Selamlar, Omen Extreme 7 hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?
Merhabalar, gitarı Do-re'den yanlış hatırlamıyorsam iki sene kadar önce almıştım. Bu süre zarfında edindiğim izlenimler şöyle;
Gitarın stabilitesi beklediğimden iyi çıktı, gitar yaptığım sap ayarı, köprü ve entonasyon ayarları gibi ayarlara deyim yerindeyse "sadık kalıyor". Akort burguları schecter marka sealed tipte, hassasiyetleri iyi fakat locking tuner olsa hiç fena olmaz.
Bu gitarı almadan önce Ibanez RG 7321 'i de denedim Zuhal'de, gövdenin maun oluşu -ne kadar kaliteli maundur o tartışılır tabi- ve skalanın 26.5"oluşu nedeniyle çalım hissi bana biraz daha iyi gibi geldi.
Klavyesi rahat, sap kalınlığı tam kıvamında, biraz hacimli sap Ibanez'den bile rahat geliyor hatta. Neck joint hafif konturlu, üst perdelere erişmek problem olmuyor.
Gitarın tonuna gelirsek, sattığım ibanez sa260fm kadar cayır cayır olmasa da sıcak ve tok bir tonu var, stok manyetikler split edilebiliyor. Zannediyorum bu gitara yapılacak en iyi şey manyetik takviyesi olurdu, notaların daha tane tane - rafine duyulabileceği bir manyetik nesela...
Anlatmak istediğimi en güzel bu video anlatır herhalde, kendi signature gitarındaki o jilet gibi sound yok, sanki tonun üzerinde hafif bir perde var gibi. Jeff Loomis'in kendi ellerinden Omen 7:
Hatta Omen'i almadan önce diğer hiç bir 7 telli gitarı denemeden sırf uygun fiyatlı diye SGR serisi bir 7 telli ile eve dönmüştüm, fakat SGR'nin sitesindeki 9'dan daha kalın tel takmayın ibaresi beni hem güldürdü hem tedirgin etti, ertesi gün gittim rafta gözüm Omen'e ilişti, denememle aradaki farkı ödemem bir oldu tabi, iyi ki de dğiştirmişim. Sonuç olarak gitardan memnunum.