Turkrock Sinema Kulübü

Farklı başlıklarda farklıca cıvıttık ama alın bu akşam herkes film niyetine bunu izlesin ahahaha

14. saniyede başlayan virgüller sonrası 21. saniyedeki vurgu ile ayağa kalkıyoruz beyler. 😀

Ya evet onu bulamadım, bulabilen olursa bir koysun. O da muhteşem, seneler oldu izlemeyeli. Maçın sonucunu yanlış yazıyordu sanırım reji, ona kızıyordu. 😀

Gerçi buradan sonrasına futbolda unutulmaz anlar kısmında devam edelim.

The Art Of Travel
Düğün gününde evlenmekten vazgeçerek Güney Amerika seyahatine çıkan gencin hikayesi. Her insana zaman zaman gelebilen herşeyi bırakıp gitme isteğine dair mütevazi bir yol filmi. Bir yere gidebildiğimiz yok ya işte böyle filmlerle avunalım ancak. Kitap uyarlamasıymış. Kitabını okumadım ama filmi beğendim, insan gerçekten gezmiş gibi oluyor. Başrolde Neil Patrick Harris'e ikizi kadar benzeyen Christopher Masterson var, Malcolm in The Middle'a telefonla bağlanan abi rolünden hatırlıyoruz arkadaşı.

Purga, ne zaman gidiyoruz olum Buenos Aires'e?

Enough Said
Julia-Louis Dreyfus ve James Gandolfini'den orta yaş romantik komedisi. Çok fazla komediye abanmadan sakin sakin akan ve oyunculuklarıyla doğallıktan yıkılan tam bir pazar filmi. Diyaloglar sahneler herşey pırıl pırıl, herşey yerli yerinde. Filmin asıl esprisi imdb özetinde yazıyor ama bence izlemeden önce okumayın, seyrederken çözmek daha keyifli olacaktır.
Üstad Gandolfini'nin sağlığında oynadığı son film bu, bildiğin sakin sakin döktürmüş. Julia-Louis Dreyfus'un da oynadığı bütün rollerde Elaine'den birşeyler bulmaya devam edeceğiz sanırım. O da ayrı keyif.

Enough Said konusunda katılıyorum. Elaine yine çıktı karşımıza bir kaç defa ve beni sevindirdi açıkçası bu durum. İkisinin de çok üst düzey oyunculukla izlettikleri çerezlik bir filmdi.

Elaine oynamıyor bence. Kamera karşısında sadece doğal davranıyor. 🙂

Blue Jasmine-> Seyrederken bir Woody Allen filmi olduğunun farkında değildim. Öğrenince nedense şaşırdım. Cate Blanchett'in harika (belki de birazcık abartılı?) performansı için bence izlenir. (7/10)

Captain Phillips-> Tom Hanks'in kaptanı olduğu gemi Somalili korsanlar tarafından kaçırılır ve film 2:14 sürer. İçimiz dışımız Tom Hanks olur, çünkü başka oyuncu yok. Konusu için seyredilebilir. (7/10)

Last Vegas-> Las Vegas'ta bekarlığa veda partisini kutlamak isteyen 70'lik Michael Douglas ve arkadaşlarının maceraları.. Seyretmeye değmez. Robert de Niro ve Morgan Freeman bu tür filmlerle mi anılmak istiyorlar? Yazık. (4/10)

Dallas Buyers Club-> Matthew McConaughey denilen şahıs bu film için 20 kilo verip AIDS hastası homofobik bir redneck'i canlandırımış. Onay aşamasındaki bir AIDS ilacını Meksika'dan getirip hastalardan oluşan buyers club'ında pazarlıyor. Seyredilmeli (8/20)

Gravity-> Sandra Bullock'u uzun süredir ilk defa doğru dürüst bir rolde burada gördüm. Film sadece görselliği, özel efektleri vb. için bile izlenmeli. Bir taraftan gerçekçi, diğer taraftan da uzayın çok küçük olduğu izlenimini yarattığı için bence gerçek dışı. (9/10)

Bad Grandpa -> Jackass sevenler seyretsin. ABD vatandaşlarını en doğal hallerinde görmek için de iyi bir fırsat. (7/10)

Son düzenleme:
Elaine oynuyor demedim zaten. Elaine karakterini yakından incelediyseniz, iyi tanıyorsanız eğer bir kaç yerde Elaine'in yapacağı şeyleri yapıyor/söyleyeceği şeyleri söylüyor. Hatta Seinfeld'den direk alınmış bir kaç cümle var.

Golden Globe ödülleri dağıtılmış. Kazananların listesi:

Best motion picture - drama
Winner: 12 Years A Slave

Captain Phillips

Gravity

Philomena

Rush

Best motion picture - musical or comedy
Winner: American Hustle

Her

Inside Llewyn Davis

Nebraska

The Wolf Of Wall Street

Best director
Winner: Alfonso Cuaron - Gravity

Paul Greengrass - Captain Phillips

Steve McQueen - 12 Years a Slave

Alexander Payne - Nebraska

David O Russell - American Hustle

Best actor - drama
Winner: Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club

Chiwetel Ejiofor - 12 Years a Slave

Idris Elba - Mandela: Long Walk to Freedom

Tom Hanks - Captain Phillips

Robert Redford - All is Lost

Best actor - musical or comedy
Winner: Leonardo DiCaprio - The Wolf Of Wall Street

Christian Bale - American Hustle

Bruce Dern - Nebraska

Oscar Isaac - Inside Llewyn Davis

Joaquin Phoenix - Her

Best actress - drama
Winner: Cate Blanchett - Blue Jasmine

Sandra Bullock - Gravity

Judi Dench - Philomena

Emma Thompson - Saving Mr Banks

Kate Winslet - Labor Day

Best actress - musical or comedy
Winner: Amy Adams - American Hustle

Julie Delpy - Before Midnight

Greta Gerwig - Frances Ha

Julia Louis-Dreyfus - Enough Said

Meryl Streep - August: Osage County

Best supporting actor
Winner: Jared Leto - Dallas Buyers Club

Barkhad Abdi - Captain Phillips

Daniel Bruhl - Rush

Bradley Cooper - American Hustle

Michael Fassbender - 12 Years a Slave

Best supporting actress
Winner: Jennifer Lawrence - American Hustle

Sally Hawkins - Blue Jasmine

Lupita Nyong'o - 12 Years a Slave

Julia Roberts - August: Osage County

June Squibb - Nebraska

Best screenplay
Winner: Her - Spike Jonze

Nebraska - Bob Nelson

Philomena - Jeff Pope, Steve Coogan

12 Years A Slave - John Ridley

American Hustle - Eric Warren Singer, David O Russell

Best original score
Winner: Alex Ebert - All Is Lost

Alex Heffes - Mandela: Long Walk To Freedom

Steven Price - Gravity

John Williams - The Book Thief

Hans Zimmer - 12 Years A Slave

Best original song
Winner: Ordinary Love - Mandela: Long Walk to Freedom - Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen, Brian Burton

Atlas - Hunger Games: Catching Fire - Chris Martin, Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion

Let It Go - Frozen - Kristen Anderson Lopez, Robert Lopez

Please Mr Kennedy - Inside Llewyn Davis - Ed Rush, George Cromarty, T Bone Burnett, Justin Timberlake, Joel Coen, Ethan Coen

Sweeter Than Fiction - One Chance - Taylor Swift, Jack Antonoff

Best foreign language film
Winner: The Great Beauty - Italy

Blue is the Warmest Color - France

The Hunt - Denmark

The Past - Iran

The Wind Rises - Japan

Best animated feature
Winner: Frozen

The Croods

Despicable Me 2
http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-25351307

hacı ne zaman şu başlığa girsem geriliyom yaw, hayatımda duymaya bile tahammülümün olmadığı konular arasına girecek galiba, bi calculus matematik 4 dersi, bi de bu başlık hayatımın kabuslarından 🙂

valla kendimi kötü hissediyom len, hacı valla hepiniz gözümde birer film eleştirmenisiniz, tv'ye çıkanlar halt etmiş.

ben de haftasonu bi arkadaşın tavsiyesiyle Cloud Atlas'ı izledim, siz belki 5 defa falan izlemişinizdir herhalde 🙂

yalnız öyle bir film ki bir kez daha izlemem gerekli sanırım, izledikten sonra aynı arkadaşla konuştum da birşeyler söyledi, onları hiç yakalayamamışım, dedim dur daha fazla konuşma ben bir kez daha izliym 🙂

Aynı oyuncuların 4-5 ayrı hikayeyi canlandırdığı makyajıyla oyunculuğuyla şahlanmış film Cloud Atlas. Şimdi detayını hatırlamıyorum ama hikayeler de birbirine bağlıydı sanırsam. Ben de çok beğenmiştim.

Film demişken gene hususi tavsiyem var sana joseph bey. Bu seferki Welcome To Dongmakgol adında bir Kore filmi. Kore savaşı zamanları dağlarda savaşırken birliklerinden ayrı düşen düşman Güney ve Kuzey Kore askerleri bir köye sığınıyor. Yakınlara düşmüş bir Amerikan savaş uçağının pilotu da aynı köyde mahsur. Köy öyle izole bir yerde ki savaşı bırak dünyadan haberleri yok. Askerler mecburen düşmanlığı bir kenara bırakıp bir arada yaşamayı deniyorlar. Esprili diyaloglarla tatlı tatlı savaşa ve ayrımcılığa öyle bir giydiriyor ki hayran kalıyorsun. Gördüğüm izlediğim en şairane savaş eleştirisi, şiddetle tavsiye http://www.imdb.com/title/tt0475783/

Son düzenleme:
bana bunlarla gelin 😉
bir tane de Emrah önermişti böyle yine siyah-beyaz ayrımcılığını işleyen bir film, içinde "ev" kelimesi mi vardı ne vardı, onu da şeyederseniz iyi olur.
çok var izlencek film de işte...

great_gatsby_ver15.jpg

great gatsby:

ünlü roman kahramanının yeniden çevrim filmi.öncelikle bu film olmuş.rengarenk ve masalsı anlatımı var. bu yüzden 3d vizyona girmiş olabilir. günümüz müziklerini kullanmışlar ama saçma olmamış bu. içki yasağı sonrası dönemde vur patlasın çal oynasın dönemi ve sıkı bir Amerikan rüyası eleştirisi. ne kadar paran varsa o kadar adamsın,o kadar dostun var,o kadar sevilirsin.... Scott Fitzgerald romanlarını da okumak lazım. dicaprio oyunculuğu artık zirvelerde. ve ay yüzlü carrey mulligan...

MV5BMjI2ODQ4ODY3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTc2NzE1OQ@@._V1_SX640_SY720_.jpg

red 2:

eğlence ve aksiyona devam. ekip bu sefer wikileaks belgeleri yüzünden zor durumlara düşüyor. emekli ajanlar yine görsel şölen yaşatıyor. baya komik bir film olmuş yine. mary-lousie parker da weeds'te ki gibi komik ve milf halini sürdürüyor. iki filmide izleyin derim.

111541.16217154.jpg

jagten (the hunt)

şapka çıkaracaksınız şapka! ilker yasin bu filmi izlese aynı şeyi söylerdi kesinlikle. Danimarka sineması son yıllarda von trier,wending refn gibi yönetmenleri ve dünyaca izlenen tv dizileriyle yükselişte. Filmin başrolünde ise hannibal dizisinde de döktüren şahane aktör mads mikkelsen var. bir kreşte öğretmenlik yapan adamımıza korkunç bir iftira atılır. ve bu dalga dalga yayılır. hayatı zorlaşan kişinin onur mücadelesi anlatılmakta. baştan sona inanılmaz bir breaking bad vari gerginlik mevcut. Cannes film festivalinden ödüllü. yüksek imdb puanını sonuna kadar hakkediyor. normalde tek film yazmazdım ancak bu film istisna. izleyin...

Bu sefer fazla detay vermiyorum; The Best Offer, Geoffrey Rush oynuyor. Benim baya hoşuma gitti, bir göz atın bakalım. Sava sen seversin bence; sanat eserleri ve müzayedelerle bezeli bir film. Valiente-maliente, orjinalleri kopyalayanların karşı konulamaz imza ekleme tutkuları filan güzel ara pasları var. Türkçe alt yazısı yarı başarılı bu arada, baya sallama yerleri de var. O yüzden kulaklık tavsiye çünkü İngilizce alt yazısını da bulamadım, İtalyanca var.

Geri