Turkrock Sinema Kulübü

Ben de Inception için mod bekliyorum. Hatta belki yardımı olur girdili-çıktılı hesabı diye The Crow izledim dün ama ı-ıh, daha gelmedi. Rahmetlik Brandon Lee gayet hırsla oynamış, Heath Ladger'in Joker performansını andırmadı değil.

O değil de beyler, Agora'da bahsetmek için geldim ben. Hiç duymamıştım öncesinde. Tesadüfen çıktı karşıma, dün gece izledim, bir de blueray idi, görüntüler filan harika. Böyle bir film için blueray feda olsun lan. Görüntüler, hikaye, dönemin yansıtılışı; hepsi harika. Rachel Weisz; ben senin duru güzellliğine bakmaktan filme odaklanamadım bir süre. Ayıptır. Şimdi siz konudan monudan bahset diyeceksiniz dimi. Özet geçiyorum: Fools have died for a lie.

Ben de Agora'nın modunu bekliyorum. Dün baktım, izlenmeyi bekleyenler klasörümde yıllardır bekleyen filmler var ulan yuh. Dönem filmlerinin hele çok daha zor moduna giriyorum. En son Russel Crowe'un Robin Hood'unu izledim işte. İyi olmuş ama daha hikayenin başı, Robin 50 yaşında. Nasıl olacak lan o iş?

Kemal Sunal'in youtube'da full filmleri var. Bir cogu hepimizin bildigi, tv kanallarindan dusmeyen klasik fimler. Bir cogu ise digerlerine nazaran daha az bilinen belki en son 5 sene once yayinlamis filmler. Kafa dagitmak ve cok dusunmeden kolay izlenilen komediler olmasi nedeniyle ara ara yatmadan once 1 doz aliyorum. Replikler ve mimikler efsane. Yas ilerledikce bu gibi detaylari daha verimli kavriyor insan. Dolayisiyla etkisi de fazla oluyor.
Tavsiye ederim gunun stresini aliyor, beyni sifirliyor uyku oncesi 😀

Artık öyle filmleri anca yutubdan sansürsüz izleriz zaten. Argo yasak, küfür yasak, sigara görüntüsü yasak, kazara marka logosu görünmemeli, o da yasak. Yasaklar ülkesi. Kemal Sunal'ın şöyle dolu dolu "eşşoleşek" demesini özledim ya.

Bir de ben neyi merak ediyorum? Ayrı bir başlık açmaktansa burda konuşabiliring bence. "Ne tür filmlerden hoşlanıyorsunuz?" diye sorarlar ya. Bence çok yersiz bir soru, sinema çok büyük, çok geniş konu. Film keyfini merak ediyorum milletin. Sinema konusunda hoşunuza gidenler, gitmeyenler. Anlatırken araya örnekler, film isimleri de karışırsa epey bir arşivler genişler herhalde 🙂

Show TV sağolsun, Karayip Korsanları üçlemesini izledim. Valla eriniyordum indirip izlemeye. 😛 Harbi efsane seriymiş. Artık Back to the Future, Star Wars ve Indiana Jones serilerinin yanına rahatlıkla ekleyebilirim. Yalnız Türkçe dublajı pek beğenmediğimi söylemeliyim. Özellikle Barbossa karakterini ilk filmde Şemsi İnkaya'ya seslendirip, 3.filmde bayrağı başka birinin devralması hoş olmamış. Yine de Jack Sparrow'un seslendirmesini oldukça güzeldi.

Yıllardır izlemek için (ön yargı) ertelediğim ''El Laberinto del Fauno'' yu bu gece izledim. Rahatlıkla izlediğim en iyi 5 film arasına koyabilirim. İzlemeyen, teredütte kalan varsa tavsiye ederim.

Black Swan: İkinciye izledim.Bu sefer daha çok şey dikkatimi çekti.Daha çok beğendim. Zaten Natalie Portman-Mila Kunis kız kıza olayı için bile defalarca izlenir. 😛

İddiaya göre Aronofsky sormuş Portman'a nasıl satarız diye. Hatun da böyle bir sahne çekersek herkes izler gibi bir cevap vermiş. Ha tabi film içerisinde sahneye yaratılan bağlam ve sahnenin çekimi vesaire efsane, o ayrı.

Valla adam her film çekmeye niyetlendiğinde başvurduğu stüdyonun önce "gel abi" diyip sonra bütçesini deli gibi kestiği düşünülürse, aslında mantıksız değil. Zaten bu bilgiye de bir Natalie Portman röportajından aldım esasen.

Neyse. En son ne izlediiim.... en son izlediğim yukarıda yazıyor. Henüz bir gelişme yok o konuda, diziye verdim daha çok kendimi.

How Do You Know: Kadro; Jack Nicholson,Owen Wilson,Reese Witherspoon,Paul Rudd ve bazı sahnelerde tanıdık yüzler. Sony columbia pictures yapımı.
Ancak buna rağmen senaryo ve oyunculuklar tribüne oynamadığı için bağımsız tandansı yakalanmış. Belki de bu yüzden hemen dvd piyasasına sokulmuş. Hem yıldızlı hem de bağımsız kafasında bir film arıyorsanız adresiniz budur.

@kount

valla bende mayıstan beri (kendi laptop'ımı aldım) birsürü dizi bitirdim. yazın 2-3 film izleyebildim topu topu. 🙂

A Little Bit Of Heaven.

şu çok övdükleri bizim "incir reçeli" filmine benziyor ama hani şöyle 10 basar cinsinden.

Geri