Teşekkür ederim hocam. Her ihtimale karşı uçak altı bagaja vermem gerektiğini söylerlerse bu durumda ne yapabilirim?Hard case degilse çıkarmazlar. Ben uçağa bindiğimde herkesin esyalarını yerleştirmesini bekliyorum. Daha sonra uçuş görevlisine gitarı uygun ve boş bir yere yerleştirmesini rica ediyorum ki daha sonra başkası gitarın üstüne birşeyler koyup zarar vermesin. Bu şekilde defalarca gitar taşıdım, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Hocam bir de aklıma gelmişken sorayım, havalimanına girişte direkt hiçbir yere uğramadan sadece güvenliklerden geçeceğim gitar ile değil mi ?Pegasus bana öyle bir talepte hiç bulunmadı. Bulunursa da vermeyeceksin. Hard case ile vermek bile bazen riskli olabiliyorken ince kılıfla verdiğin gitarı tek parça geri alma olasılığın 0'dır.
EvetHocam bir de aklıma gelmişken sorayım, havalimanına girişte direkt hiçbir yere uğramadan sadece güvenliklerden geçeceğim gitar ile değil mi ?
Sağ olun hocam, çok yardımcı oldunuz.
sırt çantan ile ne yapıyorsan aynı öyle davranacaksınHocam bir de aklıma gelmişken sorayım, havalimanına girişte direkt hiçbir yere uğramadan sadece güvenliklerden geçeceğim gitar ile değil mi ?
ben de tam tersini tavsiye edecem 🙂Ben uçağa bindiğimde herkesin esyalarını yerleştirmesini bekliyorum. Daha sonra uçuş görevlisine gitarı uygun ve boş bir yere yerleştirmesini rica ediyorum ki daha sonra başkası gitarın üstüne birşeyler koyup zarar vermesin.
İşte ben de o barzolarla teker teker muhatap olmamak için bu yolu seçiyorum. Şimdiye kadar boş yer bulabildim.ben de tam tersini tavsiye edecem 🙂
herkes yerleştirirken debeleniyor zaten ve kafaüstü dolaplar doluyor, hostesler de cins cins insandan bezmiş oluyor... ben erken binip yerleşip sonra gelenlere gitar var dikkat lütfen diyorum hatta çantalarına yardım ediyorum düzenli bir şekilde beraber yerleşiyoruz...
biraz şans yani... aynı uçakta olduğun kitleye bir göz at fikir verir... barzo dolu uçak farklı, çocuklu aile dolu olan farklı oluyor
Mümkün değil. Kurallar gereği ikisininde baş üstünde olması gerek. Görmeyen yada önemsemeyen kabin ekipleri olabilir. Yinede bacak arası hayalinizi bi gözden geçirin derim.Hazır bu konu açılmışken ben de sorayım. Yurtdışına ben de akustik gitar götürmeyi düşünüyorum. Fakat yanımda sırt çantası da götürmek istiyorum. Çantamı kabin bagajına koyup gitarı bacaklarımın arasında el bagajı olarak götürmem mümkün olur mu?
Bahsettiğin durum sadece sanekspıres için geçerli ki belki de uçmak isteyeceğim en son hava yolu şirketi. O kadar bedavacı ve ucuz bir firma ki adamlar havalimanına fazladan para ödemeyeyim diye istanbul'a uçuşu yok Almanya'dan. Ağustos 2024'te Berlin'den Antalya'ya Direkt uçuş ile 8 saatte geldim. Uçakları o kadar yorgun ve bakımsız ki. Branderburg'tan havalandıktan 1 saat sonra motor arızası ile geri döndük. Saatlerce havalimanında bekledim. Otel vermek veya başka uçak ile göndermek zorundasınız dedik. Yapmadılar. Yemek verin dedik. Bildiğin top kek ile 1 bardak çay verdiler. Yeni uçak geldi oraya alıcaz dediler. Arızalanan uçağa yeniden alıp o uçak ile gönderdiler.Belki merak edenlere bir cevap olur, hava yolu şirketine göre değişiklik gösteriyor fakat SunExpress için (ki sürekli kullandığım uçuşlarında 30kg bagaj ve 1 adet kabin içi bagajı ücretsiz) kabin içinde taşımak istiyorsanız ekstra koltuk almanızı istiyorlar.
Ekstra koltuk sadece çağrı merkezi aracılığıyla alınıyor ve tam bilet fiyatında değil. Ha uğraşsanız ekstra bilet almadan kabin içine sokup baş üstü dolabına yerleştirebilir misiniz? Evet ama özellikle Avrupa uçuşlarında inanılmaz bir kabin bagajı yoğunluğu oluyor dolayısıyla ben böyle bir risk almak istemedim.
Ben cam kenarına oturup gitarı orta koltuğa yerleştirdim, hostes hanım kalkıştan önce acil bir durum olması durumunda benim iyiliğim için cam kenarına gitarı koyup koyamayacağımı sordu, ben de koydum.
Bu gibi durumlarda bence risk almak istemiyorsanız parasını verip hizmeti almakta fayda var, bir üstteki soru için zaten bacak arası koltuk arası mesafesi de göz önüne alındığında pek ihtimal dahilinde olmayacaktır.
175520 eklentisini görüntüle