İzlediğim nadir güzel olan politik aksiyon filmlerinden olup, bu kadar çelişkide bir film daha görmedim diyebilirim.
Ana karakter V, resmen karakter katliamına maruz kalıp, orijinal derinliğinden, gri bölgelerde duran hallerinden, zararsız bir deliye, romantik bir Guy Fawkes'a dönüşmüştü, ve açıkçası kalkıp da Evey'ye "Çünkü sana aşık oldum" dediği nokta benim için filmin ismini aldığı ana karakterini bile becerleyemediğini gösterdi.
Öte yandan, Adam Sutler, çizgi romandaki Adam Susan'dan çok daha etkili bir kötü karakterdi. Susan'ın zayıf, kafayı sıyırmış halleri yerine son derece aklı yerinde, bir o kadar da hırslı bir adam... güzelll.
Ama genel olarak film çizgi romanın yarısı kapasiteye sahip değil. Üzgünüm, filmi sevenlere bir lafım yok, herşeyden önce o bir film ve sınırlı sürede yapabileceğini gayet de hakkını vererek yaptı. Ama karakteri rezil etti, ona da itirazı olan yoktur herhalde. Evey öfke içinde parlarken bile sükunetini koruyup kendi bakış açısını ona empoze eden bir terörist yerine Monte Cristo ayarında bir adet şirin manyak çok zayıf kalıyor. Öte yandan, film, film olması sebebiyle "virüs hedede hödödö" arkasına saklanıp, Mr.Finch'e de bir rol veriyor. Ama bu "virüs" olayı beni şahsen baydı. Çünkü "FATE" diye bir bilgisayarın varlığı ve o bilgisayar sayesinde V'nin kendi propogandasını yapabiliyor oluşu fikri daha çekici bilemiyorum.