aferin şöyle insan moduna bağla konulara cevap yazarken.
öncelikle peşin aldım amfiyi, yani geze geze deneye deneye aldım içime sindi. üzerindeki modellemelere gelince bu kimilerine göre bir handikap olsa da bana göre artı özellik. çünkü cihazı boss gt 10 la kullanıyorum. üzerindeki modellemeler çok sahici ve preampteki12ax7 lamba da bu modellemelerle alakalı. düzgün sound almak için amfiyi iyi tanımak gerekli. iki kanallı bir amfi manuel olarak kullananlar iki adet ton yazabiliyor ki yetersiz.. üzerinde efektler zaten bence gereksiz çünkü dediğim gibi gt 10 ile kullanıyorum. o yüzden efektler bypass.. ancak yineliyorum modellemeler çok iyi.
yani amfiyi ister fender tweed tadında kullanabiliyorsun, istersen mesa boogie marka hiGain amfi modunda kullanabiliyorsun. Ben üzerindeki "Black" modellemesinde sabit tutuyorum. gain saat 9 yönünde, eq lar flat. bu şekilde sana en uygun gelen tonu bulup sabitleyip ondan sonra amfiye ne gireceksen giriyorsun. gerisi artık gitar ve pedalına kalıyor..
cihazın tek handikapı ise fx loop olmaması ki 50 wat, 2x12 bir amfide fx loop olmaması ayıptır. Ancak bunun da nedenini zaten efektli, simulasyonlu amfi olması. arka kısmında 8ohm luk çıkış, ve tondan kaybetmemek için min, max. çıkış gücü ayarı mevcut.
Evet tek başına incelediğinde üzerindeki efektler yüzünden bile itici bir amfi olarak görülebilir ancak ben efektleri bypass yapıp tek bir amfi modelinin üzerine her şeyimi inşa ettiğim için çok memnunum. tek sıkıntım hoparlörlerinde vox veyahult celestion stickeri mevcut olmaması. onu da zaten şimdi arkasını açıp araştıracağım nedir ne değildir diye.
biraz üzerindeki modellemelerden bahsedeyim. GLASS diye bir seçenek var ki direkt amfi ve gitar şeklinde deneme yaparken arkadaşlarım olum clean ton tam olarak budur fazla üstüne gitme dediler. hani cidden clean ton budur diyorum bende. hemen üzerinde FUNKED diye bir seçenek var. üzerinde MOLTEN v.s. v.s. diye gidiyor. CRUNCHED var ki bu da klasik AC 30 modellemesi. orjinalini kullanma şansına nail olmuş birisi olarak çok az fark mevcut diyebilirim. Sonracığıma hiGain olarak MODERN, DAMAGED, ve BLACK modellemeleri var ki ben black in üzerine inşaa ettim her şeyimi. daha çok modelleme mevcut ancak tam üstünde duramadığım için bunların içine girmem yersiz.