Schecter her zaman f/p gitar üretmiştir, üzmez. Bendeki pt fastback modeliydi. Aslında tarzım olmayan bir gitardı ama fiyatı çok uygun (1250'ye aldım), tipi çok güzel ve schecter olunca dayanamayıp aldım. 2-3 ay sonra takas yapıp JLV-7 aldım. 🙂
Neyse, köprü manyetiği (filtertron tarzı, duncan designed) çok iyiydi ama sap manyetiği (klasik hum) çok tatmin edici değildi, g&b üretimi. Prs şu manyetikleri 800-900 dolarlık gitarına takıyor, millet de her yola geliyor demiyor mu, ikisi de ilginç. Sapın kesimi güzeldi, biraz daha zorlasalar quarter sawn keseceklermiş. Denk gelmiştir muhtemelen ama en dikkatimi çeken oydu. Schecter'da daha kötü fret işçiliğine rastlamadım, elbette son fretlerin uçları tam yuvarlanmamış olabiliyor, bir iki fret hafif yüksek olabiliyor ama elimden geçen modellerde çok rahat ince mi tarafı 1.3 kalın mi tarafı 1.5 mm ayarlanabiliyordu. Şu an elimdeki 3 schecter'da da bu değerlerin daha altında mesela. Fakat geçen yaz fender yeni player serisi denedim fret uçları çok kötüydü, bildiğin kesiyordu. Fret levele bakamadım, fret rocker yoktu yanımda. 🙂
Şu üstten vuruk ama satıcının lüthiyeye özel yaptırdım dediği pt standard hala duruyor mu bilmem ama 1200 liraya bedava. ABD fiyatı 550 dolar bu gitarın, avrupa fiyatı 600 dolar falan. Yeni başlayan için çok güzel gitar. Tavsiyem duruyorsa o gitar alınabilir. Durmuyorsa da schecter'lara bakmak yararlı olur. Dediğim gibi hem f/p gitarlar hem de satarken kolay satılan gitarlar.
Bu arada squier classic vibe tele çin üretimi, gövde çam ağacı, kısacası kalitesiz malzeme, fiyatı da zaten 400 dolar. Burada ederinden fazlaya satılıyor, bir özelliği varmış gibi.