Banada bu olay çok antipatik geliyor, sırf bu yüzden alacağım varsa bile almadığım ekipmanlar var ama iki adım geri atıp bakınca, belirlediğin fiyat üzerinden nakit alımda indirim yapmak ile takas fiyatının aynı oranda fazla olması arasında pratikte bi fark yok aslında...
Örnek veriyorum ben ilan açtım. İlana "Temiz Fender Strat Fiyatı 4000 TL'dir. Nakit almayı düşünenler arayın konuşalım arayı buluruz" yazdım. Biri almaya kalkarsa nakitte 3800'e iniyorum. Takas teklifi gelirsede fiyatı indirmiyorum haliyle... Bu tip bir satış şekli ile ilana "Fiyatı 3800TL'dir. Pazarlık kesinlikle yoktur. Takas fiyatı 4000 TL'dir." yazmak dediğim gibi pratikte aynı şey...
Öte yanden elindeki ekipmanı piyasa fiyatından dahi pahalıya sattığı halde, ilana pazarlık için aramayın yazıp bide takas fiyatı şu kadardır diye elindekinin fiyatını şişim şişim şişirip takasta teklif edilen ekipmanının fiyatı gömüyorsa, o iş "bence" şark kurnazlığına girer. En azından ben böyle bakarım. Bu ekipman bütçem dahilinde olup, o ekipmana o fiyatı vermeyi uygun bulsam bile, satıcıya gıcık olduğum için para verip almam. Niye bu fiyata satıyorsun? Niye pazarlık yapmıyorsun? Niye takas fiyatını şişiriyorsun? falan demem tabiki. Sadece kendi açımdan o satıcı ile alışveriş yapmayı tercih etmem, ki bu benim en doğal hakkımdır.
Satıcılar istedikleri kadar Türkiyede tek, şunla bunla karıştırmayın triplerine girerse girsin, hiç bir ekipman bulunmaz hint kumaşı değil. Dediğim gibi sırf bu yüzden alacağım olduğu halde almadığım, daha sonra çok daha uygun fiyata ankarada düzgün bir müzisyen arkadaştan bulup aldığım bir road worn tele de olmuştur.