Değişmeyen tek şey değişimdir arkadaşlar. Alışmaya bakın, yenilenmek güzeldir.
Yaşamı özetleyen veciz deyişlerden biridir ve çok severim...
İnsanların daha çok Marx'a ait zannettiği cümlenin sahibi olan Heraklit, forumdaki tasarım konusunda bile bu ifadenin kullanıldığını görseydi bayağı şaşırırdı herhalde...
🙂
Bu konudaki temel anlaşmazlık : Değişimin, her zaman gelişimi bünyesinde barındırmaması ; buna karşın gelişimin her şartta değişime bağlı olmasından kaynaklanmaktadır...
Forumun demokratik bir platform olduğunu sanıyorum...
Bazen bu düşüncemden dolayı şüphe duymakla beraber, yine de olumlu fikrimi koruyorum.
Demokrasi fikri insanın zihnini kurcalayan, şüphe ve sorgulamaya dayalı, adalet ve vicdan duygusunu içeren bir olgudur.
Çoğunluk her zaman haklı mıdır?
Azınlık her zaman haksız mıdır?
Yorum, yapmıyor ve Türkiye'nin bugünkü durumunu düşünmeye davet ediyorum...
Elbetteki herkesi memnun etmek olanaksızdır, ve böyle bir şeye gerek de yok...
Ancak, çoğunluğun dediği olurken, azınlığın haklarının korunması ve bu haklara saygı gösterilmesi esas olmalıdır diye düşünüyorum.
Sonuç olarak, demokrasi kelimesinin kökeni Eski Yunan'da : Demos(halk) + krasi(erk,yönetim) sözcüklerinden gelmedir.
Yani, halk(toplum) derken onu oluşturan tüm bireylerin düşünce ve tercih özgürlüklerine saygılı olmayı kastediyoruz değil mi?
Yoksa...
Yoksa, ben mi yanlış anlıyorum?
😱
Not. @dandik gitar kardeşimin alıntısı sadece vesile oldu yazmak için, şahsıyla ilgili değil...
🙂