Hocam sonuna kadar haklısınız. Ama ciddi bir kuşak farkı var. Bir tarafta teknoloji bilmeden yetişen bir tarafta teknolojiyle ergen dediğimiz yaşta tanışan bir tarafta teknolojinin içine doğan. Hepsinden aynı şeyi beklemek çok zor. Aslında bunu demeye çalıştım. Gerek aileden gerek çevreden hazıra yetişen kuşağa bak arama çubuğu orada araştır demek iyi niyettir evet. Sonuna kadar katılıyorum. Ama kullanışlı olmayacaktır. Hevesleri çok çabuk kırılıyor. Yok gitar müziği kalmadı, yok enstrüman kimse öğrenmek istemiyor diyoruz. Ama ucundan biraz öğrenmeye çalışana da biraz ılımlı davranalım diyorum sadece. Ha kimse davranmak zorunda değil zaten. Ama birileri illa yardımcı oluyor. Olanların hevesini de kırmamak lazım diyorum.Bu durumu çok normal karşılayanları da anlamıyorum. Ben annemden 30 yaşında doğmadım. Elimde gitarla da çıkmadım karnından. Benim de sorularım vardı. Ben de soru sordum. Hala da soruyorum. Ama soru sormanında bir usulü olmalı.
Görmezden gelin ne demek? Yardımcı olmayalım mı? Anlaşılanın aksine insanlar yardımcı olmak istiyor. Ama doğru sorulara yardımcı olmak istiyor.
Şimdi gitar kelimesi yerine mont koyalım ve sabit sorumuzu soralım.
Merhaba abiler forumda yeniyim. 1200 tl bütçem var uzun yıllar kullanabileceğim bir mont tavsiyesi yapar mısınız? Hangi markayı alayım?
Ne kadar saçma dimi. Ben ne bileyim hangi renk seversin. Kalın mı seversin. İnce mi seversin. Ya da piyasayı nereden bileyim sürekli. 1200 liraya mont mu var. Buraya soru soran insanlar şu alışveriş sitelerinde sağ altta çıkan online asistan gibi sanıyor. Hani ona tıklayıp soru sorabiliyorsunuz. Bura da öyle mi işlemeli? Size nasıl yardımcı olalım mı diyeceğiz?
İnsanların hevesi kırılır mı? Abi ben gitar alacağım zaman sabahlara kadar araştırıyorum. O heves varya beni nerelere götürüyor. Hatta almayacak olsam bile bazen 40 tane ayrı sitede buluyorum kendimi. Bir bakmışım Avustralya sitesinde gitar bakıyorum. Gidip alma ihtimalim sıfır ama o hevesle bakıyor insan. Bir bakmışım custom gitar özellikleri seçiyorum. Onu da alma ihtimalim yok. Ama hevesimi gideriyorum. Ben buraya iki cümle yazıp soru soran birinin hevesi olduğunu düşünmüyorum. Heves öyle bir şey değil abi. İlk elektrik gitarımı almadan önce kaç yere baktım sizin haberiniz var mı? İnternet gelişmiş. Her bilgi heryerde var. Onu araştırmaya üşenen adamda bu işin hevesi olmaz. Keyfi yazıyor adam. %95'nin de gitar almadığına eminim ama ispatlayamam.
Bana amfi önerin maks 3000 verebilirim. Emredersiniz. Gir internet sitelerine filtreye maks 3000 yaz bak. Bir iki fikrin olsun. Sonra arama motoruna yaz "x amfi nasıldır?" Çıkan sonuçları oku. Video sitesine yaz. Çıkmama ihtimali var mı? Sonra aklına takılanı gel sor bu fiyata şu modeller var. Daha önce kullanmadım. Şöyle videoları var. Adamın güzel ton almış. Sizce şu şu tarzda ben de böyle ton alabilir miyim? Ev ortamında sorun olur mu? Gibi gibi.