Yeni gümrük düzenlemesi

Keşke ülke ekonomisi kalkınsa vergilerle. Birilerinin cebine gitmiyorsa birşey bilmiyorum.
Gondiklemeyi tabana yaydılar.
Mehmet Bahçeli ve Ahmed Şimişek...
Birinin cebine girmemesi artık şaşırtıcı olan. Ben anlamıyorum, Eskişehir ve batısı neden hala ayaklanmıyor, bazılarının kafasını kesmiyor diye. Özellikle İstanbul’lular. En çok vergiyi veriyorlar, o vergiler toplanıyor, Ankara’da birikiyor. Sonra büyük bir kısmı ufak bir grubun ve yakınlarının cebine giriyor, bunların çocukları Porsche, Maserati fln alıp Bilkent’li kızları düdüklüyor. Kamu kurumlarında da personeller çalışmıyor, beleşe maaş alıyor. İstanbul’da özel bir şirkette bir çalışan, Ankara’da kamuda çalışan bir personele kıyasla en az 6-7 kat fazla çalışıyor, karşılığını da alamıyor. Kısaca durum vahimden de öte.

Birinin cebine girmemesi artık şaşırtıcı olan. Ben anlamıyorum, Eskişehir ve batısı neden hala ayaklanmıyor, bazılarının kafasını kesmiyor diye. Özellikle İstanbul’lular. En çok vergiyi veriyorlar, o vergiler toplanıyor, Ankara’da birikiyor. Sonra büyük bir kısmı ufak bir grubun ve yakınlarının cebine giriyor, bunların çocukları Porsche, Maserati fln alıp Bilkent’li kızları düdüklüyor. Kamu kurumlarında da personeller çalışmıyor, beleşe maaş alıyor. İstanbul’da özel bir şirkette bir çalışan, Ankara’da kamuda çalışan bir personele kıyasla en az 6-7 kat fazla çalışıyor, karşılığını da alamıyor. Kısaca durum vahimden de öte.
FEDÖ'cüüüüüüüüü

FEDÖ'cüüüüüüüüü
FEDÖ’cüler de bitmedi ki, asli FEDÖ’cülere dokunulmadı, hala devlet kurumlarına sızıyorlar. Millete masal anlatılıyor. Televizyonlara yansımıyor ama felaket ötesi bir yozlaşma ve liyakatsizleşme var. Bir AKP milletvekili yeğenini danışman yapıyor, çocuğun tek görevi günde 1 email atmak başka hiçbir şey yapmıyor, (çoğu milletvekili email bile atacak beyne sahip değil) ayda 90 bin TL net maaş alıyor. Ödenilen vergiler işte bu haysiyetsiz tiplere gidiyor. İnanması güç bu kadar da olmaz diyor insan, ilk duyunca ben de öyle dedim ama maalesef durum bu kadar berbat.

Eşim, ülkemizdeki en iyi üniversitelerden birinde dr. araş. gör. olarak çalışıyor. Doç. olabilmesi için yurtdışında 1 yıl kesintisiz postdoc yapması lazım. Diğer şartları çoktan karşıladı.

Tübitak'tan burs kazanmış 5 matematikçiden biri ve dünyadaki en iyi 100 üniversite içindeki bir üniversitede, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan bir prof. ile çalışma yapmak için davet mektubu aldı. Gelin görünki bölümü, öğretim elemanı eksikliği gerekçesiyle izin vermedi.

Aynı bölüm, bir başka hocayı 1 ay sonra Amerika'ya gönderdi 🙂 Neler çektik; çekiyoruz..Söylenecek çok şey; yapacak çok az şey var.

Bu bir lanet okuma postudur. Son dönemde yaşanan siyasi, ekonomik ve stratejik adımların yanında, sosyal mecraların da kimseye fikir sorulmadan anında kapatılmasıyla beraber bu ülkede yaşanılabilir ve çabalama değer bir “değer” kalmamıştır. Uzun uzun tartışmaya gerek yok.
Trendyol baskı yapmış diyorlar. Millet temuyu kesfedince haliyle gelirleri düştü imdadına iktidar yetişti.

Göstere göstere YouTube'da yayın yaptılar, Ali'den bunu aldım temudan şunu aldım çok ucuz, haşmetli de boş durmadı tabi

Peki yurtiçinde bulunmayan ürünleri ne yapacağız? İşte o onların umrunda değil

Belki ürünleri 30€ ya sabitleyip, gönderim ücretine ekleyebilirler, isteseler yaparlar umarım yaparlar

Son düzenleme:
Yurtdışından kim taşıyacak vs diyen adamdım,artık daha da yurtiçinden gitar vs almam mantıklı olmadıkça.

Bu kanundan sonra tüm fiyatlara zam uygulaması kesin olacaktır.

Vallahi şurda bir avuç kişiyiz,bir hafta sonu alışveriş turuna çıkarız yakın ülkelere yine daha ucuza gelir,gezdiğimizle kalırız.

Onun bir limiti var sanirim kişi başı 1500€ ,limitini aşarsan el koyabilirler, öyle bir şey yaparsanız aldığınız ürünlerin etiketini folyosunu çıkarın biraz kirletin ki, sorarlarsa Türkiye'den aldım konser için getirdim dersiniz. Etiketi folyoyu kutusunu görmesinler, yani yurtdışından aldığınızı anlamasinlar sakat

Mesela gitar aldın 1506€, limiti aşıyor bu gibi durumlarda yani

21. Yüzyılda ugrastigimiz şeylere bak yazık

Son düzenleme:
2025 itibari ile yine ve yeniden yurtdışı alışverişlere yeni vergi düzenlemesi GELİYOR.

Ben yine yazayım burada dursun.

Aralık veya Ocak 2025 itibari ile Dolar 41 Euro 45 seviyelerinde bekleniyor. über zekaya sahip TCMB büyük ihtimal faiz indirimine gidecek. Bu da enflasyonun nirvanasının da nirvanasını görmeye sebep olacak. Hayırlı işler gençler.

TCMB'de hala aklı başında, eğitimli, bilgili kadrolar var. Faiz vb kararları oradaki zeki insanlar tarafından alınmıyor. O yüzden über zeka sorunu varsa TCMB'de aramamak lazım 🙂

2025 itibari ile yine ve yeniden yurtdışı alışverişlere yeni vergi düzenlemesi GELİYOR.

Ben yine yazayım burada dursun.

Aralık veya Ocak 2025 itibari ile Dolar 41 Euro 45 seviyelerinde bekleniyor. über zekaya sahip TCMB büyük ihtimal faiz indirimine gidecek. Bu da enflasyonun nirvanasının da nirvanasını görmeye sebep olacak. Hayırlı işler gençler.
Yurtdışı alışverişlerini tamamen kapatacaklarina dair söylentiler var

Geri