Yeni gümrük düzenlemesi

“4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

-MADDE 1- 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 63 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir. “Aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen eşya için Türkiye’deki giriş liman veya yerine kadar yapılan nakliye giderleri, eşyanın kıymetine ilave edilir. Bakanlık, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

-MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girer.

-MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.”
Güzel yürütüyorlar walla...

evet var çok enteresan güzel ürünler olıyor. ihale ile toplu satıldığı için rutin bir vatandaşın ihaleye girip topluca alması mantıklı değil. internet araması ile şehrinizde gümrük fazlası ürün satan dükkanları bulabilirsiniz.
Evet göz attım biraz, ihalede topluca satıldıkları için bizi aşan bir durum var. Muhtemelen o dükkanlar topluca alıp kategorilere ayırıp satıyor ama o dükkanlarda Müzik ekipmanı bulabileceğimizi pek sanmıyorum. Netekim işin piri olmuşlardır. O tip ürünleri ayırıp sarı sitede ve benzeri yerlerde satışa koyarlar diye tahmin ediyorum.

Evet göz attım biraz, ihalede topluca satıldıkları için bizi aşan bir durum var. Muhtemelen o dükkanlar topluca alıp kategorilere ayırıp satıyor ama o dükkanlarda Müzik ekipmanı bulabileceğimizi pek sanmıyorum. Netekim işin piri olmuşlardır. O tip ürünleri ayırıp sarı sitede ve benzeri yerlerde satışa koyarlar diye tahmin ediyorum.
Ankara'da böyle bir yer vardı, herşey çöptü. Eski 1 tl'ciler gibiydi, fiyatlar uygun da değildi.

farketmeden nasıl böyle bir hata yaptım çok şaşırdım ya... kargo dahil 27.50 euro değerinde bir siparişim var. yanacak mı şimdi bu? iade de edemiyoruz değil mi? ürün kargoya verildi çoktan...

Bugun teslim edildi. Herhangi ekstra bir vergi çıkmadı. Sipariş verirken ödenen vergi dahil edilmedi.
Ekran görüntüsü 2025-01-16 205804.webp

Dün Shenzenaudio'dan 100+ USD'lik alış veriş yaptım. Adamlara durumu izah ettim sizden parasıyla ürün almak istiyorum lakin sıkıntımız var, sağolsun ilgilendiler, 27 altında yazarız dediler. Az da tip attım, beklemedeyim.
Update
Az önce telefonuma Kargoist'den bir mesaj geldi, kargomu teslim almışlar, durumu yolda olarak görünüyor, ödeme yönteminde ücret 0 TL yazıyor, galiba vergiden muaf tutuldu ya da gönderici bir çaresine baktı. Normalde bu işlere PTT bakar ve vergiyi kapıdan elden alırdı, vergi almazlarsa hakkınızı ya da coinlerinizi helal edin.

Geri