Yeni gümrük düzenlemesi

Siparis verirken urun bedeli + kargo + vergi oduyoruz. Urun gelsiginde teslim alirken odedigimiz vergiden bahsetmiyorum, urunu satın alırken urun fiyatı kargo ve vergi olarak odedigimiz tutar.
Urun bedeli + kargo mu gecmeyecek? Yoksa urun bedeli kargo + vergi mi gecmeyecek?
Kimi yerde vergide dahil kimi yerde vergi hariç denmiş.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Kargo ücreti vergiye dahil değil

Son düzenleme:
Kargo ücreti vergiye dahil artık.

"Yurt dışı alışverişi için yeni limitin kargo bedeli dahil 30 euro olmasından sadece bir ay sonra gümrüksüz alışveriş limiti tekrar değişti. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yurt dışı alışverişlerinde 3 euroluk navlun bedeli de hesaba katılacak. Kısacası kargo ücreti dahil 30 euro olan yurt dışından gümrüksüz alışveriş limiti, yeni düzenleme ile birlikte kargo ücreti dahil 27 euro olarak güncellendi."

Son düzenleme ile dahil olmadı mı ?
Yaz başında dahil değildi diye hatırlıyorum.
Zaten dahil olması mantık dışı, çünkü satın alınanan ürünün fiyatı dışında bi ücret kargo.

Gerçi çok da enterese etmiyor beni çünkü yaklaşık 2 ay da bi Almanya'ya giden bi tanıdık sayesinde hırsızlara 1 lira kaptırmadan 1 haftada alabiliyorum sakal atıp
(amfi hariç)

Son düzenleme:
Kargo ucreti artık dahil. Ben ödeme yaparken alınan vergiyi merak ediyorum.
Şoyleki;
Ürün 22$
Kargo 4$
Vergi 12$

Vergi dahil mi değil mi o konuyu çozemedim. Sonuçta alışveriş sitesine vergiside dahil 38$ odeme yapacaģım.

Kargo ucreti artık dahil. Ben ödeme yaparken alınan vergiyi merak ediyorum.
Şoyleki;
Ürün 22$
Kargo 4$
Vergi 12$

Vergi dahil mi değil mi o konuyu çozemedim. Sonuçta alışveriş sitesine vergiside dahil 38$ odeme yapacaģım.

Başımdan geçtiğimiz sene geçen bir olayı anlatayım,

AliExpress'ten motosiklet için LED aydınlatma almıştım. Fiyat + Kargo, o dönemki sınırın altındaydı. Fiyat + Kargo + AliExpress'in tahsil ettiği vergi sınırı yaklaşık 70 TL kadar aşıyordu. Gümrüğe davet edildim, ürünü yalnızca gümrük müşaviri kanalıyla çekebileceğimi, peşin ödemiş olduğum verginin hiç bir geçerliliğinin olmadığını, başka tarafların (AliExpress'i kastederek) T.C. Gümrük Müdürlüğü adına tahsilat yapamayacağını söylediler. Kredi kartı ekstremde yazan tutarın tamamı üzerinden vergilendirmeye kalktılar. Kargoyu almadım geri döndü, AliExpress de sadece aydınlatmanın fiyatını iade etti.

Ben olsam bu riski almazdım.

Kargo ücreti vergiye dahil değil

“4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

-MADDE 1- 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 63 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir. “Aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen eşya için Türkiye’deki giriş liman veya yerine kadar yapılan nakliye giderleri, eşyanın kıymetine ilave edilir. Bakanlık, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

-MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girer.

-MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.”

Hiçbir şey yapmadan sadece yurt dışından aldığı ürünün üzerine kar koyup satanlar kazansın diye düzenleme yapıyorlar ve esnaf böyle istiyor halkımız sabretsin diyorlar şaka gibi yahu. Halkın yüzde kaçı esnaf artık matematik de bilmiyor bunlar.

“4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

-MADDE 1- 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 63 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir. “Aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen eşya için Türkiye’deki giriş liman veya yerine kadar yapılan nakliye giderleri, eşyanın kıymetine ilave edilir. Bakanlık, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

-MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girer.

-MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.”
Son düzenlenen soygun yasasından haberim yoktu, takip de etmiyorum artık. 2023 şubatta bi bass alacaktım da içine tel dahil edince 80 lira mı neydi yetmemiş kartta, sipariş iptal olmuş.
İyi ki tel eklemişiz de iptal olmuş.
Yıllar önce garaj müzikten tanıştığım biri elden headrush getirttiği birinden bahsetmişti 4 yıl önce. Benim de aklı o kişi gelince irtibat kurdum elden geldi 1 haftada aldım.
Sakal attım tabii

Başımdan geçtiğimiz sene geçen bir olayı anlatayım,

AliExpress'ten motosiklet için LED aydınlatma almıştım. Fiyat + Kargo, o dönemki sınırın altındaydı. Fiyat + Kargo + AliExpress'in tahsil ettiği vergi sınırı yaklaşık 70 TL kadar aşıyordu. Gümrüğe davet edildim, ürünü yalnızca gümrük müşaviri kanalıyla çekebileceğimi, peşin ödemiş olduğum verginin hiç bir geçerliliğinin olmadığını, başka tarafların (AliExpress'i kastederek) T.C. Gümrük Müdürlüğü adına tahsilat yapamayacağını söylediler. Kredi kartı ekstremde yazan tutarın tamamı üzerinden vergilendirmeye kalktılar. Kargoyu almadım geri döndü, AliExpress de sadece aydınlatmanın fiyatını iade etti.

Ben olsam bu riski almazdım.

Gümrük memuru gayet subjektif hatta yanlış bir değerlendirme yapmış.. Bunlarla muhatap olmam gerektiğinde karşılaştığım en büyük sıkıntı da buydu zaten. Kuralı koyan iktidar, maalesef bu insanlara kuralı çiğneme yetkisi de vermiş..

Aliexpress senelerdir sisteme entegre ve alışverişlerde iktidarın vergi tahsili Aliexpress üzerinden gerçekleştiriyor. Ayda üç kargo sınırı gibi bazı mevzuat değişikliklerinden de önce Aliexpress üzerinden haberim oldu.

Çinli firmalar otokrasiye çok alışıklar tabii .. Güzel işbirliği yapıyorlar..

Gümrük memuru gayet subjektif hatta yanlış bir değerlendirme yapmış.. Bunlarla muhatap olmam gerektiğinde karşılaştığım en büyük sıkıntı da buydu zaten. Kuralı koyan iktidar, maalesef bu insanlara kuralı çiğneme yetkisi de vermiş..

Aliexpress senelerdir sisteme entegre ve alışverişlerde iktidarın vergi tahsili Aliexpress üzerinden gerçekleştiriyor. Ayda üç kargo sınırı gibi bazı mevzuat değişikliklerinden de önce Aliexpress üzerinden haberim oldu.

Çinli firmalar otokrasiye çok alışıklar tabii .. Güzel işbirliği yapıyorlar..
İşin komik kısmı, Türkiye’de sağda solda çok rastladığım, yorumlarda da bol bol Türk’ün olduğu bir üründü 🙂 Piyango bana çıktı herhalde dedim geçtim…

Geri