Yeni gümrük düzenlemesi

“4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

-MADDE 1- 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 63 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir. “Aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen eşya için Türkiye’deki giriş liman veya yerine kadar yapılan nakliye giderleri, eşyanın kıymetine ilave edilir. Bakanlık, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”

-MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girer.

-MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.”
Güzel yürütüyorlar walla...

evet var çok enteresan güzel ürünler olıyor. ihale ile toplu satıldığı için rutin bir vatandaşın ihaleye girip topluca alması mantıklı değil. internet araması ile şehrinizde gümrük fazlası ürün satan dükkanları bulabilirsiniz.
Evet göz attım biraz, ihalede topluca satıldıkları için bizi aşan bir durum var. Muhtemelen o dükkanlar topluca alıp kategorilere ayırıp satıyor ama o dükkanlarda Müzik ekipmanı bulabileceğimizi pek sanmıyorum. Netekim işin piri olmuşlardır. O tip ürünleri ayırıp sarı sitede ve benzeri yerlerde satışa koyarlar diye tahmin ediyorum.

Evet göz attım biraz, ihalede topluca satıldıkları için bizi aşan bir durum var. Muhtemelen o dükkanlar topluca alıp kategorilere ayırıp satıyor ama o dükkanlarda Müzik ekipmanı bulabileceğimizi pek sanmıyorum. Netekim işin piri olmuşlardır. O tip ürünleri ayırıp sarı sitede ve benzeri yerlerde satışa koyarlar diye tahmin ediyorum.
Ankara'da böyle bir yer vardı, herşey çöptü. Eski 1 tl'ciler gibiydi, fiyatlar uygun da değildi.

farketmeden nasıl böyle bir hata yaptım çok şaşırdım ya... kargo dahil 27.50 euro değerinde bir siparişim var. yanacak mı şimdi bu? iade de edemiyoruz değil mi? ürün kargoya verildi çoktan...

Bugun teslim edildi. Herhangi ekstra bir vergi çıkmadı. Sipariş verirken ödenen vergi dahil edilmedi.
Ekran görüntüsü 2025-01-16 205804.webp

Dün Shenzenaudio'dan 100+ USD'lik alış veriş yaptım. Adamlara durumu izah ettim sizden parasıyla ürün almak istiyorum lakin sıkıntımız var, sağolsun ilgilendiler, 27 altında yazarız dediler. Az da tip attım, beklemedeyim.
Update
Az önce telefonuma Kargoist'den bir mesaj geldi, kargomu teslim almışlar, durumu yolda olarak görünüyor, ödeme yönteminde ücret 0 TL yazıyor, galiba vergiden muaf tutuldu ya da gönderici bir çaresine baktı. Normalde bu işlere PTT bakar ve vergiyi kapıdan elden alırdı, vergi almazlarsa hakkınızı ya da coinlerinizi helal edin.

Şubat ayı içerisinde ödemesini ve siparişi kendim yaparak, 5 adet sınırında alışveriş yaptım. Yani aylık kotamı doldurdum.
Ödemesini yine ben yapsam, misal kardeşim siparişi verse sorun olur mu? Olmaz diye düşündüm ama tecrübesi olan varsa bilgi edinmek isterim..

kızım noelde Almanya'daydı, krismıs pazarına gitmiş oradan bize minik bir hediye kargolamış... hani cam kürede ters çevirirsin içinde kar yağıyor gibi olur o süslerden
Başakşehir Gümrük'ten yazı geldi, ürün ticari değeri var ithalat işlemi vs vs... 5-10 euro en fazla... yüzlerce euro ve zaman harcamamak için almadık maalesef
yani 30 euro, ayda 5 sefer, tek adet, hediye ticaret vs hiçbir kıymeti yok... bir tane anasının evladının keyfine kalabiliyor işiniz

Şubat ayı içerisinde ödemesini ve siparişi kendim yaparak, 5 adet sınırında alışveriş yaptım. Yani aylık kotamı doldurdum.
Ödemesini yine ben yapsam, misal kardeşim siparişi verse sorun olur mu? Olmaz diye düşündüm ama tecrübesi olan varsa bilgi edinmek isterim..
Ben babamın hesabıyla aldım aynı ay içerisinde, bir sorun olmadı. Ama ama ama! Bu ülkede devlet prosedürlerine güven konusu bazılarımız tarafından iyi biliniyor. Buna istinaden kesin bir dil kullanmak istemiyorum. 2 sene önce tam prosedüre uygun sipariş vermiştim, çağırdılar gümrüğe bu ne falan gibisinden sorular sordular, ödeme çıktıları vs. almıştım yanıma ne olur ne olmaz diye. Onları da gösterdim, neden aldığımı ne yapacağımı da izah ettim. İnisiyatif kullanarak veriyorum, bir dahakine böyle yapma gibisinden bir şeyler söyledi. Neye inisiyatif olduğunu çözemedim, 7 adet boya vardı ve o sıra adet sınırı da devrede değildi. Yerli üreticiyim, geçen ticaret bakancığı beni, ''yerli üreticiyi'' desteklediği için böyle vahşi bir karar aldılarını iddia eden bir yazı paylaşmıştı. Yerli üretici olarak durumum, (3 parça) 25usd lık ürün için gümrüğe çağırılıp orada inceleme eşiğinde vergi ödemek. Ürünlerim türkiyede üretimi olmayan finisaj/boya / efekt ürünleri ve yasaklı ürün de değiller.

Son düzenleme:

Geri