Yıllar Sonra Gitara Dönüş ( Gitar Seçimi "yardım")

şöyle diyeyim... LTD için risk almamak adına Kore tercih ederim her zaman ama Endonezya da geçti elimden, kötü demem ama hani Kore değil

Ibanez için ise Endonezya'dan vebalı gibi kaçarım ama öte yandan RGT1221 Premium serisi ve Endonezya... inanılmaz iyi çıktı... ama Ibanez Premium için bile genelleme yapamam .... Endo Ibanez kötüdür, tek tük iyi model bana denk geldi demek

Schecter dersek Kore Schecter bir endüstri standartı kalite anlamında ama henüz şu ahir dünyada iyi bir Endo Schecter görmedim

karışık yani bu işler... ne genelleme yapılabilir ne de istisnaya denk gelir miyim şansına oynanabilir... ben sağlamcıyım önce Kore bakarım

şöyle diyeyim... LTD için risk almamak adına Kore tercih ederim her zaman ama Endonezya da geçti elimden, kötü demem ama hani Kore değil

Ibanez için ise Endonezya'dan vebalı gibi kaçarım ama öte yandan RGT1221 Premium serisi ve Endonezya... inanılmaz iyi çıktı... ama Ibanez Premium için bile genelleme yapamam .... Endo Ibanez kötüdür, tek tük iyi model bana denk geldi demek

Schecter dersek Kore Schecter bir endüstri standartı kalite anlamında ama henüz şu ahir dünyada iyi bir Endo Schecter görmedim

karışık yani bu işler... ne genelleme yapılabilir ne de istisnaya denk gelir miyim şansına oynanabilir... ben sağlamcıyım önce Kore bakarım
hocam istisnaya denk gelinir elbette ama sıkılma/tarz değişikliği/daha yüksek bir gitar için bütçe açma vb sebeplerle hiç satmam dediğimiz gitarları satmak icap edebiliyor illa günün birinde...al sat olayına büyük karşı biri olarak söylüyorum bunu ama tr şartlarında ne yazık ki olur da satışa koyarsam kolay gider mi kısmını düşünmeden ilerlememek lazım bana kalırsa...en kral endonezya gitar bile olsa satışa koyduğunda endonezya muamelesi görecektir kısaca...

bir tutku, ne kadar zaman geçerse geçsin tekrar patlak veriyor. benim de yaşım 50 ye yaklaştı içimdeki istek bir türlü bitmiyor. Benim tamamen kişisel düşüncem, istek içinizde bitmiyor ama belli bir yol da kat edemeyeceğinizi de düşünüyorsanız ,tam tersine mümkün oldukça en iyi seçimi yapmak lazım. hem gitarda hem amfide.

benim felsefe bu... gitar işi hobi sonuçta, keyif ve mutluluk için yapıyoruz... ASLA F/P ürünü olsun, satması kolay olsun demem çünkü o zaman taviz verirsin
en çok istediğim şeye bakarım, paramı da ona zorlarım... saçma para harcamak anlamında değil... klozeti altın kaplı Dubai'li gibi yaklaşmam elbet olaya ama her zaman en çok istediğim neyse ona verebileceğim maksimum parayı vermeye zorlarım... mutsuzlukla sonuçlanan satınalma oranım çok da düşük olmuştur bu kafayla... ne zaman ekonomik ve "mantıklı" iş yapayım dediysem değiştirdim o cihazı sonuçta

Siz aslında her tarz yapmak istiyorsunuz.
Her tarza giden gitar reçetesi şu şekilde;
Gövde maun üstü maple,
Klavye maun+gül veya maple+gül olabilir
Manyetikler Seymour Duncan SH-1 ('59) & SH-4 (JB) ayrıca push pull olacak ki manyetikler single kullanılabilsin.
Ekonomik fiyat performans istersen Cort KX custom,
Orta seviye PRS SE Custom 24 veya Schecter Custom C1

Attığınız gitarlardan anladığım kadarıyla les paul kasa daha çok hoşunuza gidiyor, bu bakımdan strat almanız sizi tatmin etmeyebilir çünkü gitarın duruşunun göze hoş gelişinin de önemli olduğu kanaatindeyim o açıdan LTD candır derim ben de.

Attığınız gitarlardan anladığım kadarıyla les paul kasa daha çok hoşunuza gidiyor, bu bakımdan strat almanız sizi tatmin etmeyebilir çünkü gitarın duruşunun göze hoş gelişinin de önemli olduğu kanaatindeyim o açıdan LTD candır derim ben de.

ESP LTD EC-1000FM Amber Sunburst karar kıldım. Strat da düşünüyorum ancak alırsam amerikan alırım o zaman da fiyat yukarı çıkıyor ama paraya kıyabilirim.. Belki delirip Fender Yngwie Malmsteen Stratocaster da alabilirim 🙂)

Geri