Anhedoni olarak da nitelendirebilirsin durumu. Mutlu olamama ya da zevk alamama durumu.
Oyle bir zamanda yasiyoruz ki artik, "haz" gudusu olmasi gereken konumdan cok farkli bir konuma gelmis durumda. Merak etmeyin, yalniz degilsiniz kesinlikle. Hatta cevrenizdeki insanlarin yuzde 60-70 lere varacak kadar cogunlugu da farkli seviyelerde bu durumu yasiyor.
Ben bu durumun cok agir bir versiyonunu yasadim. Serviste bir sure misafir ettiler beni hocalarim sagolsunlar, ilac tedeavileri felan anlatilacak gibi degil.
Ancak su sekilde iyilesebildim. "Haz" gudusunu hayatimda olmasi gereken konuma getirerek. Unutmamak lazim, mutlu olmak icin yasamiyoruz; mutluluk yasamin bir parcasi. Oldugu zamanlar da olacak, olmadigi zamanlar da... Bu yuzden nasil bir ruh hali icerisinde bulunursak bulunalim, kendi bunyemizin farkinda olmamiz lazim. Belirli zaman araliklarinda, kendimize disaridan bakabilmemiz lazim. Hem bulundugumuz ruh halini yasayip hem de bunun mumkun mertebe objektif bir sekilde kritigini yapmamiz lazim. Bu sekilde hem imosyonel kisiligini daha cok kontrol altinda tutabilirsin hem de zaten karisik olan isleri daha da karmasik hale getirmekten kendini korumus olursun.
Sevgiler..