neler olmuş foruma uğramayalı..
yazacaklarım şimdiye kadar yazılan hiçbir mesaja yanıt (destek ya da ret) değildir. hiç kimseyi de bağlamaz. zaten benim düşüncem. hakaret olmadığı sürece kimsenin düşüncesi kimseyi bağlamaz zaten değil mi?!
türkiye'de rock patlaması bilmemne deniliyor. yok manga, çilekeş, deja-vu çıkıyor ve türkiye nin en iyi gruplarından ilan ediliyor. buna sesiniz çıkmıyor eyvallah..
eline bassı, davulu alan rock grubuyum diye çıkıyor; bir şey denmiyor buna da eyvallah..
eskilerden beri var olan rock müziğin babaları ilahlaştırılıyor ve sanki onlardan başka grup olamazmış; onları herkes sevmek zorundaymış ve sadece onlar saygı görürmüş gibi davranışlar sergileniyor buna da eyvallah hadi..
yeni gruplar çıkıyor. elemanlarının geçmişleri hakikaten çok iyi. iki ay bara çıkıp "hadi albüm yapalım." tarzı insanlar da değiller; bu işe yıllarını vermiş heyecanlı, profesyonel insanlar; ama nedense bu gruplara zerre saygı duyulmuyor!
şu yazdıklarınızı bir okuyun dönüp. sevmeyebilirsiniz, çok normal. benim de sevmediğim ve dinlemediğim insanlar var hatta bir kısmı herkesin tanrılaştırdığı isimler; normaldir; ama saygı duymak zorundasınız. alay, hakaret vs. tipi şeyler, türkiye'de eleştirdiğiniz ırkçılık politikalarından farksız.
türk'ün türk'ten başka dostu yoktur söylemi ne kadar ırkçıysa yüksek sadakat dahil, sevmediğiniz gruplara, insanlara ettiğiniz hakaretler de en az o kadar ırkçıdır. kabul edin ya da etmeyin; o benim sorunum değil.
bu insanlar, yıllardır emek veriyorlar. sadece yüksek sadakat grubu, yıllarca harcanan emek sonunda kurulmuş bir grup.
deniz çok iyi bir davulcudur ve aynı zamanda hocalık yapar. keza serkan öyle. kutlu bey'i anlatmama gerek yok sanırım?
cemil, endüstri mühendisliğinin yanında iyi bir müzik geçmişine sahip. ayrıca "migros'ta çalışıyormuş bu." söylemiyle eğlenmeye çalıştığınız insan müdür orada.
uğur yine iyi bir müzik geçmişine sahip.
afşin bey'in durup dururken böyle bir davranışta bulunacağını düşünmüyorum ha, kesin bir şey yapmışlardır da demiyorum. olayın bir şekilde abartıldığını ya da taraflı anlatıldığına inanıyorum. bu da benim bakış açım.
her renkli yapılmış klibe pavyon bilmemne gibi yakıştırmalar yapmak mı lazım? klipler renkli filan olamaz mı? giyim tarzlarını eleştiriyorsunuz. neden? çünkü SİZE uymuyor. oysaki herkes kendi istediği gibi davranmış, ne de güzel olmuş.
bu insanların iyi niyetine sonuna kadar inanıyorum ve ne olursa olsun da yanlarındayım. yaptıkları albüm kötü değil; hem de hiç. bu da benim kişisel fikrim.
sevmiyorsanız dinlemezsiniz, konsere gitmezsiniz, tv'de çıkınca değiştirirsiniz olur biter; ama emeğe saygısızlıktır hakaret, kişiye saygısızlıktır.
ben de mavi sakal'ı sevmiyorum diyelim, ki haksız da buluyorum diyelim zeytinli olayı için. kalkıp forumda hakaretler yağdırsam, dalga geçsem hoşunuza gider mi? ki yapmam böyle bir şeyi, yakışmaz bana.
kişi, kendisine nasıl davranılacağını kendisi belirler. bunu unutmayın. bırakın kim ne istiyorsa yapsın ayrıca, hiçbir şey zorla dinlettirilmiyor size.
son olarak..
aklınızdan geçebilecek sorulara cevap vereyim;
1- hayır grup menajeri değilim.
2-hayır basın danışmanları değilim.
3-hayır gruptan hiçbirinin arkadaşı değilim.
4-hayır gruptan birinin nişanlısı, sevgilisi değilim.
5-hayır gruptan kimsenin akrabası değilim.
6-hayır "groupie" değilim.
7-hayır mavi sakal'dan nefret etmiyorum.