Çin üretimi evet yani satıcıya kesin güvenilmiyor mu her satıcı yapar mı bunu
hocam alibaba.com dünyanın en meşhur sitelerindendir ve toptan alışveriş için tüm dünyaca kullanılır. aliexpress ' de yine aynı siteye bağlıdır. burası sadece sahte gitarlar satan bir yer değil , dünyada ithalat ihracat yörüngesini çeviren küçük çarklardan biri her şey var yani. çindeki adamlar da sahte gitar yapıp koymuşlar. burdan sahte gitar çıkınca , burası sahte gitar satılan bi forum mu oluyor ? dünya sıralamasına bakınız sitenin , ilk 50 de falandır tahminimce
Yaptim herkes klasik şeyler yazmış satıcı yorumlarını okuyun falan diyede sahte yorumlarda olabilir kafam karıştı biraz
hocam adamlar orjinaldir diye satmıyor , replika satıyorlar. ki şuanda alım satım forumunda da replika gitarlar var. zaten 100 dolarlık gitarın üstünde fender de yazsa , fender değildir elbet. neden ahlaksızlık olsun ki , illa üstünde fender yazması için 3.000 dolar mı vermemiz lazım 🙂
Bu is nispeten sans isi ama isin kullanici tarafi var. Maddiyata bakan bir is sonuc olarak. Eger hic gitari yoksa beklentisi de yuksek degilse satici da istenen urunu yollarsa , gumruge takilmazsa( diye uzatabiliriz) elinize bir elektro gitar gecmis olur. Elinizde hicbirsey olmamasindan iyidir yinede. Ancak dediklerim disinda beklentiler varsa o is yalan olur.
Sahte yorum olamıyor genelde, bunu engelleyen durumlar var.Aynı olay sahibinden.com sitesinde de var.Sahte yorum yapamıyorsun.Bu arada sahte ile replika bambaşka şeylerdir.Almak istediğin gitar da kuvvetle muhtemel sahtedir.Yaptim herkes klasik şeyler yazmış satıcı yorumlarını okuyun falan diyede sahte yorumlarda olabilir kafam karıştı biraz
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler şuan 2 tane gitarim var ben jem 7 white getirmek istiyorum amacım uygun fiyat birebir gitar diye getirmek orjinal jem gibi olmaz farkindayim ama 100$ a 150$ a burda çok dandik gitarlar var ve ikinci el.gelecek gitar hem sıfır olacak hemde burdaki alacagim ucuz ve kotu gitar fiyatina en azindan gorunusu guzel bir gitar almiş olacağim o durumda var o yuzden 200-300 liraya acimam tek sorun fotograftaki urun sorunsuz bi şekilde elime nasıl ulaşır