Bunda bir sıkıntı yok sevgili @CoolDoG ama tartışılani mesele sen de kabul edersin ki daha komplike. İsim yapmış yerler kendisi risk alıp yatırım yapmışken beraber çalıştığı adamın da ciddi olduğunu görmek isteyip kendisini garanti altına almak ister. Bu arkadaş hangi sahnede döktürüyor bilemiyoruz ama piyasadaki ve forumdaki müzisyenlerin %90'ı kısıtlı bütçe ile öğrenci başıyla işine yatırım da yapıyor. Sürekli paylaşılan ekipman resimleri bunun en büyük delili değil mi? O kadar adam tanıdım, 1000 dolarlık Fender yerine 100 dolarlık alırım, nasılsa kimse anlamaz deyip milleti öperim diyeni ile ilk defa karşılaşıyorum. Herkes yamuk bir takım şeyler yapar kabuldür, buradaki elden alışverişler bile aslında vergi kaybına yola açıyor lakin bunu akıl vesilesi olarak görmek nedir? Sene 2014, hala bizim memleket olarak başımız bokta çünkü akıllı olmakla uyanık olmayı aynı şey sanıyoruz.Bu arada tam olarak abartıldığı kadar olmasa da malesef şu marka konusundaki yaklaşımlar doğru. Bizzat yaşadığım bir durum. Ekipman sağlam olunca bar sahibi sana daha profesyonel bakıyor. Hatta "o grubun soundu kötü çünkü ellerinde markasız gitar var, şu grubun iyi bak adam gibson ve kendi lambalı amfisiyle geliyor" muhabbetinin direkt benimle yapılmışlığı vardır. O sahne de gece çıkmanızı engellemez ama oranın ses teknisyeninin, garsonun, sahibinin size bakışını etkiler.
Bazı barlarda profesyonel gruplarda çok iyi ekipman olur anlayışı mevcut ve cidden Taksim'in göbeğinde isim yapmış yerlerden bahsediyorum, prestij filan değil, bir şekilcilik mevcut. Örneğin ne vardı sizin gitaristler de ekipman olarak? şeklinde belli barlarda defalarca konuşma yapmışımdır.
Son düzenleme: