Ptt dağıtıcı numarasını ben de aldım. Telefonu açmamazlık yapmıyor da hatta evde değildim büyük bir paketim gelmişti sağolsun 20 dk beni bekledi hoş beni beklemese tekrar şubeye götürmek zorunda kalacaktı ya 🙂
Memurları kpss ile alınıyor. Sicil ve performans skorları var, sistemi bilmeyen memur çok az. Küçük yerleri bilmiyorum ama genelde 4-5 senelik ptt çalışanı oluyor. Diğer kargo şirketinde ise aylık hatta haftalık çalışanların yüzü değişiyor, asgari ücret hatta belki daha altına çalıştırıdıkları oluyor 18 yaşında dünyadan habersiz, hayattan bezmiş hiçbir beklentisi olmayan gençler oluyor. Sadece bir kargo kaydı için çalışan bilgisayardan sistemi çözesiye 30 dk banko önünde ağaç olduğumu bilirim yurtiçi koşuyolu şubesinde.
Bir de bildiğim kadarıyla diğer özel kargo şirketleri şube şube taşeron olarak çalıştırılıyor yani x kişisi yurtiçi kargo şubesi açmak istiyorum diyor ismin ve telif hakkı ödüyor şubeyi yurtiçine göre diyazn ediyor ama çalışanları seçen o kişi olduğu için parası olan hanzo kılıklı tipler oluyor sadece evraklarda ismi geçen şubeye uğramayan tipler başına da bir müdür koyuyor tamam yani..
Ptt kargo evde bulamadı mı apartman kapısına ptt logolu şu tarihte geldik bulamadık, takip no şu x şubeye bırakıyoruz diye not yapıştırıyorlar en azından yurtiçi kargo gibi daha apartmana bile gelmeden hatta belki şubeden - geldik evde yoktunuz bulamadık şubeye bıraktık - diye sms atmıyorlar. En azından not bıraktıklarında apartman önüne kadar geldikleri belli oluyor ptt'de. Hızı da gayet güzel yakın zamanda ankara-istanbul küçük paket aldım, 20 saat ile sürmeden elimdeydi. Diğer şirketler olssa kesinlikle 2-3 gün sürecekti bulunduğum yerde. Siz güzelce sarın, paketleyin yeter.
Ptt'de de kötünün iyisi ama en azından karşınızda muhattap olarak devlet var atıyorum kargo kayboldu, oraya yazıdınız, burayı aradınız, müdürüne atar yaptınız bir şekilde ilgilenilmedi, bimer'e kadar internetten dilekçe yazabiliyorsunuz düşünün, kargo anlaşmazlığı bile bimer'e yazılabiliyor taa başbakanlığa gidip oraya yetkili kurumlara paslanarak cevap geliyor en geç de devlet, dilekçelere 1 ay içinde cevap vermek zorunda. Genelde 2-3 gün içinde cevap alıyorsunuz. İnternetten bimer'e yazınca, dilekçe vermiş gibi oluyorsunuz. İyi-kötü ne kadar işinizi çözer bilemem ama Diğer özel kargo firmalarında kaybolsa, büyük ihtimal 3 maymunu oynarlar daha fazla sinir olursunuz.