Yurtiçi Kargodan Mağdur Olmaya Son Verelim

Daha 5 dakika önce Sürat Kargo genel merkezdeki eleman ile aramda geçen muhabbet...

Ben : "Şubenizi arıyorum, ama meşgule atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Sizi aradım ben de. 4 Şubat günü sisteme girilen ürünüm 10 Şubat olmasına rağmen elime ulaşmadı. Sürat kargo, bulunduğum bölgeye Pazartesi ve Çarşamba günleri dağıtım yapıyor. 10 Şubat'a kadar 1 pazartesi ve 1 çarşamba günü geldi, geçti. Neden kargomun gelmediğini öğrenebilir miyim?"

Eleman : Bilgileri aldıktan sonra, "ürününüz 8 Şubat günü sisteme girilmiş görünüyor bilgi ekranında."

Ben : "Bir daha bak istersen, aynı ekrana bakıyoruz. 4 Şubat 15.37 yazıyor." (Ayrıca kitapları aldığım yayınevi de hangi gün ve saatte kargoya teslim ettiğini belirten mesaj attı. Sürat Kargo'nun sisteme giriş gün ve saati ile aynı.)

Eleman : "Pazartesi günü elinize ulaşacak, iyi günler."

Yüzüme kapattı it oğlu.

Bir yurtiçi kargo değil ancak hepsi aynı leşlikte. Şerefsizlik diz boyu. Şubeyi merkeze şikayet ediyorsun, merkez yüzüne kapatıyor telefonu. Şubeyi arıyorum çalıyor çalıyor, meşgule atıyorlar. Ben de otomatiğe bağladım. Gıcıklığına akşama kadar arayacağım.

Hepsi aynı 💩 işte.
Kargo beklerken başıma en çok geleni de sisteme "adres dağıtım alanının dışında, teslim edilemedi" gibi bir şeyler zırvalayıp şubemizde kargonuz var diye telefon açmaya bile tenezzül etmemeleri. Neymiş efendim bulunduğum yere teslimat yapılamıyormuş. Ben bu adrese ulaşabiliyorsam sen de ulaşırsın kardeşim, helikopterle gelmiyorum iş yerine sonuçta. Göndericiden ücreti adrese teslim olarak alırken iyi ama dimi? 🙂 Ha, ben oraya gelemem diyorsan parasını ona göre al...Kimi kime şikayet edeceksin ki...

Şube fişten çekiyor telefonu hiç kasma,

Ben İstanbul içi kargo gönderdim, 3 gün dağıtmadılar, Şubeye Motorla gittim niye dağıtmıyorsunuz dedim yoğunuz yetişmiyor dedi geçti. Gönderdiğim paketi kendim tekrar alıp teslim ettim 🙂

Daha 5 dakika önce Sürat Kargo genel merkezdeki eleman ile aramda geçen muhabbet...

Ben : "Şubenizi arıyorum, ama meşgule atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Sizi aradım ben de. 4 Şubat günü sisteme girilen ürünüm 10 Şubat olmasına rağmen elime ulaşmadı. Sürat kargo, bulunduğum bölgeye Pazartesi ve Çarşamba günleri dağıtım yapıyor. 10 Şubat'a kadar 1 pazartesi ve 1 çarşamba günü geldi, geçti. Neden kargomun gelmediğini öğrenebilir miyim?"

Eleman : Bilgileri aldıktan sonra, "ürününüz 8 Şubat günü sisteme girilmiş görünüyor bilgi ekranında."

Ben : "Bir daha bak istersen, aynı ekrana bakıyoruz. 4 Şubat 15.37 yazıyor." (Ayrıca kitapları aldığım yayınevi de hangi gün ve saatte kargoya teslim ettiğini belirten mesaj attı. Sürat Kargo'nun sisteme giriş gün ve saati ile aynı.)

Eleman : "Pazartesi günü elinize ulaşacak, iyi günler."

Yüzüme kapattı it oğlu.

Bir yurtiçi kargo değil ancak hepsi aynı leşlikte. Şerefsizlik diz boyu. Şubeyi merkeze şikayet ediyorsun, merkez yüzüne kapatıyor telefonu. Şubeyi arıyorum çalıyor çalıyor, meşgule atıyorlar. Ben de otomatiğe bağladım. Gıcıklığına akşama kadar arayacağım.

Şube fişten çekiyor telefonu hiç kasma,

Ben İstanbul içi kargo gönderdim, 3 gün dağıtmadılar, Şubeye Motorla gittim niye dağıtmıyorsunuz dedim yoğunuz yetişmiyor dedi geçti. Gönderdiğim paketi kendim tekrar alıp teslim ettim 🙂
Abi merkezi tekrar aradım, kadın "ben de ulaşamıyorum." diyor. "Aaa, cidden mi" dedim. Gülüyor bir de. 32 kere şubeyi aradığımı, ulaşamadığımı, hatta müşteri hizmetlerinin de ulaşamadığınızı söyleyip, bunları ses kaydı olarak aldığımı ve tüketici haklarına başvuracağımı söyledim. Akşam 6ya kadar kargonuzun size ulaştırılması için acil kodu ile bildirim gönderiyorum şubeye dedi... İşlerine gelince her şeyi yapıyorlar. Bakalım beklemedeyim, akşam 6ya kadar gelmezse geldiğinde kargoyu almayacağım ve tüketici haklarına tüm konuşmalarla ve meşgule atmaların ses kayıtlarıyla başvuracağım. Bıktım bu kargo şirketlerinden.

Yok ulaşamazlar, ben başka bir sürat kargo (tanıdık şube) şubesinden kendi iç hatlarından aradım ordan da açmadılar 🙂
Kayyumda zaten sürat, satılsa da kurtulsak! 🙂

Ama aynısını yurtiçi kargoda da yaşadım, bilmiyorum nolcak,

Sürat açık ara en beteri. Şuan doğu batı istanbul vs hiç fark etmiyor. Sürat en kötü şubelere sahip. 5-6 şubesiyle işim oldu, hepsi de biririnden beterdi. Öyle geldi gelmedi derdi de değil bir kere ev eşyamı 3-4 parçaya kırarak gönderdiler, bir keresinde 10-20-30 cmlik küçük bir koli için içinde bozulacak gıda maddesi var zamanında teslim etmiyorlar diye kargo arabası takip ettim arabada bebek filan var 4-5 km berbat bir deneyimdi. Ne gönderin ne alırken tercih edin.

Son durum, kitapları aldığım yayın evini arayıp siparişimi iptal ettim. Yayınevinin anlaşması gereği kargo sebebiyle yapılan iptallerde kargo şirketine onlar da para ödemiyormuş. İyi oldu, sürat kargoya 5 lira bile zarar ettirebildiysem ne mutlu bana.

bizim de işyeri olarak şöyle bir mağduriyetimiz oldu;

2 hafta önce Cuma günü Muş'ta bir fabrikada ihaleye katılabilmek için numune yolladık.İhale de perşembe sabahında olacak.Cuma saat 2 de kargoya verdik numuneyi.Adamlar pazartesi günü kargoyu çıkartıyorlar.Çarşamba günü yurtiçi kargo Erzurum dağıtım şubesine gidiyor numune.Bizi Erzurum'dan arıyorlar ve diyorlar ki "Burada yollar çok kötü sizin kargonuzu bugün gönderemeyeceğiz bilgi vermek için aradım."

Sonra ben -Gebze- kargo şubesindeki bayanı arıyorum, cuma verdiğimiz kargo neden pazartesi gönderiliyor, pazartesi gönderilecekse neden bilgi verilmiyor?

Cevap: Haklısınız, özür dileriz.

Sonuç:İhaleye giremiyoruz.Ekmeğimizden oluyoruz yani.

2 hafta önce Cuma günü Muş'ta bir fabrikada ihaleye katılabilmek için numune yolladık.İhale de perşembe sabahında olacak.Cuma saat 2 de kargoya verdik.Adamlar pazartesi günü kargoyu çıkartıyorlar.Çarşamba günü yurtiçi kargo Erzurum dağıtım şubesine gidiyor.Bizi Erzurum'dan arıyorlar ve diyorlar ki "Burada yollar çok kötü sizin kargonuzu bugün gönderemeyeceğiz bilgi vermek için aradım."

Sonra ben -Gebze- kargo şubesindeki bayanı arıyorum, cuma verdiğimiz kargo neden pazartesi gönderiliyor, pazartesi gönderilecekse neden bilgi verilmiyor?

Ülkenin neresinden tutarsak elimizde kalıyor, kargo şirketleri leş olmuş çok mu... 🙁 Maalesef durum bu.

2 hafta önce Cuma günü Muş'ta bir fabrikada ihaleye katılabilmek için numune yolladık.İhale de perşembe sabahında olacak.Cuma saat 2 de kargoya verdik numuneyi.Adamlar pazartesi günü kargoyu çıkartıyorlar.Çarşamba günü yurtiçi kargo Erzurum dağıtım şubesine gidiyor numune.Bizi Erzurum'dan arıyorlar ve diyorlar ki "Burada yollar çok kötü sizin kargonuzu bugün gönderemeyeceğiz bilgi vermek için aradım."

Eğer elinizde cuma günü verdiğinize dair bir kağıt varsa ve Erzurum'a gidecek olan araç sizin teslim saatinizden sonra ayrılmışsa ihaleden ne kadar zarara uğradığınıza dair bilir kişi testi ile tazminat davası açabilirsiniz.

An itibari ile elimdeki telefon kayıtları ile birlikte Sürat Kargo'yu mahkemeye vermek üzere avukat arkadaşıma dilekçe verdim. Akşam 6ya kadar bekleyeceğiz. Gelmediği takdirde işleme sokacağız.

Son düzenleme:
Çalıştığım şirket, Aras, Yurtiçi ve MNG ile çalıştı. Pek farkları yok.
Ben alışverişte PTT seçiyorum. Hızlı ve ucuz, ebat açısından avantajlı...
Genelde pedal alıyorum, arkadaşlardan rica ediyorum; kutulayın, iyi sarın...
Genelde Türkiye'nin her yerinden 8-9TL geliyor.
Diğerleri 15-25TL getiriyor.... PTT devam...

Çalıştığım şirket, Aras, Yurtiçi ve MNG ile çalıştı. Pek farkları yok.
Ben alışverişte PTT seçiyorum. Hızlı ve ucuz, ebat açısından avantajlı...
Genelde pedal alıyorum, arkadaşlardan rica ediyorum; kutulayın, iyi sarın...
Genelde Türkiye'nin her yerinden 8-9TL geliyor.
Diğerleri 15-25TL getiriyor.... PTT devam...

Gerçekten kötünün en iyisi olarak PTT var. En azından "bölge müdürümüz sizi arayacak" dediğinde gerçekten aradı. Diğerleri ile de yaşadığım sorunlarda hep duydum bu cümleyi ama ne arayan var ne de soran. O yüzden PTT... Süründürse de öldürmüyor diğerleri gibi.

Geri