Eline saglık çok güzel yazmışsın dostum. Beyfendinin verdigi cevap biraz kafamı karıştırdı. Kötü replika var iyi replika var üzeirnden gitmiş.(Meşhur Eminönü esnafı tabiri geldi aklıma ''Çakma ama Birebir'') Ben begendigim gitarı aliyorum gerekise modifiye ediyorum denilmiş. Modifiye belirtisi görmedim ilanlarda. Ayar yapiyorum denilmiş tamam o zaman bende 200 dolarlık gitarı aliyim tanınmış bir luthiere sap-entonasyon yaptırayım 500 dolar diyim düz mantıkla. 1000 liraya alabilicegin gitarlardan daha iyi oluyor denilmiş. Ya bu neye göre kime göre? Şuan piyasa çok karışık ve 1000 liraya gerçekten cillop gibi gitarlar denk getirilebiliyor. Ben onları çakma bir esp veya jackson a mı degiştiricem. Bu kadar mı körüz aptalız yani. Birde üzerine degerinde fiyat sölüyorum denilmiş. Çakma bir gitara 400 liradan fazlası benim gözümde çok çünkü en alt seviye elektro gitarlar 300-400 lira. Çindede bu gitarların 150-200 dolar oldugu düşünülürse gelmesi gitmesi 400 lira normal. 1000 lira anormalken çakma ama tonu güzel diye 2000 liramı yazilacak yada bu yüksek düşük fiyat kime göre neye göre? Yani ekmegini emekden müzikten gitardan kazanan biri için gerçekten yakışmayan birşey... Satabilir her insan ticaret yapabilir saygı duyarım ama çakma gitara övgü bir luthiere yakışmıyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...son-les-paul-replica-cin-mali-102279460/detay
bak bide burdan yakın tamam gitar replika ok belirtilmiş çin malı. ama 1400 tl nedir allah aşkına. 1400 Tl ye bugün cillop gibi gitarlar alınır ya. Ayip yemin ediyorum ayip.