Breaking Bad

5x11

nasıl geçti yine anlamadım. şeytani zeka var herifte,şapka çıkardım.

bir an itiraf edecek sandım gerçekten.hank''i fena sıkıştırdı ama jesse iyice kımıl zararlısı oldu be
 
5x14

bu bölümde de görüldüğü üzere dünyanın en iyi dizisi.

hank vurulduktan sonra iyice karanlık tarafa geçti walt reyis. çok gerçekçi bir aile kavgasıydı. bıçak skyler''a saplansa üzülen çıkmazdı sanırım. ama sonunda tarihi bir ayar verdi reyis o karıya
 
5x14

bu bölümde de görüldüğü üzere dünyanın en iyi dizisi.

hank vurulduktan sonra iyice karanlık tarafa geçti walt reyis. çok gerçekçi bir aile kavgasıydı. bıçak skyler''a saplansa üzülen çıkmazdı sanırım. ama sonunda tarihi bir ayar verdi reyis o karıya

Aynen, çekilmiş en iyi dizilerden birisi olduğunu kanıtladı. Dizideki tek eksik; biraz iktidar, güç unsurlarına ilişkin felsefi derinlikte konuşmaların olmaması, çok şey istiyorum ama bu haliyle de 10 numara...
 
SPOILER!! (o spoiler seysi nasil konuluyor bilmiyorum, izlemediyseniz okumayin!)

Buyuk ihtimal Walter dogum gununu kutladigi bolumlerde gosterilen flashforwarddaki Nato silahlari Hankin intikamini almak icin. Sanirim kizini yaninda goturmemesinin sebebide o.
 
todd çocuk yüzünün altında büyük pislik çıktı. walter ın kulübe de tek başına kemoterapi alması ve oğluyla tel. konuşması iç burktu be...
 
SPOİLER!

Son bölümlerde hem kalitesini hem de sürükleyiciliğini gözler önüne serdi. Evet kurgu harika konu mükemmel. Ama oyunculuklara da 5 yıldızı vermek lazım. Aaron Paul(jesse pinkman) oyunculuk konusunda kendini aştı bu sezon. O nasıl ağlamaktır o nasıl acı çekmektir arkadaş, canım yandı izlerken.

5x15 artık finalin hazırlayıcısı kıvamında bir bölümdü. Bize düşündürmek istedikleri Walter babanın tvde gördüğü eski dostlarının böyle nankörce konuşmasına dayanamayıp tekrar şehre gelebileceği.. Ki 5x1deki flashback açıkça göstermişti eski evine geldiğini.. Ve bu bölümde akılda kalanları sıralamak gerekirse Todd'un amcasının genlerini gerçekten taşıyan bir psikopat olduğu gerçeği, walterın yeni hayatından dolayı psikolojisinin alt üst olması ve yalnızlıktan kafayı yemek üzere olması sayılabilir. Gerçekten iç burkucu, hüzünlü bir bölümdü. Emmy ödüllerinde dramatik dizi dalında neden birinci olduğunu gösterdi bir kez daha izleyicisine..

Sezon finali hakkında da aslında az çok fikrim var. Hatta kehanetlerim.. Walter evinde priz içine sakladığı risen zehirini kullanacak belli ki. Bunu da elliot ve gretchen çifti için kullanabilir gibi geliyor.. MUhteşem bir final bekliyor bizi anlaşılan. Bir yandan bitmesine üzülüp bitmese keşke diye iç geçirirken bir yandan da hemen diğer pazartesi olsa da finali izlesem diye can atıyorum!

SPOİLER!
 
BVKf-KmCIAAE26-.jpg


Adi herif nasıl da benziyor Matt Damon'a. Dizide aşağı yukarı bütün karakterler sayko da bu bir başka zaten. Ver eline silahı sakin sakin katliam yapsın. Öyle soğukkanlı lavuk.
 
berbat bir dizi...:sick:
güya bilim ödülü almış...deha öğretmen...uyuşturucu üreticisi oluyor...
biraz gerçekçi düşününce...pislik herifin teki...

Dizinin geneli için SPOILER içerebilir. Okumadan önce dikkat!!!.

Adam biliminsanı, paraya çok önem vermemiş. Mütevazi bir hayat yaşamış. Ancak bir anda kanser olduğunu öğrenmesi, birkaç aylık ömrü sonunda ailesine hiçbir şey bırakmayacak olması duygusu insanları radikal kararlar almaya itebilir. Birde sahip olduğu muazzam beyin potansiyelini neredeyse hiçbir somut karşılığa (para, buluş gibi, adam sadece öğrenci yetiştirmiş) çevirmemiş bir kişiden bahsediyoruz. Çevresindeki birçok etken bu tarz bir insanı yavaş yavaş kötü yola itebilir. Örneğin üniversite arkadaşının doğum günü partisi veya akciğer kanseri sırasında profilaktik beyin ışınlaması almaması sonrası ortaya çıkabilecek beyin metastası kararlarını etkileyebilir. Dram kısmı çok ağır basan bir dizi. Çok iyi kurgulanmış bir hikaye. Karakterler ve oyunculuklar harika. Son dediğin doğru. Adam pislik herifin önde gideni. Biz hep hikayeyi onun tarafından izlediğimiz için yargılarımız yanlı olabilir. Ancak Walter Jr. ın babasına verdiği tepki işin objektif noktasını ortaya koyuyor. Adam çok zeki, parlak, karizmatik herneyse ama adam kötü. Zatenin dizinin adı Breaking BAD.

Dizi çok güzel bir dizi. Hayatın gerçeklerini çok iyi yansıtıyor. Özellikle temiz para kazanmanın zorluğu vurgusu çok güzel. Son bölümlerin gidişatı da meth pişirmenin, bu işte bulunmanın hiçte iyi olmadığı yönünde. Başta belki özendirme olabilir ancak dizinin sonunda özendirme kesinlikle olmayacak. Toplumsal mesaj doğru yönde olacak. Tıpkı Dexter'da olduğu gibi. Hem adam öldüreyim hemde mutlu mesut olayım durumu yok. Ya elektrikli sandalyeye gidersin yada yalnızlığa.
 
Geri
Üst