Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Dostum ben denedim eger cok takintili biri degilsen Roland Cube 30X de gayet guzel bir amfi. Kendi efektoru falan var ustunde. 2. EL 300 liraya bulabilirsin. Ama canli canli tok bir ton istiyorsan lambali amfi alacaksin. Forumda su an Crate , Epi Valve Jr ve Tonguch'un amfilerinden satilmakta All Tube olarak, dedigin fiyat araliginda.

Zaten hangi amfiyi kullanirsan kullan bu fiyat araliginda pedal/processor olmadan coook genis bir ton araligi yakalaman imkansiz. Ama Ibanez veya Marshall kesinlikle alma yani. Onlar cok pahali ve ise yaramaz amfiler. AVT belki bir nebze fakat MG aman derim. Plastik gibi distortion soundu var. Clean'i de ruhu emilmis insan gibi cok cansiz. Kimsenin elindeki amfiyi kotulemek istemem ama bu boyle. Epi Valve Jr clean katmani cok basarili cok tatli bir amfi. Yalniz dist elde etmek icin volume acmak gerekiyor vs. Direk kisik volume clean uzerinden pedal destegiyle dist elde edilebiliyor mu pek bir bilgim yok. Evde fazla ses acilamadigi icin lambalari kirmadan amfinin kendi distortion'ini kullanmak daha rahat oluyor. Bu da 2 kanalli lambali ampli bulmak anlamina gelir. Yani Tonguch'a siparis verebilirsin,benim elimdekine bakabilirsin ya da ValBee uzerine yogunlasabilirsin. Cok detayli is bu ondan bi tane alip gecmek lazim fazla takilmadan. ValBee deneme imkanin varsa gidip bir calman iyi olur. Izmir'de ben bulamamistim.
 
Evet abi, 200 liraya amfi seçeneği daralıyor baya bi. Şu ana kadar çok çeşitli amfiler denemediğim için çoğu hakkında kulaktan dolma bilgim var. Söylediğin amfiye bakayım ben,başka amfiler de öneren olursa sevinirim.roland cube'ün 15 wattlık'ları nasıl peki?
 
Roland Micro Cube olabilir. 150-175 civarina satiyorlar. youtube'dan bilimum video incelemeni oneririm. baya detayli bilgilere ulasabiliyorsun guzel anlasilir videolar var. berbat olanlari kapat kulagin hic kirlenmesin onlar iyi amfileri bile kotu gosteren videolar sonucta :)
 
GT8'i satma. Roland Cube Monitor (CM-30) bulmaya calis biraz daha para biriktirip..

CM-30'lar gitar amfi'leri gibi sesi degistirmiyorlar, ne giriyorsa o cikiyor. Bende var, RP350 ile kullaniyorum, cok memnunum.

4 ayri giris var (mesela gt8, PC, ve mikrofonu ayni anda girebilirsin mp3'lerin uzerine calmak icin), istedigin kadar CM-30'u da chain olarak baglayabiliyorsun :) Canavar gibi ozellikleri var processor ile kullanmak icin bence.

http://keyboards-midi.musiciansfriend.com/product/Roland-CM30-Cube-Monitor?sku=608895

424103.jpg
 
Resmini koyduğun amfilerin hepsini denedim, valve junior dışında. Ibanez'i geç bir kere kafadan, derinlik yok, hoş bir amfi değil. Randall sert karakterli yüksek-gain bir amfi, ama öyle sadece death yapılır gibi bir olay da yok, sadece karakteri farklı. Düzgün ayar yapıp tadına uygun bişeyler yakaladıktan sonra önemli olan duyduğun şeyi beğenip beğenmediğin, kişiye göre değişir yani. Denemeni tavsiye ediyorum, bu tip şeyler pek anlatmakla olmaz.

İkinci el bir MG veya biraz daha para koyabilirsen AVT serisi bak derim ben. Önyargılı olma, MG'ler kendi sınıflarında çok başarılı amfilerdir, öyle olmasa türkiyedeki fiyatlarına rağmen piyasada bu noktada olmazlardı zaten. 15watt'lık modelinden aldığın sonuç seni yanıltmasın. Ama alırken stüdyo çıkışlı olmamalarına dikkat et.

Alltube'lara hiç bulaşma derim, ilk olarak elden çıkarırken zorluk çekersin, ikincisi ciddi kullanım için 500-600lira gibi düşük bir bütçede tatmin edici sonuçlar vermeyeceklerdir. Evimde dursun takılayım arada istiyorsan, farklı tatlar arıyorum diyorsan olabilir ama haliyle öyle bir durumunun olmadığını tahmin ediyorum.
 
Mg15 ve Mg30 ev için gayet başarılı amfilerdir. Clean tonlarını hep çok beğenmişimdir, distortion da marshall olduğu için her durumda vasatın üstü, zaten iyi distortion için volume'u açman ve pedal kullanman daha mantıklı olur. Bence ev ortamında daha fazlasına inan gerek yok. Yalnız 2. ellere dikkat et amfide, transistörlüyse kapasitörleri, lambaysa lambaları patlak olabiliyor, genelde bu durumda tonları sönük ve renksiz gelir. Denemeden alma.

2. el de fiyatta biraz çıkıp lambalı düşünebilirsin, dediğin gibi avt serisi baya güzel olabilir. bir de içlerinde ki lambalı ibanezi 5wattlık modelini mutlaka dene. beğeneni çoktur o amfinin.
 
Madem oyle seyler tavsiye ediyorsunuz , bence Marshall VS veya AVT serisi disinda bakmasin. MG serisinin distortion'i plastik gibidir sanki bass teli yaylaniyormus gibi ses veriyor. 100W modelde bile boyle. MG serisinin basarili olma sebebi Marshall markasinin degeridir. Senelerce VS serisini kullandim 65R version olarak. Her iki kanalda da lamba vardi. Kullandigim en iyi Hybrid ampli oydu. Rock soundu olarak da muthis diyebilecegim bir Transtube Peavey var arkadasimda. O da transistorlu lambali degisik bir hybrid versionu. Eger distortion diyorsaniz iste amfi odur. AVT'lerde cift kanal lamba modeller sadece AVT 100 oluyor artik sanirim. Eski VS'leri de bulmak cok zor artik.. Zaten para da etmiyorlar. MG'ye adam para veriyor , AVT-VS'ye vermiyor. MG Beles amfi 2. elde. Oyle ucuza marshall gorunce de herkes alir tabii. Bir de muzik marketlere gittiginizde Marshallari nasil sattiklarini gorursunuz. Amfim marshall olacak beyefendi diye baba ogluna gitar alirken direk oyle seciyor yani. Deneme/yanilma pek yok. Satislarin buyuk kismi boyle yuruyor. Herkes bu forumda degil ki ulkede milyon tane adamin elinde gitar evinde amfi var.
 
O zaman MG 30 ya da Randall'a kayacak ibrem muhtemelen, tabi denemem gerek sonuç itibariyle. Ibanez'i hiç denemedim fakat seçenekler arasında tutmamın nedeni MG'den daha iyi olduğu konusunda (gerçekçi midir bilmemekle beraber) birçok yorum okumam esasında. Peki amfiyi aldıktan çok kısa süre sonra Metal Muff benzeri bir dist. pedal alacağımı söylersem bu tercihimi ne yönde değiştirmelidir? (Ya da değiştirir mi?)
 
Abi sen bilirsin. Git bir tane eski VS bul cift kanal lambali, acin sesini 6 ya getirin, bir de MG al sifir olarak. Ac onun da sesini, yine ayni W larda olsun. fiyati da 600-700 lira olur kesin. Benim dedigim VS yeni AVT'ye denk geliyor. Yeni seri uretimini AVT diye isimlendirmisler. Ikisinin de sesini ac EQ ayarlarini kafana gore yap ve seslerini dinle. Eger MG'ye hakikaten iyi diyorsaniz ben bir sey soylemem artik demek ki benim zevkimde problem var derim susarim yani. Sadece dene diyorum. Roland Cube 30X dene , bir de ValBee dene. Epi Valve Jr biraz isini bilenlerin elinde degerlenen bir alet. Ugrasmak lazim ustunde yani. MG15DFX ile MG30 arasinda hic bir fark yok. MG100DFX Bile kullansan ki Izmir'de Trigon muzikte var herkese o berbat amfide denetiyorlar, gorursun yani. Ust katta da sifir olarak istedigin amfiye bakiyorsun. Neyin berbat neyin iyi oldugu 2 saniyede ortaya cikiyor.
 
ucuz olsun hesaplı olsun her yola gelsin dersen roland cube30x bişilmiş kaftan , ikinci el 350 liraya bulmak mümkün.

daha hisli biraz daha pro işi dersen avt50- avt 100 bakabilirsin. bunlarda ikinci el 500-800 arası.

illaha lambalı olsun dersen bütçeyi katlayıp fender bj - marshall jcm 2000 dsl 401 - laney vc30 alabilirsin. ikinci elleri 1000 - 1500 lira civarı
 
bu amfiler arasında marshall mg serisi ve
ibanez amfiyi kullandım. Ibanez amfinin cleanları çatlama yapıyor sanki. yani etkileyici diyemiyeceğim ibanez için Marshall'a gelince ben hala anlamıyorum.
MG serisi amfiler neden beğeniliyor.
Distortion'u berbat. Vasatın altında
Cleanlara gelince pekte hoş bir sound'u yok.

Bu iki amfiyide sana tafsiye etmiyorum. Kaç paran var bilmem ama lambalı amfileri öneririm sana. Rock müzik için bana göre olamzsa olmaz..
 
dostum tbx serisi 15-65 kullandım.Ben memnun kalmıştım cok modern bir soundu var vintage karakterli değil.Reverb ü de gayet hoştu.ama kimisi marshall sever kimisi fender sever hesabı bu sana kalmış.Valbee de denedim ibanez 15 watt daha iyiydir.Valbeenin speaker ı cok kücük bu yüzden ses pek iyi gelmiyor.Ama lambalı :D crate palomino iyi bi tercih olabilir.Avt 20 lere de bakabilrsin evde iyidir..
 
bu foruma ilk defa yazıyorum :D heycanımı maruz görün efenim :D dostum o fiyata o wat gücüne 2.el bir tm30 alabilirsin..avt50x alabilirsin..ses kısıkda çalarsın..yok sıfır alırım ben diyosan o fiyatlarda kaliteli sound zor gibi görünüyor..tm30 veya tm60 ı şiddetle öneririm..
 
Sıfır amfi alma ikinci el al. İbanez amfilerde eq parametreleri çok iyi tepki veriyor marshalların mg serileri bu konuda çok hantal ama avt o kadar değil...
 
Tech 21 Tm 30-60 Bulamazsan forumda Marshall VS 65 R kovala derim bulabilirsen. Harika bir ampli 2 kanal da lambali. Tech 21'ler dahil o transistorlu soundunu ses cikarken yansitiyorlar. Ses bir borunun icinden gecip de geliyormus gibi. Lambalilarda oyle bi mevzu yok. Reverb sanki bos magarada yankilaniyormus gibi cok metalik bir sound cikartiyor SS/Hybrid amfilerde. Bir tek Peaveylerin soundu biraz daha farkli gibi. Baska benim gibi dusunen var mi ?
 
Arkadaşlar anladığım kadarıyla yazdığım fiyat düzeylerinde ikinci el lambalı haricinde ve Valve Jr. ile Valbee haricinde lambalı birşey pek bulamıyorum. İkinci el tercih edebilirim dedim ama yeni başlayan birisi olduğumdan amfinin kondisyonunu tartacak teknik bilgiye sahip olmamam neticesinde ikinci el (özellikle lambalı) almam durumunda zararlı çıkabileceğim düşüncesine kapıldım.

Bu durumda önerileriniz için teşekkür ederek, belirttiğim fiyat seviyesinde transistörlü seçeneklere bakmam gerektiğini ifade etmek isterim.

Dediğiniz gibi amfiyi sonuçta dinlemem ve beğenerek almam gerekir, yorum okumakla pek olacak birşey değil fakat belli ürünlerde fikir birliğinin mevcut olması durumunda memnun olma ihtimalim de yüksek olacaktır muhtemelen.

Bu çerçeveden bakacak olursak Tech21 TM serisinin sıfırı fiyat düzeyimi aşmakta fakat 2. eli olursa tercih edebilirim anladığım kadarıyla.

Marshall MG serisinin beğenenler olduğu gibi beğenmeyenler de çok gördüğüm kadarıyla.

Ibanez'in TBX serisi hakkında gelen yorumlar da Marshall'ın MG serisine benzer şekilde.

Randall'ın modelini sanırım pek deneyen yok.

Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim, fakat dediğim gibi yeni başlayan birisi olarak beni tatmin edebilecek bir şey arıyorum. Beklentilerim çok düşük olmasa da çok da yüksek değil, belirtmem gerekir diye yazayım: sahneye çıkmayacağım (tercihimi değiştirir galiba?). Müzik tarzı olaraksa (genelleme yapmayayım ama), birçok yeni başlayan gibi "sert müzik" yapacağım diye başlasam da çalacağım en sert şey megadeth olacaktır muhtemelen (yani tabiri caizse sadece "öküz" tonlara giden birşey alıp elimde kalmasını da istemem, öyle bir tabir yanlış mıdır acaba? yani sadece sert müzik amfisi diye?), yani çok ekstrem bir sound beklentim de yok. Alacağım gitarın üstünde de Seymour Duncan '59 ve Sh-4 JB manyetikler olacak. (Maun gövde) (Cort Kx Custom düşünüyorum) (Bunu niye yazdım bilmiyorum ama tercihimi etkiler mi acaba?)

O zaman seçeneklerim: Marshall MG30X, Randall V2XNM , Ibanez TBX30R, Roland Cube 15X ya da 20X, 2. El Tech21 TM30 şeklinde oluyor muhtemelen.

Bir de bunu gördüm, 500 liraya hibrid, fiyatı enteresan ve 60w.

Hartke GT-60C
hartke.hartkegt-60cguitarcomboamplifier.jpg


Tekrar teşekkürler. :)
 
Dostum sen bilirsin. MG30X alacagina Roland Cube 20X bak derim. W'la isin olmaz evde. 20W yeterli ses verir ve plastiklesmez ses. Ayrica ustundeki efektler falan da baya bir ilgini ceker.
 
Kesilikle Roland Cube... Evde çalışmak için çok ideal alet. Tuner + Efektler + Amfi Modellemeleri, ki Amfi Modellemeleri , Mg serisinin distortion tonlarından daha iyidir...
analog pedal toplamayacaksan, ki mg serisine hangi pedalı takarsan tak sonucun iyi olacağını sanmıyorum. Roland Cube iyidir...

MG serisine gelince... 30 watt ve 100 watt kafa kabin amfilerini kullandım. Yok abi.. gerek yok bence..

AVT serisine laf söylemem.. İyidir...
 
tech 21 tm serisi ikinci el olarak pek bulunan bir alet değil beklentilerini bunun üzerine kurma çünkü uzun süre beklemen muhtemeldir :) ama sayılan amfilerin çoğundan başarılı olduğu kesin.
 
Geri
Üst