Game Of Thrones

Valla inanırım. Lost ile beraber bu tarz gizli detaylar yerleştirerek komplo teorilerini desteklemek iyice moda oldu zaten. Yarın bir gün tokat gibi vururlar yüzümüze. Ben bu kadar dikkatle izleyip bunları akıl edebilen insanlara çok saygı duyuyorum. Geçenlerde Doctor Who ile ilgili bir teori okudum. Senaristin aklına gelmez, belki yazacakları senaryo o derece vurucu olmaz o kadar ince düşünmüş olay örgüsünü.

Game Of Thrones da böyle dizi işte, illa kılıç kalkan kan man görmek isteyen Spartacus izlesin lan. Bu haliyle bu dizi çok güzel bence. İçinde hiç boş şarkı olmayan albümler gibi her karakter ayrı derin.
 
Aynen ben de onu düşündüm... Mal gibi ekrana bakmışız sadece. Hani bunun üzerine şimdi bölümleri 2 defa izlemeye başladım.

Dizinin güzelliği de burada bence... Yani kılıç kalkan sahnesi olsa izlersin ve kim kimi kesmiş, kim kimi yatırmış 1 defada görürsün. Ama burada bir karakter çıkıp öyle şeyler söylüyor veya yapıyor ki, senaryo kabarık olduğundan ilk seferde anlayamıyor insan. Şimdi Baelish'in konuşmasından bahsediyor herkes, onu ben hatırlamıyorum bile, dolayısıyla tekrar izleyeceğim. Geçen gün yüzeysellikte çığır açan bir yorum okudum; "bu ne biçim sezon, kaç bölümdür Cofri piçi evlenecek mi evlenmeyecek mi onu bekliyoruz". Aynen bunu yazmış. Lan dedim sen nerenle izliyorsun bu diziyi, hani zorlasan böyle yorum çıkmaz, açıya bakar mısınız...

Benim aklım halen Jaime'nin havuz konuşmasında bu arada. Kitapta da efsaneydi, dizide de süper olmuş. Var böyle özellikle beklediğim sahneler, sezon bitince daha net konuşulur. Yakında fanboy olup Game of Thrones günleri düzenlerim zaten az kaldı, Kalamış Parkı'na techizatı kurup beraber izleriz. Galatasaraylılar gelmesin ama... şaka len şaka siz de gelin, Lannister değilsiniz ya.
 
Bir hafta ara vermişler, çok yorulmuş arkadaşlar...
Diziyi tekrar tekrar izlediğinizde pek çok farklılık ve ayrıntı çıkacak.
Kime göre? Önce kitapları okuyanlara göre...
Ben bir yazılı eser uyarlamasından çok esinlenme gibi görüyorum ve buna bağlı olarak bildiklerimle gördüklerim arasındaki pek çok fark göze çarpıyor.
Yazarın seriyi oluştururken izlediği yöntem de bunda etkili.
Genel olarak kronolojik bir sıralama izlenir ama Buz ve Ateşin Şarkısı'nda tamamen zaman bağımsız ve karakter bazlı bir sıralama var.
2. kitapta okuduğunuz bir konuyu 3. sezonda görebilir ve 2. sezonda fark ettiğiniz bir gelişmeyi henüz okumadığınızı düşünebilir, geri dönüp kitabı kurcalayabilirsiniz :)
 
Üstelik sondan bir önceki bölüm değil mi 9, vay anam vay. Lafı hiç uzatmadan direkt konunun muhatabına sesleniyorum. Ulan RR Martin misin nesin, bu nasıl kitap yazmak, bu nasıl olay kurgulamak? Psikopat mısın sadist misin? Zaten zor günler yaşıyoruz, iyice alt üst ettin be ruhsal durumumuzu.

Khaalesi bir şehir daha aldı, gümbür gümbür geliyor maşallah. Yalnız operasyon dönüşü Sir Jorah'a Daario Naharis'i sorduğu ana dikkat. Orada Jorah bir yüzünü astı, Khaleesi zannetti ki gitti Daario şehit oldu. Ve fakat adam koptu geldi geriden ve şehrin anahtarını sundu üstelik. Jorah kraliçesine çok aşık aga bu kesin bence. Khaleesi öyle başka bir adamın adını andı diye bir an bozuldu, onun tribiydi o. Yer mi la ömrünü Türk kızına harcamış Anadolu çocuğu? Oyunculuk şahane yalnız, izleyende bu hissiyatı uyandırabilmek başarı.
 
Evet Red Wedding gelip geçtiğine göre artık spoiler verme korkusu olmadan yazılabilir, ben sezon finalinin Red Wedding ile olacağını düşünürken fena halde yanıldım. Kitabı okurken nasıl şok yaşadığım ve tüylerimin ürperdiği geldi aklıma, muhtemelen olaydan habersiz kişiler de aynı nidalarda hasiktir çekmiştir... Gerçi Cat, Rains of Castemere çalmaya başladıklarında çalgıcılara baktığında onu yakınlaştırdılar, orada anlamışsınızdır zaten.

Neyse dövüş mövüş ekşın diyenler de alın işte, kılıç kalkan mızrak hepsi vardı. Lannister'lar yine kahpeliklerini gösterdi, kurdu kapalı kapılar halinde vurdular, orada bile azıcık delikanlı olamadılar... Roose Bolton senin de sıran gelecek.
 
Spoiler tuşuna üşendim, olay da birkaç bölüm önce yaşandı zaten ama izlemeyenler dikkat! Özellikle geriden gelen illnino, 8. bölümü izlemeden burayı okuma.


Abi benim aklım hala o Samwise Gamgee'nin White Walker öldürdüğü sahnede. O bıçağı bulmuşsun, yaratığa takmışsın ve işe de yaramış öldürmüşsün. Lan nasıl bıçağı bırakıp kaçarsın yahu? O dakikadan beri izlediğim yeni bölümlerde bıçağı düşünmekten izlediğime odaklanamıyorum. Biri geri dönüp alsın artık o bıçağı.

edit: Samwise Gamgee değil Samwell Tarly olacak. Samwise Yüzüklerin Efendisinden Frodo'nun yoldaşı. Aynı zamanda bir türlü hatırlayamadığım "Tarly kime benziyor" sorusuna bilinçaltımın cevabı. Açın bakın epey yakın karakterler bunlar, yazar esinlenmiş ben ne yapayım?
 
geçen gün george r.r martin conan'a çıktı. spoiler yicem diye tırsarak izledim. burdaki mesajları bile okumuyorum. red wedding diye birşey den bahsediliyor. ekşide başlığını görünce yeni dizi sandım.baktım bunla ilgili,arkama bakmadan kaçtım. çok acaip şeyler dönmüş lan.
 
George R.R. Martin'in Conan'daki konuşmasından başlıklar;

- Hodor...

- Jaime Lannister forms "Kingslayer", the first heavy metal band in Westeros...

- Winter comes, it's not so bad, cozy...
 
Şu ara okuduğum kitaptan sonra bir kitap daha var sırada. O kitaptan sonra da bu seriye başlamayı düşünüyorum. Dizinin yeni sezonuna kadar okur bitiririm artık hepsini.
 
Evet eksik belirtmişim, A Dance With Dragons'un, yani 5. kitabın Türkçe çevirisinden bahsediyorum.

Conan'ın programında kitabı pek hızlı yazmadığından, hatta dizi yapımcılarının kendisinden hızlı gittiği için yakında kitaba yetişeceklerinden filan bahsediyordu.

6 kitap The Winds of Winter, 7. kitap A Dream of Spring olacak. Bunlarla bitiyor mu, dahası gelecek mi orasını bilmiyorum.
 
Geri
Üst