Boss Gt-8

Ben kaydı dinledim GT-8 kullanmıyorum ama bu kayıttaki baştaki sesin önce soldan sonra sağdan gelmesi bana direkt kayıt esnasında yapılan birşey gibi geldi processorden değil yani. Senin söylediğin efekt Ping Pong delay diye geçiyor. Bir çok processor de mevcut bu efekt GT-8 de de muhakkak vardır. Ping pong delay de senin ayarladığın zaman aralığında ses bir sağ dan bir soldan geliyor ve bunu kendin ayarlayabiliyorsun. Bilgiğim kadarıyla stereo bir efekttir ping pong delay, yani mono bir çıkıştada sonuç alman zor, aletin (GT-8 in) stereo olarak bağlanmış olması lazım çıkış kaynağına.
 
ya tamam sonuçta kayıt olduğunu biliyorum.ama anlatmak istediğim şeye örnek olsun diye koydum.pin pong delay diye bişey de yok abi..digitech rp200a da var ama onunda zamanı yetmiyor bana heme dier hoparlöre geçiyor..neyse saolun.deneyen birileri olursa dinlemeye açığım..
 
Ping Pong delay yoksa o zaman "pan" diye bir efektin kesin olması lazım o da sesi sağa ve sol verir. Ama tabi senin süreden beklentin ne işini görürmü bilemiyorum?
 
Delay ile alakası olan bir şey değil. Önce çalıyorsun, kaydediyorsun, sonra onu sola panlıyorsun. Daha sonra aynı kaydın devamını kesip sağa panlıyorsun istediğin zaman. Kayıt sonrası yapılan bir uygulama. Zaten çalarken de pek işe yarayacak bir şey değil.
 
Realtime çalarken pek işie yaramayacağına bende katılıyorum. Ama yinede processorlerin çoğuna realtime çalınabilmesi için koymuşlar bu efekti. Bende processorumde denemiştim bu ne acaip şey ses bir sağdan bir soldan geliyor diye garipsemiştim (zamanında). Ama belki sahne showlarında falan işe yarar diye düşünüyorum processorden stereo çift amfi çıkışı falan yapılmışsa. Ama sadece kayıt için kullanılacaksa bence processor efekti yerine kayıt programından panning yapılması daha sağlıklı bence de.
 
Aslında bunu yapmanın bir yolu var. Hani çok da istiyorum çıldıracağım diyorsanız. Ama bu iş için 2 patch kullanmanız gerekir. Aslında biraz kafa patlatılarak tek patch içinde yapılabileceğinden de eminim. Neyse...

Önce sesini beğendiğin bir preset hazırla.

Sonra o preseti, hemen yanındaki presete kopyala.

Yeni kopyaladığın presetin preamp Ch. Mode u D-L/R yap yani dual stereo çıkış olsun.(bu arada bağladığın yere GT8 in L VE R çıkışlarını kullanarak bağlamlısın ki stereo olsun. Sadece L ye kablo bağlayıp bilgisayara/müzik setine bağlayınca mono ses alırsınız, yani tek kanal. Stereo olması için bu önemli. Sonra;

Preamp Channel A ve B de aynı amp aynı ayarlarda olsun(demin kopyaladığın presetteki ile aynı). Sonra B nin ayarlarından Level'ını 0(sıfır) a getir. Böylece ses tek speakerdan gelecek.

Yapman gereken bu kadar. Şimdi iki presetin var, ikisinin de sesi aynı, ancak biri sadece tek speakerdan, diğeri çift speakerdan yayın yapıyor.

Önce tek speaker olanla başlarsın, çiftine geçmek istediğin an eski presete geçersin, böylece kayıtta duyduğun efekti elde etmiş olursun.

İStersen ilk presetinin Ch. Mode unu da D-L/R yap, sonra amplar arası delay i aç, biri diğerinden 30 ms. geç gelsin, böylece daha dolgun bir sesin olabilir. Kurcala işte, gerisi sana kalmış.

Ancak bunu kullanmak için geçerli bir sebep göremiyorum. Sahnede Seyirciler çift amptan gelen ayrı sesleri farkedemez zaten, bileşimlerini duyar, ve sahne çıkışları herkesin eşit duyabilmesi için MONO olur genelde.

Bu yüzden 2 dakika oynanılıp bırakılacak bir heves olduğunu düşünüyorum canlı işler için. ;)

Kolay gelsin.
 
GT-8 de sesi sağa solo veren efectin adı pan demin bi arkadaş demiş hatırladım.ama senin dediğin işi yapmaz.yani ilk başta sadece bi taraftan gelcek sonra 2 sinden birden olmaz.o durmadan sağa solo verir sesi.en hızlıya getirdiğin zamanlarda seviyorum ben.sağa solo gittiği belli olmuyo sadece sesde bir titreme oluyo.ve clean tonlarda güzel oluyo.senin gönderdiğin kaydın yolu sanırım pyramind ın dediği gibi olcak.başka yolu yok.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Aa harbiden, kocaman Pan efekti var aletin üzerinde. Bugüne kadar hiç farketmemişim. :D Öbür istediğin efekti de pan'i ayarlayarak halledebilirsin, bir sağa bir sola.
 
ya hem hold un zamanını niye 2.8 yaparsınız kardeşim? bırak 5-10 saniye. ne var yani alla alla..hastamısınız be..bide 8 i var çok işmiş gibi :) 2.8 miş...ulan 3 olsa neoluyor yani...hay allam yaaa.ruh kanseri yaparlar adamı bunlar...mantıksız adamlar....hayır bi söyleyin 2.8 nedir...niy koydunuz onu oraya ?ya adam gibi 4 dörtlük bi ölçü gidecek kadar zaman ayırın yada hiç yapmak kardeşim...hasta oldum ya..
 
Yapmaya çalıştığın şeyin hold ile uzaktan yakından alakası yok. O kadar yazdık, o kayıtta dinlediğin şeyin aynısını yapabiliyorum ben burada. Buna rağmen hoşuna gitmiyorsa yapacak bir şey yok.

Hold daki veri bir "Bellek" de saklanıyor ve bellek pahalı. Bu 3 saniye olsa 5 olsa 10 olsa 20 olsa daha fazla sample belleği ve daha fazla para gerekecekti.
 
yok yazdıkların için sağol adaş..o ayrı..bn aklıma gelmişken içimi de dökme istedim yani..2.8 olayı ayrı..haklısın sanırım ama 50 dolar fazla alsalardı ozaman arttırsalardı zamanı..sen o kadar ürün kas..bırakta olsun yapsınlar okadar..çok bişey istemiyorum ki..parasını da alsın..neyse..konu değil..bilgileriniz için teşekkürler.... herşey paylaştıkça anlam kazanır.....
 
Parasını verip loopstation cinsi bir cihaz alıp(bu memory işleri için özel ayrı cihazlar var çünkü) GT8 in fx Loopuna bağlayabilirsin istediğin zaman. Hatırlatayım dedim.

Rica ederim, kolay gelsin. ;)
 
patch indirme olayını çözemedim.bi programmı lazım? lazımsa? nerden bulucam programı.daha önce denemiş biri var mı? nerden giriş vercem boSSuma? indirdiğim patch nerde olucak?bossgtcetral daki patchlerden başka bulabilceğimiz farklı bir site var mı ?bi de ben direk mixere giriş yapıyorum okul stüdyosunda tek jackla mı bağlanmalıyım.yoksa 2 jakcla stereo mu? bu bi işe yarar mı mixer de :)? yoksa ayrı ayrı 2 anfimin mi olması gerekiyor.? mercii..
 
indirdiğiniz pacthleri yüklemek için küçkü bi program var.gt-8 editör diye.önceki sayfalarda verildi bi bak.mixere girmek içinde out put sellect ten line ı seç.sonra kulaklık çıkışından tek kablo ile bağla mixere.çünkü zaten kulaklık çıkışı streo dur.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
oradan çok öneleri denemiştim zaten fakat bende bişey çıkıyor freedownload seçiyorum ondan sonra browse upload gibi bişey çıkıyor ordan sonra bne ekrana bakıorum o da bana ..böyle bitiyor maceram..başka bi link yok mu indirebilceğim.?
 
pardon.klavuzu da okudum receiving data ile ilgili bölmü ama benim anladığım kadarıyla bu patch yükleme olayı direk bilgisayardan boss a olmuyor.benim midi devices ım mı olması lazım yani? bukadar kapalı kutu kural gibi olamaz değil mi boss a patch yükleme olayı..illa herkesin midi si mi olcak yaa_?
 
Geri
Üst