Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

yucel demiş ki:
Galthor demiş ki:
yucel, kayıt, beste teknik tamam ama kusra bakma o setupa o gitar tonu çok kötü bence.
sonuçta senin beğenine kalmış ama kulağı rahatsız edici bi ton bence..

Peki sen öyle diyorsan öyle olsun..
Birde şunu dinle dilersen...
bunlarda adadepot taki yorumları.

aynen, ton güzel ama, gene gitarın sesi , diğer enstrumanlara göre çok emanet durmuş, bence sen gitar kayıt tekniğinde bi değişiklik yap :)
 
Slm,
2-3 saatte bi deneme kayıt yaptım. Cubase sx kullandım. Ses kartı sb live olduğundan çok sorunlu bi kayıt oldu. Bi de gitarla line-in arasına preamp koymadığım için ses seviyesi düşük oldu. Parça tamamen doğaç, orjinal bi armoni vs. yok. Sadece kayıt teknikleri ve fxleri denedim. Parça cageklips2 olarak geçiyor. hi-fi ve mp3 downloadu için yarını bekle diyo. ne demek istediğini tam olarak anlamadım. Soundclickte galiba parçayı upload edince hemen indiremiyosun galiba.Bu işleri bilen biri bana açıklarsa sevinirim. Parça hakkında her türlü yorumlarınızı bekliyorum. http://www.soundclick.com/bands/9/cageklipsmusic.htm
 
sen sağol billie :)
valla kayıt tertemiz, ben tek hoporlerden dinlemeye mahkum olduğum için ona göre yazıyorum, vokal güzel, ama geride kalmış, elektro gitar çok önde, ilk kayıt deneyimi sanırım, vokal ve gitarlar olduğu gibi kaydedilmiş, buna rağmen güzel olmuş, tabi arada yanlış nota , akor basmassan daha iyi olurdu :)
 
tek hoperlor cunku on board ses kartının kayıt programını kullandım ve yukarıdan mic sarkıttım ve allah ne verdiyse ole amatormu amator bi kayıt oldu saat 12 flndı zaten gece napalım neyse şimdi vamp almayı dusunuyorum ondan sonra guzel kayıtlar beni bekliyor :D
 
Geçtiğimiz yaz kaydettiğim,davulları biraz basit gibi ama teknik imkanlarımın yettiğince akustik olarak kaydetmeye çalıştığım enstrumanlarla bu basitliği kapatmaya çalıştığım bir demoyu koyuyorum,
Sağ ve solda stereo olarak akustik gitarları panladım,final ve nakarat bölümlerinde yine panlamaya çalıştığım distortion power chord hadisesi var.Bas gitarıda mono kaydettim(center)
Vokalleri copmressorden geçirirerek kayıt aldım.(hatırladığım kadarıyla :) )

Yalnızlığım
 
Alın bir kayıtda benden. Gece gitar çalıyordum açtım Steve Vai Tender Surrender backing trackini üstüne solosunu atıyordum aklıma geldi kaydettim fena olmadı. Gerçi gecenin bir saati sadece bir kaç nota da ölçü kaçması oldu ama idare edin.

Aşağıdaki linkte Steve Vai in Tender Surrender adlı parçasının; solonun başladığı kısımdan itibarenki 1:17 dk lık orjinal notasına sadık kalınarak yapılmış kaydım var.

Tender Surrender
 
SiLeNoZ demiş ki:
Yücel eline sağlık. Süper olmuş yine.
Zaten yücel diye bir klasörüm var. Yakında bandrol alıp satışa çıkarıcam albüm haline getirip:)

Sağol Evocuğum,düzenlemelerimiz seninkiler kadar iyi olmasada uğraşıyoruz...
Deadfoze,teşekkürler yorumun için..
 
Galthor demiş ki:
yucel demiş ki:
Galthor demiş ki:
yucel, kayıt, beste teknik tamam ama kusra bakma o setupa o gitar tonu çok kötü bence.
sonuçta senin beğenine kalmış ama kulağı rahatsız edici bi ton bence..

Peki sen öyle diyorsan öyle olsun..
Birde şunu dinle dilersen...
bunlarda adadepot taki yorumları.

aynen, ton güzel ama, gene gitarın sesi , diğer enstrumanlara göre çok emanet durmuş, bence sen gitar kayıt tekniğinde bi değişiklik yap :)

gitarın sesinin kayıtta böyle ayrı bir cemaat miş gibi durmasının nedeni, master yetersizliğidir. diğer enstrüman yada sample larda sesler parametrik equalizer vede bazı reverb oyunlarıyla birbirilerine yaklaştırılması gerekiyordu. yani seslerin resonans sesler ( temsil ettikleri alt frekansler, yardımcı frekanslar) aynı birer nota gibi birbirinin aynısı kadar yakın olmalı.
 
İşte beklenen teknik açıklama Ailenizin masteringcisi Sihirbaz Mr. Mandrake :p Bizi aydınlatıcı bilgileri ile şereflendirdiğinden ötürü kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz efenim. :)


Billy_Joe,

Senin kayıt tek kanaldan geliyo ne iş? ;)
Öneriler;
-Vokali biraz açıver duyalım sesini, çekinme benim sesim daha kötüdür :p
-Üzerine bir davul yazıver daha zengin olsun,
-Gitar kayıtlarını kesinlikle mono yap(BuzzLightyear' dan öğrendik bunu da sağolsun). çok özel durumlar dışında(gitar soloları, farklı çalımlar) gitar kayıtlarından ikişer tane kopyala birini sağa diğerini sola ver, üstlerine farklı efektler uygula
-Şarkının id3 tag'ını düzenle(Galthorjum sağolsun)
-Biraz raverb falan ver kaydın bir değinliği olsun.

Birde buraya çalışmalarını koyarken kullandığın alet edevatı yaz ki daha çok destek olalım ;)
Kolay gelsin
 
Geri
Üst