Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

skull,
kaydini dinledim. gitarlar çok bi kuru olmuş. ayrica bateriler de tek düze olmuş.biraz atack ile süsleyebilirsin. soloya gelince parçaya uymuş biraz daha melodik hale getirilebilir. mix yorumunu yapmiyorum kayittan pek çakmadigini söylemişsin. aslinda parçanin tamaminin elden geçmesi gerekiyor. sen de benim gibi tek başina grup müzigi yapiyorsun. vokal eksikligi senin parçanda da gözüküyor.. vokal eklendiginde ve parça biraz geliştirildiginde dinlenebilir olacagina inaniyorum.. skull seninle biz grup kuralim ne dersin :) benim Reflection in the cave i bi dinle istersen. tabi dragon 138 i dinlersen sevinirim. :)
ayrica arkadaslar benim bestemi es geçti herkes.. :( :( :(
 
Bloodbath'im, sana yorum yapmıştım tekrar yaparım saorun değil (burda değildi zaten yorumum)

Bence dragon 138 ilk haline göre çok daha kaliteli olmuş. Kayıt açısından birçok eksi yönü kapanmış. Ayrıca beste olarak da bana göre senin için bir kilometre taşı niteliğinde. Yine eskiden gelen bazı alışkanlıklarının izleri görülüyor. (Bazı gruplardan etkileşimlerden bahsediyorum) Bunlar iyi veya kötü etkileşimlerdir değildir, hepimiz etkileniriz, önemli olan git gide bunları azaltmaktır.

Yine tekrar tebrik ediyorum, bence en kısa sürede bir gurup (grup kelimesi TDK'ca "gurup" şeklinde kabul edilmiştir) kurup kendi müziğini canlı canlı icra etmelisin.

Saygılar.
 
pyramind demiş ki:
eternalcry:

Parçayı dün dinlemiştim şimdi hatırlamıyorum ama dinlerken kulağıma çarpan bir kaç şeyi söyleyeyim.

Davul programlama ile ilgili bir hata da, davulcunun çalış pozisyonunu göz önünde bulundur, bir davulcunun 2 kolu 2 de bacağı(bu değerli anatomi bilgisi için skull krusher a teşekkürler :) ) vardır. Hihate vururken crashe vuramaz. Crashe vurduğun zaman, o vuruşta hihat vuruşunu silmen gerek.
Daha başka şeyler de var ama vaktim yok. Davul için benden bu kadar, kolay gelsin. ;)


hmmmm şimdi o parçada hiç bi yerde hi hatle crashe vurulmamıştır.hi -hat açılıp crashe vurulmuştur.yani 4. vuruşta hi het açılıp 1 de hi hat ayakla kapatılıp cross ve crashe vurulmuştur. :!: dikkatle dinleyiniz :!:
ayrıca hi hatle crashe çok rahat aynı anda vurula bilir.sağ el crash sol el hi hat üstü şeklinde tabi trampetle aynı zamana gelmemek şartıyla.
o davullar bizzet davul üzerinde düşünüleerek yazılmıştır.
davul için benden bu kadar. :)
 
Cezci kardeşim, nasıl yapıldığını dikkatle dinlemeye pek gerek yok, müzik olarak dinleyince bir şeylerin ters olduğu açıkça ortada zaten. Hala ısrar edersen, tekrar indirir hatanın nerede olduğunu da gösterebilirim. Eğer durum bahsettiğin gibiyse(open hat kapanırken crossa vurmak vs.) bu durumda bile, hatler sağdan sağdan kulağa sokulduğu için, o kadar ters bir etki yaratıyor ki, her nasıl yapldıysa yanlış bir tercihmiş. Sonuçta davul programlamadaki bir hatadır.

Ha tersi ise, evet hihat ile crashe aynı anda vurulabilir. Ancak böyle brir şeyi özel bir sebebin olmadıkça neden yapmak isteyesin(böyle bir ritmde)? Ona bakarsan ayaklarına da baget alıp bütün zillere birden vurabilirsin, fiziksel imkandan bahsetmiyorum burada ritmin akışından bahsediyorum.

Kusura bakma sen yaptıysan da, bir kaç atak güzel bunun dışında çok başarısız bir davul programlama olmuş. Eğer eleştirilsin diye buraya asıldıysa eleştirim budur. Önce yazdıklarım da geçerlidir.
Sevgiler :)
 
eyvallah görüşlerin için
eeheh
o zatan davul programlama olmadı davul yazma oldu sadece.çünkü programlama hakkında bi bilgim yok çok ilk defa denedim.yani neyin nerden geldiğinin nerden ayarlanacağını falan sallamadım.programda nasılsa direk öle yazdım bıraktım. başkada bi şeye ellemedim.sallama bi davul zaten oda kabulüm bişi demiyorum
ama öle bi yer yok hi hat crash :D :D
 
Yahu Bloodbath'ım keşke aynı dünyaların insanları olsaydıkta parçalasaydık ortalığı.Ben istanbuldayım maalesef. Ama sağol yinede. Bu arada ben reflection in the cave'i bayağı bir zaman evvelden dinledimde dragon'u dinlemedim daha p.tesi işyerinde dinlerim. Teşekkürler
 
keske ayni sehirde olsaydik üzüldüm bak simdi...reflection in the cave i dinlemişmiydim mm. peki yorum yapmişmiydin pek hatirlamiyorum da. neyse yorumlarini bekliyorum.. :)
 
EternalCry ın kaydını indiremedim dinleyemedim..

Xsentus, valla ben çok beğendim kaydı (taştın yine deli gönül). yannız gitar tonları çok kısık ve de iyi değil gibi geldi bana... ama geneli çok güzel.

Skull_KruSher;
abi insan bi mp3'ünün IDtag'ini editler, senin şarkıyı aradım koca listede:) ufacık bi "-" duruyo orda cık cık:)
neyse, şarkı volume u çok kısık, sesini açınca da krosslar fazla geliyor.. ritim gitar tonları pek anlaşılmıyor açıkçası, sololar ve de solo tonu güzel bence(sen pek beğenmediğini yazmışsın).. şarkı da aynı şekilde iyi..

Bloodbath:
valla sen bu işi gideek ilerletiyosun hoca, gitar tonları melodiler çok iyi.. davuldan anlamam ama, çok uçuk olmuş sanki bazı yerlerin çalınması mümkün olamaz gibi:)

teknik yorum olmadı, kayıt tecrübem yok, dinleyici ve gitar çalan birinden anca bu kadar yorum çıkıyo neyse iyi çalışmalar...
 
Bloodbath, az evvel dinledim Dragon138'i beklediğimden çok daha iyi olmuş(daha evvelden dinlediğim reflection in the cave bu kadar iyi değildi, şimdi yenisini dinliyorum)

Bu arada işteyim, buradaki speakerlerimden cacık olmaz doğru dürüst ses bile vermiyorlar. :(

Dragon138
Girişteki arpejin arkasındaki uğultu bir hoşluk yaratmış, şarkıya girerken çaldığın soloyu çiftlesen çok daha şık olacak gibi geliyor bana ;) Şarkıya girdikten sonra içinde hi-hat+trampet+kick olan(sonradan chrash giden) ağır ritimdeki davul tonunu şöyle biraz güçlendirsen canavar olacak(burada böyle duyuluyor yani ).
Gitarın tek kaldığı bölümden sonra altolarla giriş yaptığın bölüme hiç ısınmadım, gitar tek kaldıktan sonra şarkı bir anda kalkmalı gibi geliyor bana, daha coşturucu olur böylece, millet direk dağılır, kopar, kafalar bacaklar havalarda uçuşur falan :p
Sonraki bölümler kendi hallerinde gitmiş ama, amaa 2:40 ta ki geçiş ve geçtiğin riff gayet güzel fakat o arkadaki kickleri yapması için adam falan tutman gerekir, o kadar tom'a vururken bir yandanda kicklerin üstesinden gelecek davulcuya artık ben hayal gözüyle bakıyorum. İnsan çalacak oğlm bunları, sakin ol. Genel olarak güzel bulduğumu söylemeliyim.

Reflection in the cave
Bu şarkıya pek birşey söylemek istemiyorum, kafam allak bullak oluyo bunu dinlerken! Çok karıştırmışsın bence, aradan güzel rifleri seç yeni şarkı yap desem hepsini seçer yine aynı şarkıyı yaparsın sen :p (ama arada çok enteresan şeyler yakaladığını söylemem lazım)
Solo için söyleyeceğim, biraz karambol olmuş gibi, anlaşılmıyor değil, anlaşılıyor ne çaldığın ama ritimle pek alakasını yakalayamadım ben (belki benim armoni özürlü olmamdır sebep ama kulağım çok iyidir arıza affetmez) Hız yapacam diye melodisiz şeyler yapman gerekli değil ence, olduğu kadar. Daha melodili, kımıl kımıl birşeyler yapmalısın bence oraya. Ama Dragon138'i daha çok beğendim. Çalışmaya devam, başarılar dilerim.Hoş bu ülkede ne ne kadar başarılırsa artık.
 
galthor,
yorumun için tesekkur ederim begenmene çok sevindim. :D

skull,
öncelikle nacizane yorumun için çok tesekkur ederim.dragon 138 deki agir ritmli kisim sönük kaldi demişsin ya işte orayi bass gitar doldurcak. orayi o şekilde düşündüm. bir de parçanin geneline hakim olan bir "depresiflik" var bu duygunun iyice hissedilmesini istedim. parçanin vurucu diye tabir ettigim kisim 2.40 bu yüzden biraz abartili oldu son kismi. insan çalicak bunu azcik yavaş :D
reflection in the cave e gelince ordaki solo yazdigim ilk uzun soloydu. aslinda deneme amaçli yapmişmiş bir şeydi, sarkinin ana duygusuna göre picking agirlikli olmasi ve tapping ile sonlanmasini uygun gördüm. bu sarkiya böyle solo gider düşüncesindeydim. ama su siralar melodik sololar üzerinde çalişmalarim sürüyor tabiki öss den firsat buldugum vakitlerde.. yorumun için bir kez daha tesekkur ediyorum. senin kayitlarini da merakla bekliyorum....
Baris
 
Hadi ya, sen bir de öss mi kasıyorsun? Allah kolaylık versin sana.

2:40 tan sonraki davulları en baştaki gibi yapsan daha güzel olacağından hiç şüphem yok. Bazen en sade şeyler, olması gereken şeylerdir. Gitar sololarındada öyle Aç biraz Eric Clapton , B.B.King falan dinle ne demek istediğimi kesin anlayacaksın.

http://www.soundclick.com/bands/1/skulkrushermusic.htm
Yukarıdaki linkte benim şarkılardan en çok sevdiklerim var. Çoğu hatta neredeyse hepsi eski kayıtlar ama hala çok severim onları. Yanlış anlaşılmasında gençlik ateşiyle yapılmış, hiçbirşeyden daha azını bildiğim dönemlerde yaptığım kayıtlar. Şu anda kayıt yapabilmek için hiç vakit ayıramıyorum kendime. ne yap et gir üniversiteye kendine bol bol vakit ayır.


Galthor'cuğum (jan)
Solo tonumu bile beğendiğin için sağol, varol. :utandim
 
tesekkurler skull, gitar sololari için michael romeo çalişiyorum. symphony x ve children of bodom dinliyorum. ama agirlikli olarak S X dinliyorum. bakalim yavaş yavaş gelişmeye çalişiyorum. kayitlarini en yakin zamanda dinleyip yorum yapacagim...
 
cenkerem demiş ki:
Buyurun arkadaslar. Yeni sarki. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sarkinin ismi " Ölüm Rüzgarlari"


http://www.soundclick.com/bands/9/thedualbandmusic.htm

Kerem'im,

Bakacagim adam gibi baglantiyi bulur bulmaz. Bu arada Winds of Death seklinde tercume olan sarkin bana sanki metalci triplerine haiz gibi geldi! 8O :LOL: Tabi savas karsiti tripler de olabilir ya neyse.

Daha fazla pot kirmadan en azindan yuklemeye baslayayim.

B
 
Aşağıda yaptığım ilk deneme cover şarkısının mp3 dosyası var. eğer eleştririseniz memnun kalırım. Şarkı Radical Noise grubunun Bazen isimli parçası.

http://www.chemistry.ibu.edu.tr/handcuff/mp3/Bahadir-Bazen(RadicalNoiseCover).mp3
Kullandığım sistem şöyle

Davullar : Fruity Loops Studio
Kanal Kayıt & Mix : N-Track 3
VST Plug-ins:
Classic Delay
Classic Chorus
Classic EQ
Amplitube 1.2

Editing : Sound Forge 7

Sistem :
P4 3.2 Hyper threading
512MB Ram
Creative SB Live! Value
Shure c607 mic
Schecter C1 Jerry Horton Signature Series gitar
ZOOM GM200 Vams Amp Modeler


not: Bass gitarım olmadıgı için bass kaydedemedim gitarla ayarlayabildigim en bas soundunu kullandım.
 
arkadaşlar herkese selam. Aşagıda vermiş olduğum adreste grubumun demo çalışmasından 2 şarkı yer alıyor. Demo forumdan tanıdığınız Atalay tarafından kaydedilmişti. eksik gedik bütün eleştirilerinizi bekliyorum. Bir dahaki demoda bariz hatalar yapmak istemiyoruz. Şarkıları tekrar kaydedeceğiz. Vaktinizi ayırıp hem dinleyip hem de yorum yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler

http://music.download.com/kursunasker
 
Kayın bir kısmı hücum sanırım... Bende öyle bir izlenim bıraktı.. Öyle olduğunu varsayarak yorumlarımı yazayım....Vokal gayet güzel geliyor ki o sanırım sonradan eklenen track'lerden biri...

Ancak kaydın temeli davuldur bence..Davulda hücum kayıtta raslanan sorunların bir çoğu var.. Hem davulcu kaynaklı hem setup kaynaklı.. Davulcunuzun tuşesi pek yüksek gelmiyor... Bu şekilde çalarken yükselme alçalmalar olur (ki olmuş).. Kimi yerlerde trampet'te compressor'ün pump etkisi belli oluyor bu nedenle.. Kick de arada kaybolup geri geliyor... Genel olarak davul sound'unuz o müziği kurtarmamış (Altolar ve trampetin tonları çok daha farklı olmalı), ancak hücum kaydettiyseniz çıkan ses gayet normal..

Ayrıca davulcunuzun ritm içinde ileri geri gezinmesi de herkesi olumsuz etkilemiş...

Gitar'larda yine sound olarak sorun var.. Yine hücum kayıtta varolan fazla reverb yüzünden bir karambol durumu gibi...Ayrıca şarkıların çeşitli yerlerinde birkaç overdub ve daha farklı tonlar istiyor...

Ayrıca bu müzik arkaya bir miktar elektronik desteği iyi kaldırır, birkaç synth fena olmazdı, ama o sizin tercihiniz..

Yani daha söylenebilecek çok şey var... Bu tarz bir müziği tam kanal kayıtla en rahat ifade edersiniz... Üzerinde çalışılıp daha etkileyici bir hale getirilebilecek bir müzik...

Şu trampet sesi beni çok rahatsız ediyor, müzik güzel olmasına rağmen daha fazla dinleyemeyeceğim, zaten sağ kulağımda geçici bir problem olduğundan tam algılayamıyorum şarkıyı...

Toparlarsak, bir demo olarak değerlendirildiğinde, davul ve gitarlar böyle hiçbir şekilde kurtarmaz... Vokal olmuş gibi görünüyor, ama davul o kadar gezinirken tabi ki aslında ne kadar iyi olabileceği, ya da nerelerde eksik kalacağı pek anlaşılmıyor... Parçalar çok daha fazla desteklenebilir, etkileyici bir şeyler yapılabilir..

Şunu tekrarlayayım, kaydın yapılış şekilini doğru tahmin ediyorsam, kayıtta böyle eksiklikler olması doğal.. Bu yorumlarım sadece yapılabilecek bir "demo"'da duymak isteyeceğim/istemeyeceğim şeylerle ilgili... Yukarıda söylediklerimi yapabilmeniz için bu kayıt şeklini değiştirmeniz lazım...
 
kaydı dinledim.. eğer bahsettiğiniz bir demo çalışmaysa kaydın pek önem taşımaması lazım ama illada iyi olsun diyosanız gerçekten yeniden kaydedilmesi gerekiyor.. vokali beğendim onu söyliim ewela ;) ..canlı davul kaydı zor iş trampet ölü gibi geliyor misal, iyi mikrofonlar kullanmak lazım.. gitarlar sanırım microfonlanarak alınmış ama çok digital bi sound çıkmış bi procssor sesi duyuyorum sanırım :) davulcunuzda da biraz sıkıntı var gibi ataklar falan aksıyor.. bass ıda öldürmüşsünüz kick de ona keza hatta kick yok desek yeridir sadece bası var.. velhasıl kelam demo için idare eder ama kayıt olarak bakarsak vasatın altında..

birz konudan sapsada bişey eklemek istiyorum, sadece turkrock ın forumunda bile ister alımsatım ister müziktek herkes bişeylerden bahsediyo.. manyak ton şöyle olurmuş set-up büyle kurulurmuş, iyisi buymuş kötüsü şuymuş.. herkes herşeyi çok biliyo gitarlar anfiler havalarda uçuyo ama müzik namına hiçbişe yok ortada.. aga millet bukadar aleti edevatı evinde konuya komşuya eziyet olsun diyemi alıyo anlamadım.. bi süper ton çıkarma sevdası gidiyo ama napıcaksın o tonu.. arkadaşlar iyi veya kötü bişey sunmuşlar önümüze hemde süper sound yakaladık kaygısı olmadan, o yönden tebrik ederim..
"sen ne yapıyosun" dersen şuan imalat aşamasında ama paylaşamiicam yakın zamanda inşallah.. ..saygılar sevgiler.. eywallah
 
Geri
Üst