Evde PC ile Kayıt...

Arkadaslar bundan bayagı bı once magix music studyo diye bir program vardı ve midiler bilgisayar klavyesi kullanarak yazabiliyodunuz su an boyle bır program mevcutmu ??
 
su cubasede mp3 sorunu... bu cubase in en buyuk ayibi maalesef.. o fonksiyonu kullanmani pek tavsiye etmiyorum.. normal wav dosyasi olarak at audiograbber gibi bi programla mp3e cevirisin..
 
Yeni başlık açmadan buraya yazmak daha doğru geldi. Sorunumuz Cubase'de audiomixdown yaparken, şöyle bir mesaj çıkıyor ve kaydedemiyoruz;
"Left and right locators must be set" . Yardımcı olursanız sevinirim.
 
cubase000010xa.jpg


cubase000023ia.jpg


İlk resimdeki işaretli kısmı mouse ile basılı tutarak kaydıracaksın. Daha sonra 2. resimdeki gibi belirli bir zaman aralığını mavi ile seçmiş olacaksın. BU seçtiğin aralık mixdown edilecek kısmın sınırlarını belirtir. Bunları ayarlamadan mixdown yapılmıyor.
 
benim bi sorum olucak. bu konuyu iyi bilen biri yardım ederse sevinirim.


yamaha dtxpress elektro davulum var.bilgisayara bağlayıp değişik davul sample ları ile kayıt yapmak istiyorum(cubase). davulun gerçek sesi değilde gerçeğe yakın sesler ile modellemeyi nasıl yaparım. neler gerekli.

teşekkürler.
 
iyi günler benim bir sorum olacak cool edit pro 2.0 kullanıorum bilgisayarım AMD sempron(tm)2200+ 1.50 ghz 256 MB ram kullandığım gitar cort x 11 ve bir tane marshall vs 30 watt amfim var kayıtlarda davul bass yok sadece gitarlı kayıtlar yapıyorum ve amfiden line out ile yapıyorum ancak benim bir sorunum var: yaptığım kayıtlarda tıslama çok fazla var bir bu işlerde de daha çok yeniyim bir arkadaşım noise reduction kullanmamı söyledi orada bir de hiss reduction var ancak neyi ne kada ve nasıl kullanmam gerek tiğini bilmiyorum umarım sorunumu yetrince açık anlatabilmişimdir unuttuğum birşey varsa affola söyleyin,uyarın onu da yazayım ilginize şimdiden çok teşekkür ederim hepinize iyi günler
 
O tıss sesi banyodaki musluklardan gelmesin. :LOL: Şaka şaka...

Dediğin gürültü white noise, yani dip ses denir. Sssss şeklinde bir gürültüdür. Aletlerin elektronik yapısının kalitesi, dip sesin az veya çok olmasını belirler.

Tahminimce amatör bir ses kartın var veya kullandığın aletlerin ayarları iyi değil. Bu yüzden dip ses olması normal.

İstersen bir arama yapıver, daha iyi anlarsın konuyu :

Mesela şuna bir bak : http://www.turkrock.com/ftopic33778.html+ses

uygun arama :

and dip ses
 
Ya özür dilerim yazıların çooook uzun olması sebebi ile herşeyi okuyamadım. Daha önceden sorulduysa ve cevaplandıysa affola. Bende dandik bi bilgisayar var - ses sistemi bakımından - ama kaliteli ses kaydı almak istiyorum. Gitarı line in den pros. la girince ses 0,5 saniye kadar geç geliyor - yani tele vurduktan 0,5 sn. kadar duyuluyor bilgisayardan ses - Böylece zamanlamada inanılmaz güçlük çekiyorum. Acaba sadece güzel bir ses kartı ile bu sorunu halledermiyim? Yoksa başka neler yapmalıyım? Biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Bilgisayarımın bazı özellikleri

P 4 - 3,4 GHZ
1 gb ram

ses kartından emin değilim ama aygıt yöneticisinde

C-MEDIA HIGH DEFINITION AUDIO DEVICE yazıyor.

Bu soru daha önce sorulduysa tekrardan özür diliyorum ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Beni büyük beladan kurtarmış olacaksınız. :D
 
Arkadaşlar bir VST enstrumanı kullanmak istiyorum davulla ilgili.Cubase'de çalıştırmayı denedim ama bendeki Cubase biraz sakat heralde kitlenip duruyor.Ayrıca çok fazla ram yiyor.

Merak ettiğim; sırf VSTi leri çalıştırmak için yapılmış bir program var mı?Ya da gene Cubase tarzı ama çok daha küçük çapta,sistemi fazla zorlamayacak hangi yazılımları önerirsiniz?
 
Kullanacağın VST enstrumanın sampleları kaliteli ise doğal olarak çok yer kaplayacaktır. Bunların da gecikme ve takılma olmadan oynatılabilemesi için en hızlı veri erişiminne sahip olan RAM e atılması lazım. Kullandıgın Sequencer'ın VST nin yediği RAM ile bi alakası yok nerde açarsan aç o kadar ram i yer o VST... Direk kendi kendine çalışabilen Direct versiyonu yok mu kullandıgın VST nin?
 
Bendeki versiyonunda yok,başka versiyonunu da bulmam çok zor.Benim yakındığım şey,Cubase VSTi kullanmasam bile çok zorluyor sistemimi.Mesela birşeyle saatlerce uğraşıyorum sonra zart diye error veriyor,kapatıyor programı.Bu yüzden Cubase gibi fakat Cubase'den daha küçük kapasitede bir program arıyorum sadece VSTi için.
 
bge demiş ki:
Bendeki versiyonunda yok,başka versiyonunu da bulmam çok zor.Benim yakındığım şey,Cubase VSTi kullanmasam bile çok zorluyor sistemimi.Mesela birşeyle saatlerce uğraşıyorum sonra zart diye error veriyor,kapatıyor programı.Bu yüzden Cubase gibi fakat Cubase'den daha küçük kapasitede bir program arıyorum sadece VSTi için.

Cubase, program açılırken VST leri yükler. Bu sırada eğer CPU yu zorlayan bi VST varsa, zaten baştan CPU yükü oluşur. Bir de VST sini açarsan iyice yüklenir. En iyisi, hangi VST CPU ya yük veriyorsa onu PC den silmektir. Böylece Cubase açılırken o programın ilgili dosyasını hafızasına almaz. Genel bir problemdir, bazı VSTler aslında kendilerina ait hardware (DSP) isterler ama programda da çalışırlar, yalnız DSP olmayınca tüm yük CPU ya yüklenir. Kolay gelsin.
 
s.o.s s.os.

maydayyyy

kafayi yicem artik cubase le ve sx var ama ses cikartamiyorum midi girisim alesis marka .AYNI KURULUMU YAPIYORUM REASON 3 DEN SES ALABILIYORUM AMA ONDA YAPTIGIM MUZIKLERIDE RSN OLARAKA KAYDEDEBILIYORUM MP3 YADA WAW FORMATINE CEVIRMIYO ISTEGIM LUTFEN BANA CUBASEDEN NASIL SES CIKARTACAGIMI SOYLEYIN CDLERIM ORJINALDIR...

BUTUN TANITIMLARI YAPIYORUM BU ARADA MIDI GIRISI SES KARTI VAR USTELIK CUBASEDE GOSTERGELER NORMALA CALISIYOR TUSA BASTIGIM ZAMAN GIRIS VAR AMA SESI DUYAMIYORUM.HERHANGI BIR PARCA YUKLEDIGIMDE SES GELIYOR LUTFENN YARDIMM EDIN YA BUNUN SEBEBINI OGRENECEGIM YADA OLECEGIMMMM ........

DENEBOLA
 
reasonda yazmış olduğum davulu qubase e atamıyorum direkt... bunun en kolay yolunu bilen varsa yazabilirmi acaba??? yapmak istediğim şey yazdığım davulu kanal kanal qubase e atmak yani ziller ayrı trampet ayrı biçimde
 
her birini ayrı ayrı waw dosyası olarak reasondan export et öyle tracklere at cubase de...reasonda kolaylık olsun diye 3 4 tane redrum açabilirsin ya da aynı redrum modülü içerisinde teker teker mute yaparak export alabilirsin...biraz kastırıcı ama benim aklıma başka bir yol gelmiyor...
 
Geri
Üst