Evde PC ile Kayıt...

arkadaşlar araştırdım bya ama tam nedenini bilmiyorum yardım ederseniz...şimdi anfiden pc ye griyorum ses alıyorum fakat kötü geliyo sterio jag lazı galiba ondan olablrmi boguk alıyorum sesi işte öle :)
 
polski90 demiş ki:
Audio tabındaki Crossfade'i denedin mi ? Yanyana duran iki loopu seçip X' e bas bir dene. Eğer olduysa hepsini birden seçip aynı işlemi yapabilirsin.

Ha bir de nokta, virgül kullanırsan... ;)

ahah şaka gibi :)
o kadar kombinasyonlardan sonra bir x tuşu herşeyi hallediyormuş demek...

teşekkürler

düzeltme: gerçi şimdi de efekt verince cızırtı abartı biçimde geliyor geçişlerde :/
 
abi noolur artık biri bana yardım etsin.... :( :roll: :roll: :roll: :roll:
Tek sorunum ampliyi bilgisayarıma bağlayıp(distortion efektini burdan almak için) kayıt yapmak...
ßu KadAr...
Ama her defasında bi sorun çıkıyor.
Nolur bana aşama aşama soyleyin şu olayı..
biyerden duymuştum galba ses kartının seceneklerine giriyosun ordan bi kutuları onaylıyosun falan ama tam olarak bilmiyorum..
anlatırsanız cok sevinicem..

Şimdiden Teşekkürler....
 
Şimdi bende digitech rp80 var.Bunu pc ye bağlayınca çok dandik distortion çıkıyo.Sololarda falan güzel tonlar yakalayabiliyorum ama ritimler iğrenç hehe.Şu kayıt için olan ses kartlarından alsam çok faydası olurmu?Ayrıca ucuz bi marka tavsiye edebilirmisiniz?100euro ya vardı bi tane ama unuttum markasını falan taa eskiden araştırmıştım biraz :)
 
whiplas istersen sana ben anlatabilrim araştırdım biraz internetten bu işlerle profesyönel olarak ilgilenen birisiyle tanıştırdım bana çok yardımcı oldu fakat istemessen sen bilirsin bu forumda pek önemsenilmiyo bazı şeyler büyük adamlaın peşinden gdiliyo ne kadar büyükse tabi bu forumda bi kaç kişi hariç herkez anlıyo dimi haha...
 
Arkadaşlar asio4all niye bende çalışmıyor?
Ses kartım nightingale pro6 c-media sb live tarzı birşey.

Asio desteği yok yani ama 2 tane daha asio
driverım var onlar yüksek latency de çalışıyor
ama Asio4all 2.7 yi seçtiğimde ses alamıyorum
ve bilgisayarı kilitleyebiliyor
 
asdas

Selam, evde kayıt için 200ytl civarında bir alet bakıyorum. Birkaç teknik var ama bu bütçeye en iyi performansı nasıl sağlarım. İyi bir ses kartı işimi görür diye düşünüyorum. Ama yine de bir sürü tekniği var bu işin. Yardımcı olacaksa iyi sayılacak bir bilgisayarım var fireware girişi mevcut. bx600 anfi ve triac preamp var.
Biraz araştırdım creativenin pro emu0404 ses kartı var. Sizce nasıl arkadaşlar bir değerlendirirmisiniz? yada tavsiye ettiğiniz başka birşey.
 
Selamlar ,
Sadece ilk sayfayı okuyabildim, önceden sorulduysa bilemiyorum..
Öss işinden sonra yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Bu bilgisayar hem müzik işini görsün hem de kişisel bilgisayar olarak kullanayım istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür, mümkünse nasıl olur ve ne kadar verimli olur ?

Bunun yanında, kayıt konusunda yaklaşık sıfır bilgim var ve bir yerlerden başlamak istiyorum. Beni sıfırdan alıp tepeye çıkaracak tek bir dökümanın olmadığını biliyorum, ama en azından tatmin edici uzunlukta bir başlangıç dökümanı arıyorum. Önerebileceğiniz birşeyler var mı?
 
dorlin demiş ki:
Selamlar ,
Sadece ilk sayfayı okuyabildim, önceden sorulduysa bilemiyorum..
Öss işinden sonra yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Bu bilgisayar hem müzik işini görsün hem de kişisel bilgisayar olarak kullanayım istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür, mümkünse nasıl olur ve ne kadar verimli olur ?
Ben 120 GB civarında bir HDD aldım. 20 + 100 olarak böldüm. Her iki tarafada XP işletim sistemi kurdum. 20 lik olanı Internet kıl yün işleri için, 100 lük olanı da ses kaydı için kullanıyorum. PC açılırken bir problem olmuyor. PC hangi işletim sisteminde çalışacağını soruyor ve sende seçiyorsun. Ayrıca şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. (100 lüğe virüs bulaşması falan gibi)

dorlin demiş ki:
Bunun yanında, kayıt konusunda yaklaşık sıfır bilgim var ve bir yerlerden başlamak istiyorum. Beni sıfırdan alıp tepeye çıkaracak tek bir dökümanın olmadığını biliyorum, ama en azından tatmin edici uzunlukta bir başlangıç dökümanı arıyorum. Önerebileceğiniz birşeyler var mı?
Şunlara bir bak:
http://www.tasoda.com/sss.htm
http://www.badmuckingfastard.com/sound/slipperman.html#sounds ( ingilizce )
 
Konudan biraz uzaklaşacağım ama dayanamadım. Bir önceki sayfada çok sık kullandığımız bir terim olan "distortion" kelimesinin yazımının aslında "disturtion" olduğuyla ilgili bir kaç değerli kullanıcımızın tartışması vardı.

Kelimenin kötü "distort" fiilidir. Bizim kullandığımız "distortion" ise fiilin isim halidir. fiil olarak "bozmak" isim olarakta "bozma / bozulma" anlamındadır.

No results found for disturtion.
Did you mean distortion (in dictionary) or Distortion (in encyclopedia)? (*)

(*) : http://dictionary.reference.com/

Kullandığımız "Dil"i basite indirgemeyelim. "Karşı taraf beni anladığı sürece neyi nasıl kullandığım önemli değildir" mantığı çok yanlıştır "bence".

Saygılar...
 
Bir kaç mesajda, pcye giriyorum, kayıtlar kötü oluyor veya distortionlar kötü oluyor denmiş.
Bunun iki nedeni olabilir.
İlki; mikrofonsuz, ses kartına direk girerek kayıt yapıyorsanız ve distortion açmışsanız, kabin simulatörü kullanmanız gerekir. Genellikle processorlerde bunun ayarları vardır. bunu ayarlamazsanız ses bozuk çıkacaktır. örneğin amfide kullandığınız ve iyi sonuç aldığın bir tonu, amfi kullanmadan sisteme girince sonuç aynı olmayacaktır. bunun çaresi kabin simulatörü açmak.
diğer sorun ise; ses kartınız kayıt için uygun değilse, yüksek seslerde iyi performans vermez. hatta kayıtta iyi performans vermez. biraz ses açsanız bozulur vs. bunun için biraz para harcamanız ve kayıt için uygun ses kartı almanız gerekmekte.
 
Arkadaşlar Fruity Loops 6 ile ses kaydı nasıl yapacagım gitarımı bagladım mikrofan girişinden bilgisayara fakat Fl Studyo da stop dügmesinin yanındaki record dügmesine basıyorum hiçbirşey olmuyor.NOT:Benim programım demo değil tam sürüm.Birisi bana yardımcı olsun lütfen:) Fruity Loops da da kayıt yapılabiliyormuş ama nasıl....


ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN.....
 
Bu versiyonu kullanmadığımdan audio kayıt yapılabiliyormu bilmiyorum. Ama ben 3.0 versiyonunda otomasyon yaparken önce playlistten boş pattern seçip, record'a ve ardından play'e basıyorum.
 
Valla senin dediğini de denedim ama yine de olmadi..Hala Fruity Loop 6 da Record yapamiyorum bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.FL Studyoda nasıl elektro gitarımla kayıt yapacagim bana yardımcı olun LÜTFEN...
 
off elinizi kolunuza sağlık ya oku oku bitmiyor gerçekten çok açıklayıcı olmuş ama o bilgisayarı toplamak da biraz tuzlu bea dostum öğrenci adamız biz onu toplanmaya kalksam 1 yıllık okul msrafım çıkar
 
Geri
Üst