Evde PC ile Kayıt...

Valla ismini vermeyeyim ünlü bir müzik adamı ile konuştum bana tek çekirdek al çift ya da 4 alırsan sorunlar yaşarsın dedi. Kafam karışık ya.

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Çok çekirdek olması avantajdır ama örneğin çift çekirdek diye iki katı performans alamazsınız.
Çok çekirdekli işlemcilerin faydası asıl çoklu uygulamalarda görülür. Bu gibi gerçek zamanlı uygulamalar yüksek işlem gücü ve sık bellek erişimi istediğinden 2. işlemci pasif kalıyor olabilir. O yüzden oyunlarda ve gerçek zamanlı uygulamalarda verimli olmuyor olabilir. (Son yazdıklarım kesin bilgi değil tahmindir)
Ama yine de pahalı olan iyidir mantığı yürütülebilir.
 
Hmm olabilir evet. Ya ne zormuş pc toplamak. Gidip alacaksın bi p4 3.4ghz olacak bitecek :))))

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Forum Kurallarına dikkat lütfen.

O ünlü müzik adamının kaynağı neki bunu söylüyor ne sorunu çıkarıyormuş?

psionic_ benim verdiğim eşitsizliği sanırım direk iki katı performans verir şeklinde düşündün ama onu iddia etmedim önceki mesajlarıma da bakarsan senin dediğini destekliyorum bende ki zaten olan bu. Yanlız gerçek zamanlı uygulamalarda verimli olmuyor olabilir deyimi yanlış. Verim aynı sadece aynı anda birden çok yol üzerinden hesap yaptırıyorsanız işlemciye biden çok çekirdek avantaj sağlıyor size. Tek çevrimde daha çok iş yaptırabiliyorsunuz. Yok sadece bir hesap yapılıyorsa o yine tek işlemcide yapılıyor bu koşulda daha yavaş olur gibi bir mana çıkıyor ama kullandığımız nerdeyse her uygulama başka bir sistemin üstünde çalıştığı için aynı anda genellikle birden çok hesaba ihtiyaç duyuyoruz. Sonuç olarak çekirdeğin çokluğu bilgisayarımzda .okluk yaratmıyor. O ismi verilmemiş müzik adamı karşılaştığı sorunlarıda belirtirse bizde anlarız hakikaten öyle olup olmadığını.

İyi günler.
 
Benim bildiğim çalışan bir program parçası (thread) çekirdeklerin sadece birini kullanabiliyor. Buna dayanarak verimi daha az olur dedim. Ama araştırmadan söyledim mesajda da belirttiğim gibi emin değilim. Hatta tek program birden çok thread yaratıyorsa yine verim alınacaktır. Hatta ve hatta siz o programı kullanırken altta mutlaka başka programlar da çalışacağı için yine verimli olacaktır. Yalnız çekirdekler aynı belleği kullandığı için verimin hep aynı olduğu söylenemez, uygulamaya göre farklılık gösterecektir.
4 mü 2 mi diye sorarsan ben çift çekirdekliyi tercih ederdim. Diğeri abartı geliyor biraz...
 
psionic_ in dediğine yakın şeyler söyledi ben de ayrıntı istedim sorunlar hakkında...söylemedi bişey ezik hissettirecek gibi konuştu...ben intelin e8400 işlemcisini arayıp bulamadığımdan pc yi toplayacağım kişinin söylediği işlemcileri sormuştum o kişiye(notalama ve müzik konusunda yıllarca uğraşmış ismi bilinen biri ve cubase kullanıyor yıllardır)...ancak söyledikleri bana mantıklı gelmediğinden sizle paylaşmak istedim...zaten işlemcimide bulamıyorum:))))
 
arkadaşlar gözümden kaçmış chip dergisinde geçen ay yazdığım konularla ilgili satır arası yazılar var.
2 çekirdekte işlemlerde 2 arabanın aynı park yerini kapmasını örnek vermiş ve ilk hızlı olan park eder diğeri boşta kalır 4 çekirdekte ise 4 yol ağzında aynı anda denk gelen araçlar örnek verilmiş ve kim kime yol verecek durumu meydana gelmiş yani bunlar aslında benim gibi birden fazla işlemi yapacaklar için sorun teşkil edermiş....
 
ortakoy_cadde zaten tek bir uygulama varsa bu dedikleri doğru. Ama ortada 1 değil 2 park yeri varsa o zaman bir arabayı sırayla ikisine park etmek değil 2 tanesini direk parketmek daha hızlı olacaktır.
 
gerçek zamanlı olması değil de yoğun işlemci/bellek kullanımı önemli. o şekilde olursa hem çoklu uygulama hem gerçek zamanlı olur. bilgisayar kaldırır mı bilemem
ama o zaman 4 çekirdek daha uygun olur
 
işte tüm yazışmalar sonunda pc im:)
p4 3.6 ghz 2mb cache 800mhz
gigabyte ank ınt 775 p35c-ds3p ddr2 16x gl/s sata2
kingston 1gb 800mhz ddr2(4 tane--4gb oldu:)
seagate hdd 320 gb sata 7200rpm 16mb(2 tane)
sapphire ekr 16x 512mb atı 3870proddr4 256bit
asus tab41 350w 1*80mm fan 2*usb audıo
thermaltake w0093re tr2 500watt
asus dvdy ınternal drw-1841blt sata siyah l.scribe
cardreader fastrack ck-050f ınt.siy.(metal kasa)
samsung monitör lcd 19' 932nw siyah
microsoft klavye kit
samsung cdy ıde 52x32x52 combo siyah
mikado 2.0 v11b(sub-hoparlör)
xp pro 64 bit
 
Evimde kendi halimde kulaklık ve hoperlörden dinlenebilecek düzeyde kayıtlar yapmak istiyorum. Malesef bilgisayarım çok iyi değil, onboard bir ses kartım var (kısaca yok diyelim).

1- Amfim oldukça dandik. Bir aralar roland cube 30x almayı düşünüyordum. Üzerinde "Recording Out / Phones" denen bir giriş var. Bu girişi direk bilgisayara bağlasam ortalama bir kayıt programı ile güzel sonuçlar elde edebilirmiyim?

2-Ya da Line6 Pod gibi bir amfi simulatörü ve kabin alıp evde çalarken kabinleri kullanıp kayıtta direk pod'u bilgisayara bağlasam ne olur? (PC'nin pod'u ses kartı olarak tanıdığını duydum) Hangisinden daha verimli bir sonuç alırım?

3-Yaptığım müzik metal. Kayıt sırasında amfi mikrofonlama mı yoksa ses kartına direk bağlamak mı daha güzel sonuçlar verir? (ikisinin de ayrı tatları var cevabını alacak gibi hissediyorum kendimi)

4- Dinamik mikrofon ile kayıt sırasında amfinin sesinin biraz yüksek olması gerektiğini duydum doğrumudur? (malum evde kayıt, anne, komşu tehlikeleri...)

Bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkeze teşekkür ederim
 
1- Güzel ile olan beklentilerine bağlı fakat eh dedirtebilecek sonuçlar alabilirsin belki. Fakat o ses kartı yinede işi bozacaktır.

2- Pod ile daha yeterli sayılabilecek sonuçlar alacağını söyleyebilirim.

3- Her tür müzik tarzında mikrofonlama daha iyi sonuç verir. İkisinin ayrı tatları yok aslında. Ses kartına direk girmek ve araya çeşitli araçlar kullanmak mikrofonlamanın taklitleri sadece. Aslı varken taklitlerinden sakınmak gerek.

4- Kayıdın kaynağında sesin optimum seviyede olması istenen birşeydir. Daha sonraki anlarda sesi açmak yerine kaynaktan açmak gerekir bu yüzden sesi yüksek tutmak caizdir. Fakat illa da evi yıkacak seviyelere getirmek gerekli değil. Kullanabilecek uygun bir dolabın varsa dolap içinde bile yapılabiliyor bu tür şeyler. Biraz yaratıcılıkla sesin yayılmasını engellemek imkansız olsada azaltmak mümkün.
 
forumu genel olarak incelediğimde sorumu sormam gereken başlığın bu olduğunu düşündüm.müzik teknolojilerinden uzak biri olduğum için derdimi kabaca anlatmaya çalışacağım.roland rd 300sx dijital piyano kullanıyorum.üzerinde hoparlör olmadığı için harici bir ses sistemi kurmak istiyorum.istediğim şey hem performans esnasında kaliteli bir ses almak hem de düzgün bir kayıt yapabileceğim sistemi oluşturmak.1000 ytl civarı bir bütçem var ve sizden, ses kartı, hoparlor gibi ekipman tavsiyelerini bekliyorum.daha spesifik birkaç soru sormak istiyorum
1- aktif hoparlor almak istiyorum ama araştırdığımda çoğunun referans monitörü kategorisine girdiğini gördüm.ikisi aynı şeylermi?
2-piyanoyu ses kartına bağlamak,direk hoparlorlere bağlamaktan daha iyi sonuç verir mi?yoksa sadece kayıtta mı bir işe yarar. gelecek olan cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
1- İkisi farklı şeyler. Referans monitörü spektrum üzerindeki bütün frekansları doğru ve aynı miktarda verdiğini iddia eden sinleme sistemleri oluyor. Fakat bunun dışında başka amaçlar için kullanılabilen aktif dinleme sistemleri de var.

2- Ses kartının üzerindeki (varsa) preamp ın etkisini seviyorsan belki ama onun dışında daha iyileştirici bir sonuç üretmez.

Ses kartı hoparlör tavsiyesi direk veremiyorum çünkü yapmak isteyeceğin kayıt enstrümanınla mı kısıtlı kalacak orasını bilemiyorum. Hoparlör ise referans monitörü alman işine yarayacaktır.
 
teşekkürler Me_Thus. o zaman şöyle sorayım tekrar; kayıt olayını bir kenara bırakırsak en temiz sesi elde edebileceğim ekipman hangisi olur..gittiğim çoğu yerde referans monitörü önerdiler ama klavyeye takıp çaldığımda pek tatmin olamadım.hatta rahatsız edici bir boyuttaydı.referans olmayan ama aktif hoparlör bağlamak mı,yoksa bi power amfi alıp pasif hoparlör bağlamak mı,ya da direk klavye amfisi almak mı benim sorunumu çözer.her gittiğim yerde farklı şeyler söyleniyor sizinkiler gibi objektif yorumlara ihtiyacım var.
 
Referans monitörleri sesi olduğu gibi vermeye yönelik aletlerdir. Bu yüzden direk takıp çaldığında tatmin edici ses almamış olman normal sesi renklendirmek gibi olayları fazla yoktur.

Power Amfi ve Pasif Kabin de açıkçası zahmetli bir yöntem taşınma sıkıntıları yaratabilir senin için ama fiyatlarda biraz yukarı çıktığında çok da güzel ses verecek aletler var.

Klavye amfisi ise bu aletten klavye seslendirecekler diye düşünülüp tasarlandığı için ses cevabı ve rengi daha uygun olacaktır haliyle.

Burda şöyle bir sıkıntı var temiz ses doğru ses güzel ses farklı şeyler. Temiz le kastın ses aralığı ve seviyesi klavye için en uygunu ise o klavye amfisi olacaktır. Doğru ses ise ürettiğin frekansları hiç etkilemeden verenidir ki oda referans monitörleridir. Güzel ses ise subjektif bir konu dinler hangisini seversen odur dersin.

Pasif+kabin ise açıkçası senin işinin içinde pek bir yer bulmuyor bence. Onla uğraşıp hayatını zindan etme bence.

Bu konuda başlıktan alakasız bir yere vardı. Bundan sonraki sorularını daha önce açılmış olan şu başlıkta devam ettirirsen daha iyi olur.

http://www.turkrock.com/ftopic83985.html

İyi günler.
 
Geri
Üst