Sahte Gitarlar

Bu başlık altında bir tane sahte ESP ilanı var. O gitarıda sahtesini gerçekten ayır edemeyen, gerçek ESP çalmayı hak etmiyor.O ilanda;
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...h-2-ntb-kirk-hammett-signature-74256555/detay

Birde Sivas'ta 2 tane gördük diye bir ibare var. ne resmi var, nede ispatı.
Bütün bu başlık altında görülebilen sahte başka ESP yok. ESP dışında diğer tüm markalar var.


Camdan çektiğim için baya bir parladı resim ilk fırsatta daha net resimler koymaya calısırım. Resimdeki gitar sözde Esp KH-3
2012-05-10_07-51-29_581.jpg
 
Evet, sanırım gereksiz tipler forumdan atıldığı için artık konuya kaldığımız yerden devam edebiliriz ;)

Arkadaşlar şu an linkini bulamadım, önceki mesajlarda olması lazım ya da çok bariz olduğu için yazılmamış bile olabilir. Daha önce sahibinden.com üzerinden İzmir'de satılan bir ESP KH-3 çakması vardı; konuyu takip edenler hatırlayacaktır.. Bu gitarı bugün İstanbul'da gördüm; provamızın olduğu stüdyo ortamına getirdi yeni sahibi. Tam yerine, yanıbaşıma getirdi yani :) İzmir'den aldığını da onayladı bu arada.. Ben bu gitarın @QuasH'in daha önce bildirdiği gibi Sivas'a satıldığını zannediyordum ancak bugün gördüm ki İstanbul'da da var. Yani sanırım birden fazla var bundan ortada.. Bu sebeple eğer bir yerlerde satılık KH-3 ilanı görürseniz uyanık olun, online alacaksanız da kesinlikle seri numarası ve ayrıntılı foto istemeden almayın.

Şunu da belirteyim çok kısa süre de olsa gitarı biraz yakından inceleme fırsatım da oldu, tek kelime ile rezalet bir kopya. 50 serisi LTD'ler ayarında bile değil. Zaten yakından bakan rahatlıkla fark eder ama özellikle internet ortamından, şehirlerarası alışveriş yapmak zorunda olanlar için belirtemek istedim. Biraz cila, biraz uzaktan çekim ile çok rahatlıkla giydirilebilecek türden; uzaktan benziyor yani :)

İnşallah gitarın sahibi ile haftaya da karşılaşacağız aynı ortamda, o zaman rica edip fotoğraf almaya da çalışacağım.
 
Peki gitarın sahibi biliyor mu sahte gitar aldığını? Umarım kazıklanmamıştır.
Yok bile bile almış maalesef sırf görüntü için.. Ama arkadaşlarını işletmiş o ayrı mevzu..Hatta bateristleri yanımda öğrendi sahte olduğunu..

Kendisine takılma yollu "bunu gerçek gibi satarsan arar bulurum seni" diye göz dağı verdim.. "İlk klibimizde parçalayacağım bunu" yanıtını verdi.. :) İyi adamlar ama aptallık işte, bilmeden arz talep olayını arttırıyorlar. Ne diyeceksin..
 
resim arıyorum da, bulamıyorum. ama sahibinden de, üzerinde alenen "fencler" yazan bir stratı, american standard olarak satmaya çalışıyordu adam. hani mexican'dır, american ayağı yapar gene bir derece anlarım da, fencler ne ya? :)
 
Senin post'u hatırlıyorum ben, ve diyorum ki kimse Yamaha Pasifica'nın sahtesini yapmakla uğraşmaz. Adamlar akar getirecek gitarları kopyalıyorlar. Ayrıca senin gitar eski Kore ya da Japon üretimlerden olabilir, ki bu da pickguard'ın farklı olmasını açıklar. Bende de bir Carvin var mesela, Kahler olması gereken köprü Tune-O-Matic, bu seninkinden daha büyük sıkıntı. Ama sahte mi, değil tabii ki :)
 
AykanKK hocam carvin zaten custom üretiyor, sen sipariş vermediysen ilk satın alan kişi öyle seçmiştir köprü opsiyonunu. Kahler olması gerekmiyor ki... Aynı durum değil ama bence de o gitar sahte değildi eski üretim olabilir.
 
Arkadaşın günahını almak istemiyorum ama şu gitarın kafasındaki gibson yazısının pozisyonu biraz garip geldi

Normalde şöyle olması gerekirken : http://www.vintage-guitars.se/1980_Gibson_SG_Standard_73469500_head.jpg
Bunda İlk harf biraz daha solda ve tellerin bağlandığı yerin altında kalmış biraz http://g1205.hizliresim.com/x/c/5q2mm.jpg
Konu burda

http://turkrock.com/threads/27868/

Gitar orjinal bir 72 gibi duruyor (üst eşik hariç; sanırım o parça değişmiş).. Bir de tam emin olmamakla beraber trussrod kapağı da değişmiş olabilir; "SG" yerine "S-G" yazılı olanlar 1974 sonrası diye biliyorum..

80 model headstock ile karşılaştırmışsınız o yüzden farklı ve burguya yakın görünüyor yazı.
1972 SG headstock resmine bakarsanız görürsünüz:
http://www.joesguitarshop.com/1972sghs.html

Manyetikler hakkında birşey diyemeyeceğim, arkadaşın yüklediği fotolar da ayrıntı görünmüyor. Ancak kapak üstlerinde sanırım şu şekilde stampa olması gerekli:
http://www.joesguitarshop.com/1972sgcu.html

Kısacası bu gitarın tüm parçaları orjinalse 4000$ gayet mantıklı bir fiyat. Ancak sanırım bazı parçalar da değişim var bu sebeple fiyatı yüksek gibi biraz. Yine de incelemeden karar vermemek lazım tabi.
 
Fotoğrafların gerçek olmama ihtimalini de unutmamalı :) Gerçek bir Gibson'ın ev ortamında çekilmiş fotoğraflarını koyup sonra sahtesini göndermek pek de zor değil.
 
Bizim buralardan :) Yahu harbi bende 6 göbektir İzmirliyim ama cidden böyle değil normalde İzmirliler, bunlar dışarıdan göç olarak gelenler..
 
Geri
Üst