gibson les paul ve epiphone les paul arasında fark yoktur :D

Konu kapanmış gitmiş ama on seneyi aşkın zamandır Les Paul kullanıcısı olarak şu noktaya parmak basmak gerektiğini düşünüyorum; Epiphone'un stok manyetikleri beş para etmez aletler, Gibson manyetikleriyse aftermarket olarak bile satılıyo piyasada, ciddi bi kıyaslama yaparken bu farkı da göz önünde bulundurmak gerekiyo bence. İki yıl boyunca 99 Epi LTD Standard Plus'ı stok manyetikleriyle kullandıktan sonra köprü manyetiğini SH-4, sap manyetiğini de Antiquity'yle değiştirdim ki modifiyeden sonra gitarın ilk haliyle arasındaki fark Gibson'la Epi arasındaki farka yakındı. Demem o ki; manyetik, elektro gitarda kesinlikle hafife alınmaması gereken bi konu, iki gitarı aynı marka manyetikle denemeden ağaçlar hakkında yorum yapmak yersiz oluyo. İşçilik olaraksa iki marka arasında uçurumlar, sıra dağlar olduğu da tecrübeyle sabittir bu arada... Aynı zamanda prestij diye de bi şey var, lütfen yani, adam 100 küsür sene önce Gibson diye bi firma kurmuş, her ünlünün eline bi tane vermiş, ben de olsam belki de daha fazlasını bile isterim, kapitalizmi ben mi yarattım yani neticede yahu...
 
ee o kadar para bende de olsa ben de çin malı kullanmam amerikan malı kullanırım. hacı hep böyle işçilik mişçilik diyonuz da seste ne fark var yahu. ben duyamıyorum bir türlü şu "dağlar kadar" farkı doğrusu. taktık diyelim bi gibson ve epiphone standarda emg 81 60. hadi bakalım göster farkı. nerde seslerdeki fark ?
 
Eveet, haftalık meşhur sözümü söyleme zamanı geldi;

Bir gitarda aramanız gereken 3 temel unsur, gitarın masif ağaçtan üretilmiş olması, çalım rahatlığı, görüntüsünün size hitap ediyor olmasıdır. Tarzınıza uygun manyetik seçimini yaptıktan sonra istediğiniz tonu alırsınız. Ton %20 gitarsa %80 ekipmandır.
 
ee o kadar para bende de olsa ben de çin malı kullanmam amerikan malı kullanırım. hacı hep böyle işçilik mişçilik diyonuz da seste ne fark var yahu. ben duyamıyorum bir türlü şu "dağlar kadar" farkı doğrusu. taktık diyelim bi gibson ve epiphone standarda emg 81 60. hadi bakalım göster farkı. nerde seslerdeki fark ?

Sadece ses değil mesele, işçilik önem kazanıyo bi yerden sonra. Rolls Royce'ların koltuk dikişlerinin bile elde yapılması mesela, arabanın fiyatını Mercedes'e göre üçe katlıyo. Böyle böyle prestij ekleyen ögeler var işte. Yoksa Tom Morello uzun yıllar sahnede garaj satışından 50 Dolara aldığı superstrat kopyasıyla çaldı, kimse "ulen bu ne dandik ses, atın şunu dışarı" demedi.
 
kısacası söylyim sadece gibson yazısına ve biraz daha kaliteli köprü burgu ne bileyim işte o parçalara 4000TL daha fazla verilmez. alırsın epiphone standard benim gibi takarsın mesela benim tarzıma göre emg chrome 81 60, alırsın bi lambalı amfi bütçeye uygun çalarsın. milyon dolarlar kazansam ben de prestij için gibson kullanırdım herhalde. ama elimdekinden gayet memnunum ben. hele telleri yeni değiştirmişsem yemek yemeyi bile unutuyom bazen :D seste çalma zevkinde bi fark yok vesselam.
 
evet gençler yok mu açıklayabilecek baba yiğit :) hâlâ soruya cevap alamadım da :) 5bin liralık gitarı olanlar konuşmasın tabi bence. Çünkü ben olsam ben de b.k sürdürmem o kadar fiyatlık gitara :)
 
illaki birinin diğerinden iyi olması mı gerekiyor , insan sırf sevdiği için ya da o markaya ilgi duyduğu için bu paraları verebilir :D şahsi kanaatim ev ortamında aynı manyetikler aynı ekipmanlarla aradaki dağlar kadar fiyat farkının çok hissedilmeyeceği yönünde. hatta bazı unsurlar çok abartılıyor bence bu gitarlarla binlerce kişilere konser veren adamlar bile düşünmüyordur bu kadar :D ama tabi bir açıdan da özel zevk meselesi futbolcuların yedi sülalesini bilen adamlar var bu da onun gibi bir şey.
 
hiç sahip olmadım ama çaldım. Zuhalde epiphone ve gibsonlara bakarken öyle farklı bişe duymadım. Dedim herhalde bende sorun var ama gördüğüm kadar ile yok :) kimse yok köprü yok burgu yok işçilik yok bilmem neden ötesi ile açıklamaktan öteye gidemiyo :) seste bi fark yok yani aynı kalite bi manyetik ve amfi ile denendiğinde.
 
Geri
Üst