Origam (Metal) - Ankara

ChiCco, organizasyondan arkadaşların bize söylediği sahneye çıkma saatimiz 21:15 ve sahnede de 1 saat kadar kalacağımız şeklinde.

Şayet gelebilirsen bizde çok seviniriz. Umarım salı günü konserde bizimle beraber o coşkuyu, eğlenceyi ve neşeyi paylaşmak için orada olursun.

Görüşmek dileğiyle ;)
 
Eyvallah CelestialEra umarim gelebilirim donuste vasita problemi oldugu icin teredutteyim sadece .

Ayrica playlist ne sekilde olacak paylasabiliyomuyuz onu simdiden ? ;)
 
Arkadaşlar aklıma geldi de şu an Origam grubunu bilen insanların aklında nedense grup Thrash Metal grubuymuş gibi yanlış bir kanı var.

Belki Origam ilk kurulduğu zamanlarda, en başlarda yola Thrash Metal yapmak için çıkmış olabilir fakat grubun yaptığı ve yapacağı müzik türü artık Thrash Metal değildir. Bunun gerçekten çok iyi anlaşılması lazım çünkü çalışmalarımızı ve bestelerimizde o doğrultuda değerlendirmek gerekir. Evet cover olarak Testament çaldık, Annihilator çaldık ve çalıyoruz, Metallica çalıyoruz fakat Origam artık bir saf veya herhangi bir Thrash Metal türü grubu değildir. Tüm grupların yaptığı gibi coverlarımızıda hem bizim hem de dinleyen insanların zevk alacağı parçalardan seçmeye çalışıyoruz ve tabiki bunların içinde de thrash metal parçaları yer alıyor Hammerfall ve Manowar' un yanında ;)

Daha önceleri bir mesajımda da belirtmiştim. Origam olarak hedeflediğimiz şey belli bir türle sınırlı kalmayıp olabildiğince Metal in her türünden bir şeyler içerebilmek. Bu thrash de olur, heavy de olur, power da olur, prog. de olur hatta yeri gelir grind veya black bile olur ufak ufak.

Vokalimiz canımız ciğerimiz Murat' ın vokal tarzı ve sesi Thrash Metal' e yatkın olabilir ve vokal tekniğinden ötürü de " Origam Thrash Metal yapıyor " gibi düşünceler geçebilir fakat müzik olarak ve alt yapı olarak gerek ilk bestemiz End Of The Game olsun ( daha çok power metal gibidir altyapıları ve müzikten ötürü ) gerekse kaydedeceğimiz diğer 2 bestemiz ve yapılacak diğer besteler olsun gerçekten sadece Thrash Metal yapan grupların müzikleriyle veya dünyadaki bu tarz örneklere benzememektedir. Yani "Origam - Thrash Metal" değildir :)

Bundan ötürü bu forumdaki başlığımızda da sadece METAL ibaresi yer almıştır. Çünkü dediğim gibi elimizden geldiğince metal müziğinin tüm zenginliklerini ve türlerini kullanmayı düşünüyoruz. Grupça kapasitemiz ve enstrüman hakimiyetimiz yettiğince değişik şeyler ortaya çıkarmaya çalışacağız.

Şimdi bu konuya bağlı olarak da Origam adı ise Oryantel Gam dan aklımıza gelmiş olan bir isimdir. Evet belki gerçekte böyle bir şey yok veya olmayabilir ama bizim yarattığımız ya da uydurduğumuz ve güzel olduğunu da düşündüğümüz bir isim :)

Sonuç olarak Origam bir saf veya herhangi türlü bir Thrash Metal grubu değil, her türlü metal türünü içinde barındıran bir METAL grubudur. :twisted:

Saygılar & Sevgiler arkadaşlar ;)
 
ChiCcO, playlistimizde olacak parça isimlerini tam olarak vermeyelim biraz sürpriz olsun ama grup ismi vereyim istersen mesela Annihilator, Manowar, Metallica, Hammerfall, Pentagram ve Origam diyim :) :twisted:

24 Ekim Salı günü İstanbul' da görüşmek dileğiyle ;)
 
Yaw arkadaşlar End Of The Game'den sonra çıkaracağınız parçalar umarım istediğiniz gibi türler arası gelip giden hatta Power'a daha yakın parçalar olur ama End Of The Game klasik anlamda bir Thrash parçası duyuluş itibariyle.

Evet kimse istemediği şekilde yaftalanmak istemez ve bir parça bir grubun tüm oluşumunu kesinlikle ifade etmezama parçayı dinleyince kesinlikle Thrash'i çağrıştıyor.
Değiştirmek tabbiki sizin elinizde.

Yine ukalalık ve müzik hocalığı moduna girmek istemem ama Phrigian modu ile yazılmış bir parçanın klasik olarak Thrash Metal algılanması normal.
Phrigian (hani şu mi notasından sonra fa diyez değilde fa naturel gelen) köken olarak Mısır ve İspanyol kökenli bir duyuluşa sahiptir. Thrash ve Death grupları çok kullanır.
Hatta Troistatina (nasıl yazılıyordu bu herifin ismi)'nın Thrash Metal metodunda Thrash teorisi diye bu gamdan bahseder.

Bildiğiniz gibi Power Metal, Avrupa klasik müziği yapılarından beslenir.
Daha tonaldir ilk etapta. Yani makamsal değil bilinen anlamda Majör ve Minördür temel olarak.
Erken ve geç örneklerden değil en bilinen örneklerden bahsediyorum tabbi.

İşin özü ve kısası...Power'a veya Prog'a benzetmek istiyorsanız parçaları End Of The Game parçasından daha farklı yapılar kullanmalısınız.
 
Ardacım yine döktürmüşün :) Bizim söylediğimiz elbette thrash kötü müzik hayır biz thrash yapmıyoruz diil onun da yeri geldiğinde bulunması istediğimiz
bir müzik yapıyoruz ancak ben seninle aynı fikirde değilim müziği seni tanımayan yazını ilk kez okuyan birisi notaların farklı dizilimleri olarak algıladığını sanar ben öyle olmadığını düşünüyorum o ayrı ...Müziğin türünü elbette bir solo veya bir vokal başlı başına değiştiremez bütünlük içinde tüm ögeler türü ortaya koyar ben bu parçanın tam bir tür ortaya koyduğunu düşünmüyorum tabi eksik akor ve diminiş olan bir thrash parçası duyduysan o ayrı diğer bestelerede bekleriz kal sağlıcakla :LOL:
 
Açıkcası güzel bir noktaya değinmişsin Tayfun.
Şu tarz Metalde bu yapı bunda şu yapı kullanılır diye bir kısıtlama yok ve Müzik sadece notalardan gamlardan değil duygu, vurgu, yorum, sunuş gibi değişik şeylerdende beslenir.
Neyi nasıl hissedip çaldığından ve hissettirdiğinden önemli sonuçlar çıkar.

Ama günümüzde tarzların beslendiği ana kalıplar var ve dinleyici bunu teorik olarak isimlendiremesede kokusunu alıyor.Örneğin Lydian modundan çalan adama Lydian kullanmış diyemiyorda, Progressive olmuş bu diyor :). Oysaki o adam onu Prpgressive Metal kalıbında olsun diye yapmamış olabilir. Demek istediğim şudurki seninkilere ek olarak.

Sunuş ve müziği hissettirmek önemli olduğu kadar dinleyicinin kafasındaki kalıplaşmış müzikal dokuları kırmakta zor.

O yüzden kolay gelsin...Muhabbete canlı olarakta devam edelim.;)
 
Yahu bırakın bu işleri papucumun satanistleri ne thrash metali , anadolu rock forever arkadaşım :LOL:

Hammerfall ' dan ne çalıyorsunuz yahu kaçırmışım ben.Ankarock'ta çalında bir dinleyelim :) Kemalin çaldıgı bir grupta power metal ucundan eccük bile olsa , olmassa olmaz : )


Kolay gelsin görüşürüz ;)
 
Bir hatırlatma yapalım , Salı gunu Istanbul'da görüşmek üzere ;) :)

poster.jpg
 
CelestialEra demiş ki:
Sonuç olarak Origam bir saf veya herhangi türlü bir Thrash Metal grubu değil, her türlü metal türünü içinde barındıran bir METAL grubudur. :twisted:

Saygılar & Sevgiler arkadaşlar ;)

Diğer besteleri de dinlettikten sonra sanırım derdinizi biraz daha anlatmış olursunuz :) sanırım ? :roll: üç üç üç üç : ))
Iztanbul'da Başarılarsss
 
Geri
Üst