Türkiye'de Nükleer Santral Kurulmalı Mı?

türkiye'de nükleer santral kurulmalımı?


  • Toplam oy veren
    1,311
arkadaş ben anlamam bu dünyadan temizlenmesi gereken tayyib erdoğan bush bile masum vede salak olduğu için bu kadar kötü ama bu allh 1 karı 4 siyaseti yapan puştlardan korunmamız gerekiyo nükleer konusundada tayyib erdoğan gitsin 0nu kendi mezarına yaptırsın
 
Oncelikle revolte'ye link ve alinti icin tesekkur ederim, cok guzel, aciklayici bir kaynak ;) Ayrica ka'ya da katiliyorum, Cernobil'in taa Karadeniz'e uzanan etkilerini gormezden gelen cahil bakanlar, bugun ancak kendi cocuklari kanser olursa bu yaptiklarini oturup dusunurler :!:
Buna ragmen aramizda hala gercekleri goremeyen, duyarsiz insanlar her zaman olacaktir, ornegin soyle:

_Tmac_ demiş ki:
Kesinlikle kurulmalı Güney Doğu Anadolu Bölgesine sağlam güvenlik önlemleri alınırsa terörüstlerinden zarar vermeyi düşünüceklerini sanmıyorum. Kimse bol keseden atmasın çevreye zararlı fln. Ekonomik açıdan tam bir kalkınma olur.

Hepimiz insaniz ve en iyi insan bile hata yapar, ki Cernobil kendi basina patlayan, bir kaza degil yine bir insan hatasiydi :!: Bu kadar insanin olmesinden, doganin icine edilmesinden, insanlarin 20 yil sonra hala potansiyel kanser riski ile dogmasindan bir santral operatorunun sorumlu oldugunu bilselerdi belki daha duyarli olabilirdi bazi insanlar. Ukranya daki insanlar bugun bile ne denizden bir urun, ne tarladan, topraktan cikan bir ekini yiyemiyorlar.

Nukleer santrali savunmak gercekten ka'nin deyimiyle, intiharla ayni seydir :!:
 
nükleer mühendisliği denen bilim dalı,nükleer santrallerin kurulumu,yapımı,atıkların yok edilmesi gibi konularla zaten uğraşıyor.burada konuşan arkadaşlarsa olayın sadece kötü yanlarını göstererek populizm yolunu seçiyorlar.halktan bu kadar uzak bu tiplerin popilizm yapmasıda ayrı bir tartışma konusudur.bu heriflerin ağa babalarının olduğu rusyada nükleer reaktörler yapılmıştır yapılmaktadır.bunların asıl ağa babalarıysa kesinlikle ülkemizin kalkınmamasına hayatlarını adamış durumdadırlar.bunlara göre bu ülkeden altın çıkarılamaz.bu ülkeden hiç bi halt yapılamaz.nedenini bu heriflerin devlet düşmanlıklarında aramak bence daha mantıklı olur.
insanların içgüdüsel korkuları üzerinden siyaset yapmayı araç haline getirmiş bu tipler ne yazıkki yeni çözümler üretebilecek kapasitede değillerdir.sadece laf laf laf.yandaş kazanalım herkesi örgütleyelim mantığıyla duruma yaklaştıkları için insanların korkularına siyaset yapmalarını anlayışla karşılıyorum.
bugün herşeyi böyle bir mantıkla kötülemek mümkündür.atom enerjisi kurumunun sitesinden bir bölümü buraya yazmak istiyorum.
Nükleer Enerji Çevre Dostu Bir Teknolojidir, Çünkü;

Nükleer santralların güvenlik değerlendirmesi bağımsız lisanslama kuruluşları tarafından son derece tutucu varsayımlara göre yapılmaktadır. Ayrıca bu santrallar işletmede oldukları sürede sürekli denetim altındadır. Bu nedenle nükleer santralların çevre ve insana zarar verebilecek şekilde kaza yapma riski, günümüzde kullandığımız diğer teknolojik ürünlere göre, yok denecek kadar azdır. Bir nükleer santralın çevresinde yaşayan insanlara yüklediği yıllık doz doğal radyasyonun çok altındadır.
CO2 emisyonuna neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 2300 milyon ton CO2 emisyonuna engel olmaktadır.
SO2 emisyonuna neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 42 milyon ton SO2 emisyonuna engel olmaktadır.
NOx emisyonuna neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 9 milyon ton NOx emisyonuna engel olmaktadır.
Atık kül üretimine neden olmaz. Dünyada kurulu bulunan nükleer santraller yılda 210 milyon ton kül üretimine engel olmaktadır.
Nükleer enerji üretim zinciri, tümüyle ele alındığında sera gazı salımı konusunda en temiz seçenektir. Nükleer enerjinin iklim değişikliğine sebep olan atmosferdeki sera gazı konsantrasyonunun azaltılmasında büyük rolü vardır. Günümüzde nükleer santraller, elektrik sektöründen kaynaklanan sera gazı salımında yıllık olarak yaklaşık %17 azalmaya sebep olmaktadır. Yani bu santrallerin yerine fosil yakıtlı santrallerden elektrik elde edilseydi her yıl 1.2 Milyar ton karbon atmosfere verilecekti. Nükleer enerji üretimi sürecinde ortaya çıkan atıkların ve kullanılmış yakıtların yönetimi, gelecek nesillere fazla bir yük bırakmadan insan sağlığı ve çevrenin korunmasını amaçlamaktadır. Ancak nükleer atıkların (yüksek seviyeli atıklar ve kullanılmış yakıtlar) hala nihai depolanmasının uygulanmasına geçilememesi nükleer enerji açısından dezavantaj olmaktadır. Enerji kaynaklarının gelecek nesiller için de yeterliliği, sürdürülebilir kalkınma açısından önemli bir konudur. Özellikle fosil kaynak rezervleri kısıtlıdır. Nükleer yakıt hammaddesi olan uranyum ve toryum rezervleri ise oldukça fazladır.

İklim Değişikliği

Atmosfere bırakılan ve dünya ikliminde önemli değişikliklere sebep olan "sera gazları ( başta CO2, CH4, N2O olmak üzere, CFC, Ozon gibi gazlar)" özellikle petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Sera gazları salımlarının sabitlenmesi veya azaltılması amacıyla Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (İDÇS) 1992 yılında imzaya açılmıştır. Sözleşmenin amacı "atmosferdeki sera gazı birikimini, insanın iklim sistemi üzerindeki tehlikeli etkilerini önleyecek bir düzeyde durdurmak"tır.

Yeryüzünün ısınmasına sebep olan, sera gazlarının başlıcaları insan kaynaklı faaliyetlerden oluşmaktadır. CO2 emisyonunun yarısının bitki örtüsü tarafından yutulmasına karşın, CO2 seviyesi her 20 yılda %10 artış göstermektedir. Emisyon kontrol politikasının uygulanmadığı düşünüldüğünde, 370 ppm olan CO2 emisyonunun, 2100 yılında senaryolara bağlı olarak 490-1260 ppm olacağı tahmin edilmektedir. Örneğin konsantrasyonu 450 ppm de tutabilmek için gelecek birkaç on yılda emisyonun 1990 seviyesine indirilmesi gerekmektedir.

Ancak hızlı nüfus artışı ve ekonomik gelişme enerji gereksinimini arttırmaktadır. Daha az CO2 emisyonu için enerjinin verimli kullanımı ve eerji üretinm sistemlerinde teknolojik gelişmeler kaçınılmazdır. İklim modellemeleri, sera gazlarının kontrolü için gösterilen çabaların yetersizliği sonucunda global sıcaklık artışının 2100 yılında yaklaşık 1.4-5.8 olacağını tahmin etmektedir. 1000 MWe gücünde ve % 80 yük faktörüyle işletilen bir kömür santralının yerine aynı güçte bir nükleer santral kullanılırsa, kömür kalitesine ve üretim teknolojisine bağlı olarak üretimde ortaya çıkacak olan 1.3 - 2.2 Milyon ton karbon önlenmiş olacaktır. 40 yıllık ömrü boyunca bu nükleer santral 50-90 Milyon ton karbonu önlemiş olacaktır. Aynı şekilde, 1000 MWe gücündeki bir nükleer santral, doğal gaz santralının bir yılda sebep olacağı 0.6-1.0 Milyon ton karbonu önler.
ulan bugün küresel ısınmaya sebep olan şeyler çokmu iyi.çokmu mükemmel şeyler.abi komunistlerden kesinlikle nefret etmek bir vatan borcuymuş bunu anladım.tabiki zamane lavuklarından bahsediyorum yoksa vatan duygusuyla yola çıkmış fakat damgalanmış insanlara saygıyı bi borç bilirim.saygılarımla
 
al lan bende link veriyorum.gerçi sizi kesmez o da ayrı konudur ama.
http://www.taek.gov.tr/bilgi/bilgi_maddeler/6.html
gidin bi bakın.bilgi çağında milleti artık kekleyemiyorsunuzya ona çok seviniyorum.ulan milliyetçiliği azdırıyorsunuz saçma salak fikirlerinizle.sopayı biz yiyoruz.
birde evet abi haklıymışsın.nükleer santral kurulmalıymış.ülkemiz için.büyük türkiye için derlermiş.ölseler demezler o da bambaşka bir konudur.
 
Yazılanlardan komünizmi nerden çıkartıyorsun anlamıyorum. Benim anarşist yada komünist olmamla nükleer karşıtı olmamın ne alakası var? Bu görüşleri benimsemeyenler arasında nükleer karşıtı yok mu, fazlasıyla var...

Kopyaladığın yazıda şu cümle neden bana araya sıkıştırılmış gibi geldi: "Ancak nükleer atıkların (yüksek seviyeli atıklar ve kullanılmış yakıtlar) hala nihai depolanmasının uygulanmasına geçilememesi nükleer enerji açısından dezavantaj olmaktadır."
 
kalipardi demiş ki:
Ancak nükleer atıkların (yüksek seviyeli atıklar ve kullanılmış yakıtlar) hala nihai depolanmasının uygulanmasına geçilememesi nükleer enerji açısından dezavantaj olmaktadır.


Bunu halletsinler, oyle savun bana nukleer enerji santralini kurmayi :!:

Adamlar bina yaparken deniz kumu kullaniyolar, 17 Agustos'da insanlar deprem yuzunden degil, binalarin yanlis yapisindan ve bilincsizliklerinden oldu diye ne kadar soylendi, ve sen hala Turkiye gibi bir yerde Nukleer Santral kurmayi savunuyorsun :!:
 
kalipardi işi komünistliğe nasıl getirdiğini anlamış değlim nerdeyse nükleer santralden enerji elde edilmeyeceğini söylediğimizi iddaa edeceksin burada nükleer santralin hiç bir faydası yoktur diyen yok ki bence nükleer santrallerin götürüsü getirisinden fazladır bu kadar basit sen türkiyede bir santral kurulsa herhangi bir kaza ya da saldırı olmayacağının garantisini verebilir misin :?: gene de verdiğin bilgiler için teşekkürler
 
Her işin doğru zamanı

Her işin doğru zamanda yapılanı makbuldür
Şu anda türkiyede böyle bir santral yapılmasında risk büyüktür. Çünkü Nükleer teknolojiler henüz daha yüzyılı doldurmamıştır. Bir icadın yaygınlaşması için prototipinin sonuçlarının tamamen ortaya çıkması gereklidir. Bu da nükleer anlamda şu demek: En azından nükleer enerjinin etkilerinden iki nesil boyunca emin olmak. Diğer anlamda olası tehlikelerin oluşmaması durumunda bile insanın ne kadar etkileneceği, bunun genetikte nasıl yansıyacağı. Bence bir 50 yıl sonra nükleer teknoloji ve güvenlik konusunda daha fazla yol katedilecektir. Daha fazla güvenlik, ve daha oturaklı teknolojiler, sonuçta mükemmel bir işleyiş.

Şu anda nükleer santral türkiye için ciddi tehlike oluşturabilir. Ne kadar mükemmel mühendisler çalışsa da bu proje afedersiniz boru değil. Zamana ihtiyaç var. Tüm olasılıkların küçük testlerle, zararsız bir biçimde icabına bakılıp olay tamamen kavrandığı zaman, kısacası yükselişten gelişmişliğe geçtikten sonra bu projenin faaliyete geçirilmesi taraftarıyım. Evet nükleer enerji şart. Ama şimdi değil.
 
ya sanki türkiyenin her tarafı fabrikalarla gökdelenlerle doluda enerjimiz bize yetmior.enerji üretmeden önce o enerjiyi harcayacak yapılar yapsak daha mantıklı bir secim olur.yani simdilik nükleer santral gereksiz...
 
Nükleer santral atıklarını yok edecek bir sistem yok vesöylendiği gibi ışınlar yeterince kontrol altında değil, Ayrıca CFC dediğimiz kloroflorokarbon bileşikleri Ozon tabakasını yok eder... (CFC ayrıca azotlu gübrelerden jet motorları egzozlarından çıkar) bu gidişat devam ederse önümüzdeki 30 yıl içinde türler 1/5 oranında azalacak bu azalma mutlaka insanlarıda etkiler...Bu başlığı açan arkadaş bencil bir yaklaşımda bulunmuş bence açalım santrali kurtulalım...Kazın ayağı öyle değil...Biz doğaya hükmetmiyoruz biz onun bir parçasıyız unutmayalım, lütfen imkanınız varsa ekoteknolojiyi araştırın artık kirletmeyelim dünyayı
 
Nükleer santral atıklarını yok edecek bir sistem yok vesöylendiği gibi ışınlar yeterince kontrol altında değil, Ayrıca CFC dediğimiz kloroflorokarbon bileşikleri Ozon tabakasını yok eder... (CFC ayrıca azotlu gübrelerden jet motorları egzozlarından çıkar) bu gidişat devam ederse önümüzdeki 30 yıl içinde türler 1/5 oranında azalacak bu azalma mutlaka insanlarıda etkiler...Bu başlığı açan arkadaş bencil bir yaklaşımda bulunmuş bence açalım santrali kurtulalım...Kazın ayağı öyle değil...Biz doğaya hükmetmiyoruz biz onun bir parçasıyız unutmayalım, lütfen imkanınız varsa ekoteknolojiyi araştırın artık kirletmeyelim dünyayı
 
Nükleer santral atıklarını yok edecek bir sistem yok vesöylendiği gibi ışınlar yeterince kontrol altında değil, Ayrıca CFC dediğimiz kloroflorokarbon bileşikleri Ozon tabakasını yok eder... (CFC ayrıca azotlu gübrelerden jet motorları egzozlarından çıkar) bu gidişat devam ederse önümüzdeki 30 yıl içinde türler 1/5 oranında azalacak bu azalma mutlaka insanlarıda etkiler...Bu başlığı açan arkadaş bencil bir yaklaşımda bulunmuş bence açalım santrali kurtulalım...Kazın ayağı öyle değil...Biz doğaya hükmetmiyoruz biz onun bir parçasıyız unutmayalım, lütfen imkanınız varsa ekoteknolojiyi araştırın artık kirletmeyelim dünyayı
 
KALİPARDİ sen bir kere insan gibi konuşmayı öğren, uzun uzun bahsettiğin şeylerden TEK BİR TANESİNİ anladığını veya bildiğini düşünmüyorum öyle bulduğun bi kaynağı buraya yazarak ARTİSTLİK yapmana da bi anlam vermiş değilim , sen ÇOK BİLİYORMUŞSUN gibi bide bize yeni üretim yolları diyorsun senin ne güneş enerjisinden ne rüzgar ne akarsu enerjisinden haberin olmadığı açıkça belli... sana açalım biz bitane nükleer santral sen en iyisi komünistleri bombala paşam... Kendi verdiğin atom enerjisi kurumu bile olası bir kazada ortaya çıkacak faciayı gözler önüne seriyor,madem bir site veriyosun oturda incele... bu kadar ''CAHİL '' bi adamdan beklenmeyecek laflarda söylüyorsun CO2 emisyonuymuş...
 
Bana goru şu an için nukleer bir santral gerekli degil.Nukleer santral yerine şu anda dunyada birçok ulkede de oldugu gibi alternatif enerji kaynaklarına yonelinebilir.Yada en basitinden hidroelektrik santrallerini adam gibi kurup işletebilirler.Bunların yeterli seviyeye getirilmesi enerji açığını hayli hayli karşılayacagına inanıyorum.Ama genede son çare olarak nukleer santraller dusunulebilir.
 
Atıkların temizlenemeyecegi konusunada katılıyorum.Diğer ulkeler temizlemek için bizim karasularııza dokuyorlar,bizdemi aynı şeyi yapıcaz??
 
Bence nükleer santral kurulmalı, hatta korumak içinde önlem alınmamalı.Düşünsenize patladığını, yeşil yeşil kolu, bacağı değişik yerlerinden çıkan çocuklarımız olur. Ne güzel. Ayrıca birdaha yılbaşlarında ışıklandırma masrafıda yapmayız, herkes gece yürürken yeşil yeşil ışıldar. Bence çok güzel olur...
 
Geri
Üst