Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

leonjohancool demiş ki:
İbanez grg serisini önermiyorum, özellikle floyd rose mekanizmasından kafayı yemen muhtemeldir eğer çok deneyimli değilsen. Jackson fiyatlarına gelince laylaylom fiyatları baya uçuk çünkü jackson'ı şu anda sadece onlar getiriyorlar ve Jackson sevenlerde mecburen onlardan almak zorunda kalıyor. Meydanı boş bulma meselesi...

floyd rose bu modelinde yok ama? RG370DX modelinde var onuda almayı düşünebilirim tavsiye etmezmisiniz floyd rose? ne açıdan beni verem eder? en son Jackson JS30 (850 YTL) ile ibanez RG370DX (700 YTL) arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir, neden iyidir :) Teşekkürler...
 
rg370 daha kaliteli bir gitardır daha önce de sölylendiği gibi jackson satan sadece laylaylom var onlarda abartı fiyatlar söylüyorlar zaten yurtdışı fiyatlarına bakarak da aralarındaki kalite farkını anlayabilirsin js serisi jacksonun en alt serisidir bu seriyi genellikle illada jackson olsun diyenler tercih eder :LOL: pickup olsun ağaç kalitesi olsun ibanez kesinlikle kat kat üstün bir gitardır(bu modeller arasında söylüyorum) ayrıca floyd rose olması da bir avantaj.bence rg370 akıllı bir seçim olur :) ayrıca bu yakın kalitede de rg350 ve rg320 gibi modeller de var buları da denemeni tavsiye ederim
 
arkadaşlar elektro arıyorum bütçem maksimum 250 ytl ilk kez gitar çalacağım.. ağırlıklı olarak rock, bazen de metal müzik yapmak istiyorum. ankarada bulabileceğim bana uygun hangi gitarı önerirsiniz. amfi de 10w lık uygun bir öneriniz varmı??
ya da ikinci ele yönelmelimiyim. 2.el alırsam hangi gitarları önerirsiniz?? (nerde bulabileceğimi de yazarsanız çok memnun olurum.) şimdiden teşekkürler..
 
250 liraya pek bir şansın yok, hele ki ikinci el düşünmüyorsan. Sıfırda ilk aklıma gelen Hatay Sokak, Pan Müzik'te Stagg gitarlar var, geçen gün çaldığım $180'lık güzel bir strat kopyası gitar var orada mesela, onu düşünebilirsin. Amfi olarak da drive katı hoşuna giden ufak hangi amfiyi alsan aynı olacaktır, fiyat - performansa göre kendin düşünebilirsin. 10W amfiden ses çıkarması dışında pek bir şey bekleme bence... :)
 
peki parayı 300 ytl yapıp,amfiyi 15 w yapsak??
çift humbucker 1 single manyetiği olan bi şey istiyorum. beni 3-4 sene idare etse yeter amfiyi de sadece evde kullancam 10w yetmez mi ki ya?
 
10W fazlasıyla yeter, benim 15'liğin sesini 7'ye çıkarmışlığım yoktur daha.. :) O fiyat aralığındaki HSH'lerin büyük çoğunluğunun üzerinde dandik locking tremolo üniteleri vardır ki, insanı gitar çalmaktan soğutur o köprüler. Benim tavsiyem, biraz ikinci el forumunu karıştırıp vintage tremolo veya sabit köprülü HSS veya HH bir gitar bulman. Stagg önerimi yineliyorum, o fiyata idare edecek bir Stagg alman pek zor değil, eğer yanında bu işlerden anlayan birileri de olursa daha rahat edersin. Gitarına karar verdikten sonra amfiyi düşün, ilk etapta amfiye para ayırmak yerine alabileceğin en iyi gitarı almaya çalış bence. Zaten seçeneğin pek fazla olmayacak, daha fazla düşürmenin pek gereği yok. Sonuçta amfin olmadan gitar çalabilirsin ama, değil mi? :)
 
Cortlara da bakabilirsin o fiyat aralığında, ben daha çok güvenirdim Cort'a SX'e güvendiğimden; senin yerinde olsam.. Cort X-2 - Z22, istediğin formata benzerse G-254 gibin..

Amfi de 10-15 farketmemeli, karakteristik özellikleri olmayacaktır, hemen hemen aynı sesi alırsın muhtemelen..
 
200-250 usd bütçesi olupda sıfır gitar almak isteyen arkadaşlar..

floyd rose olmayan gitarları tercih ediniz.yoksa kafayı yersiniz akor atma vs..problemleri yüzünden..
 
SX'lerin elektro gitarlarına pek güvenmiyorum ben açıkcası, o fiyata Cort veya Stagg'i tercih ederim. Ama denemek lazım tabii, sonuçta ağaç ve işçilik önemli burada, standart üstü bir gitarla karşılaşmak her zaman olasıdır.
 
Arkadaşlar arama yaptım ama bulamadım...

Elektro gitarımın tellerini değiştireceğim de bu kalınlık olayını nasıl çözebilirim acaba? Bilgim yokta şu an gitarımda ne takılıdır, sap atmasını önleyecek şekilde nasıl halledebilirim acaba?

İlk aldığımda takılı teller duruyor bunun bir standartı varmıdır?
 
cort x2 nin 2.elini 200 ytl ye bulabilirsin bu fiyata alabileceğin en iyi gitarlardan biri bence yani öğrenmek açısından tabi...nerde bulurum sorusuna yanıt belli zaten :D gezeceksin soracaksın...ARAŞTIRMA !!
 
Çok aşırı farklar olacağını sanmıyorum açıkcası. $20 - $30'dan fazla fark etmez herhalde X-2 gibi bir gitar. Dükkandan da zaten %10'luk peşin alım indirimi alırsın, aynı fiyata gelir hemen hemen...
 
Geri
Üst