Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

O kadar para olsa kaçırılmayacak ne gitarlar gidiyor forumda peynir ekmek gibi. Ne zaman düzelecek bu piyasa bilemiyorum fakat gitar almayı planlayan/parası olan adam hiç durmamalı şu zamanlar.
 
Solo derken sert heavy parçalar arasında fazla özenilmemiş minik sololar atmak içinmi yoksa virtüöz vari solo tonları elde etmek içinmi? Eğer öyleyse sadece sert gitar değil yelpazesi geniş bir gitar bakmanda fayda var.
 
vinibonner demiş ki:
Solo derken sert heavy parçalar arasında fazla özenilmemiş minik sololar atmak içinmi yoksa virtüöz vari solo tonları elde etmek içinmi? Eğer öyleyse sadece sert gitar değil yelpazesi geniş bir gitar bakmanda fayda var.

yelpazesi genis bir gitar derken ? les paul tarzı bişey falanmı ?
birde yeni bir sorum daha var tune - o matic sistemi ( bir nevi sabit kopru sanırım ) ve 22 perdeli gitarların solodaki dez avantajları neler ( yada avantaj bilemiyorum )
 
HulkEkmek demiş ki:
Onlardaki manyetikten değilde arkadaki ekipmandan bahsetmek lazım. O kadar amfiyi rack'ı pedal'ı sanada bağlasalar senden de sert ton gelir.
Öyle devasa sistemli adam ne kullansa istediği tonu alır. Tartışmaya gerek yok.

800-900 arasında ikinci el Jackson yada Schecter marka bir gitar bence ideal seçim olur.

Bravo Dostum:)
 
o kötü oldu o zaman.bence dostum nakit avans çek kartından taksitli öyle hallet işini yoksa burada ikinci ele kredi kartı ile satış yapan çok az bulursun gibi geliyor bana.
 
ibanezler içn ruhsuz demissn fakat bunu acemiligine veriyorum yazdıklarından bitek cort x custom olabilir digerlerinden uzak dur paran çöpe gider! bes para etmez epiphone les paul stüdyoyla 1570 arasında 10 gömlek fark var ztn ben 1570 i ikinci el alırsın die demistim hemde o dedigin tarzlarn hepsine yatrabilcegin tek gitar da o dur ibanezin özelligi odur cok genis bi ton yelpazesi vardır ama sakın epiyi alma
 
@mrkasap
Epiphone ile ibanez arasında 10 gömlek fark var demişsin.Epiphone'la sana 10 gömlek birden giydirirler aman dikkatli ol.
Gelelim konuya.Kardeşim 900 liralık bir bütçem var demişsin.Sana tavsiyem sıfır gitar alma.Forumda alım-satım başlığı var.Gir oraya çok güzel gitarlar bulabilirsin.Epiphone düşünüyosun gördüğüme göre.Çin üretimi epiphone denemedim o yüzden çamur atmak istemem.Ancak kore ve endonezya epiphone zamanında kullandım ve çok güzel gitarlar olduğunu söyleyebilirim.Şu an elimde kore epiphone standart plus var.Tarzlarımız hemen hemen aynı.Genelde grubumla Pearl Jam çalarız ve tonlar da hiç sıkıntı çekmedim.Kafama eser bazen Metallica çalarım bazen trash çalasım gelir sepultura çalarım.İbanez önerileri olmuş.İbanezlerde güzel gitarlardır.Ama epiphone'u kesinlikle es geçme.Bence bütün paranı elektroya yatır.Sağlam bir gitarın olsun.Daha sonra para biriktirip amfi v.s alırsın.
 
ruhsuz ne demek diye sorsam acaba?

Herkeste ibanez var mantığına bakarak ruhsuz dediysen Rockson gayet karakter sahibidir o zaman,

Tonları klasik, alışılagelmiş diye ruhsuz diyorsan, fenderler de ruhsuzdur.

Evet epiphone ile ibanez arasında 10 gömlek fark var doğrudur. Köprü olsun, ağaç olsun, klavye olsun, fretlerinin büyüklüğüne kadar ibanezle epiphone arasında dağlar kadar fark var. Superstratla les paul karşılaştıran zihniyet, mydukkanda özellik okuyarak bi yarım saat geçirin yalvarıyorum. Bu epilere bok atmak değildir yanlış anlaşılmasın.

Şahsi görüşümü bildiriyorum:
Yan markaya gerçekten sıradışı bir ürün yapmadıkları sürece para vermem. Yani BENCE alınabilir epiphonelardan birisi prophecy serisidir. LP100, special 2 ve zw denemiş biri olarak yazıyorum bunları.

Ibanezlere önyargılı yaklaşmışsın ama yine de fikrimi belirteyim, rg350 veya rg370 de hoş gitarlardır ton ve rahatlık açısından fakat ilk elektrogitarında floyd rose bulunması seni gitardan soğutabilir.

Cortlar da nedense hep "kötü" damgası yemiştir genel olarak, ki buna katılmıyorum. G254 ve üstü G serisi ton konusunda uzuun süre iş görür derim. Çok da dandik olmayan bir setupla gaz solo tonlarından akıcı ritm tonlarına kadar geniş bir aralıkları var. Manyetik modifiyesiyle canavar gibi olabiliyorlar.

Son önerim washburn x30dur. Sustain delisi, ve işçiliği kalite. Tonlarının güzelliği de cabası. 2005 kore üretimi bir tanesiyle deneyimim oldu kısa bir süreliğine ve gerçekten hoş bir gitar.
 
@tugberkozdemir
10 gömlek olayına halen katılmıyorum ki şunu belirtiyim.Köprü olsun0ağaç olsun,klavye olsun demişsin.Les paul kasalar sabit köprü ibanez de söylediğiniz gitarlar floyd-rose'lu gitarlar.Köprüler arasında yorum yapmak saçma kaçar.Ha ikiside floydrose veya sabit köprü olsa eyvallah derim.İkinci olarak klavye olayına gelirsek ; Epiphone denedim demişsin fakat klavye hakkında iyi yorum yapamamışsındır demektir bu.Ben epiphone kullanıyorum şu an ve profesyonel anlamda müzikle uğraşan arkadaşlarımın görüşleri ilk anda hep "ya bunun klavyesi acayip rahat" oluyor.İbanezlerde rg370,s520 ve rg1570 deneme imkanım oldu.Fakat epiphone rahatlığını taaa ki prestige deneyesiye kadar alamadım.
Bir de floydrose gitardan soğutabilir demişsin.Floydrose kullanmak zordur fakat zoru halletmek daha önemlidir.Bu yüzden floydroselu gitarlar arasında da seçim yapılabilir.
 
@fader

rahatlık kişiseldir. Benim de profesyonel arkadaşlarım (satriani vai paul gilbert herman li falan) ibanezler rahat diyor. Öbür profesyonel arkadaşlarım da (malmsteen, clapton) fender diyor. Slash, gary moore abilerim var onlar da gibson diyor. O yüzden rahatlık kavramını alıcı olan arkadaşa bırakalım da neyde rahat ederse onu alsın. Hem farklı gitarlar diyorsun herşeyiyle, hem de hala kıyaslamaya çalışıyorsun. Bana en iyi epi ile en iyi ibanezi bir yorumla, hadi gibson olsa tamam diyeceğim eyvallah. Ve ben epiler hakkında hiçbir kötü yorum yapmadım dikkatli okursan. Epinin klavyesi muhteşem olabilir, ama ben ibanez klavyesi seviyorum, bu yüzden de arkadaşa önerilerimi bu doğrultuda yaptım.

Bir de

"Floydrose kullanmak zordur fakat zoru halletmek daha önemlidir."

Kimsenin zoru başarma gibi bi derdi yok, arkadaş alacak gitarını sanatını icra edecek bu kadar basit. Sabit köprüde akort etmeye alışık bir insana ver ilk defa floyd rose, yarım saatte çıldırır. Ha etrafında vardır fr kullanıcısı bak kardeşim bu böyle akort edilir diye gösterir o zaman tamam. bir de zordan kastım floyd rose kullanmak değil floyd roseli gitar kullanmaktı. Yorumlarımı yaparken kendimi mümkün olduğunca soru soran insanın yerine koymaya çalışıyorum. Kimse "illa ki sabit köprü alacan lan" demiyor. Bazen sırf yazmış olmak için yazdığını düşünüyorum
 
@tugberkozdemir
Yorumlarımı yazarken realist olmaya çalıştım.
Bkz: "satriani vai gilbert" "malmsteen eric clapton".Ben arkadaşlarıma gidip ibanez epiphone karşılaştırması yapın demiyorum.Çevremde epiphone kullanan çok az.Genel olarak fender,ibanez tercih ediliyor.Epiphone ellerine aldıklarında daha önce de belirttiğim tepkiyi veriyorlar.

"Farklı gitarlar diyorsun karşılaştırma yapıyorsun"
Dikkat ederseniz ben sadece köprülerin farklılığından bahsettim.O yüzden kıyaslanamaz dedim.Gitarların ağaçlarının kalitesi ve rahatlığında da tartışılmayacak bir şey göremiyorum.Varsa yanlışım düzeltiniz.
"Bana en iyi epiphone'la en iyi ibanez'i yorumla"
Yazdığım şeyleri güzelce okuyamadığını varsayıyorum.Yazdığım mesajda şu şu şu gitarları kullanma şansım oldu diye belirttim.En iyi gitarları deneseydim,onlar hakkında da yorum yapardım.
Senin ibanez tercih etmene ben bir şey demedim.İbanezlerde güzel gitarlardır dedim.Ve yine aynı yere geliyorum ; kullandığım gitarları belirttim.Ve o gitarlar arasında ben epiphone'u seçtiğimi belirttim.

Floydrose kullanma olayına gelirsek.Ben de dediğin gibi akort etmeden bahsetmiştim.İmla hatasından dolayı özür dilerim.Arkadaş 1 yıldır gitar çalıyormuş.1 yılın verdiği öğretim ve müzik kulağı ile eğer bi piyanistten ders almadıysa kulakla akort
yapabiliyordur.Bu nedenle arkadaşa 1 kez floyd rose kullanımı gösterilirse üstesinden gelecektir.Tabi floydrose olayı arkadaşın seçimine kalmış bir şey.Piyasada bir sürü tuner var.Tuner alacak para olmasa bile arkadaşa gösterebilecek yeteri kadar insan var.
"Rahatlık kişiseldir."
Doğru demişsin.Ama sözünün arkasında dur bari.Önceki mesajında 10 gömlek fark atar yorumuna katılıyordun.Şimdi de kişiseldir diyorsun ve bunu bir tartışma konusu haline getiriyorsun.Kişiselse bunun tartışılcak bi yanı yoktur.Ben orda tartışmaya açmadım klavye rahatlığını.Epiphone'u bu derece aşağıladığınza değindim.Eee kişiseldi hani rahatlık ? Neden 10 gömlek ?

"Dikkat edersen ben epiphone hakkında kötü yorum yapmadım."
10 gömlek fark atar olayı nedir o zaman arkadaşım.Ne yazdığının farkında mısın ? İbanezden 10 gömlek fark yiyorsa bu gitar bu iyi bir yorum mudur ?

Başlığı açan arkadaşım sen en iyisi bir mağazaya git ve ne var ne yok dene.Hangisi hoşuna giderse onu al.Ha bir de epiphone alırsan sana 10 gömlek hediye edicem...
 
"10 gömlek fark var" ile "10 gömlek fark atar" arasındaki 10 gömlek farkı senin türkçene veriyorum.

Floyd Rose ile akort yapmanın tuner veya kulakla alakası yoktur. Bi d'addarrio takım telin arkasını okusan yeter.

mrkasap da aynı şeyi demeye çalışmış. Herkes sadece ibanezler ile epiphne farklılığından bahsediyor, bu iyidir bu kötüdür diye yorum yapan yok. RG1570 ile epi kıyaslaması zaten doğrudur, makuldür.
 
Diğer gitarları denemedim fakat Goth G-400 en dengesiz hatun tipinden bile daha dengesiz bir gitar. Sürekli sağa sola yatıp adamın asabını yerlebir ediyor
 
mikemccready, ille de verdiğin listedeki gitarlardan almaya niyetli isen cort kx custom almanı öneririm.

Gitar serisinin en üst modeli; malzeme kalitesi olarak da üst seviyede; adamalr vidalarının markasını yazmayı unutmuşlar sanki.

Yalnız mydukkan'da Endonezya üretimi demişler ki fiyatı bir zamanlar 1000tl civarıydı. Şimdi herşey daha da pahalı iken bu modelin ucuzlamış olması gerçekten de üretiminin Endonezyaya kaymış olduğuna işaret ediyor. Mümkünse Kore üretim bir KX custom almanı tavsiye ederim.

Endonezya, Çin menşeli üretimlere karşı önyargım oluşmuş durumda.
Tabi bu onlardan da kaliteli cihazlar çıkmadığı anlamına gelmez.
Sadece tedbiri elden bırakmaman açısından Kore üretime yönelmeni tavsiye ediyorum.
 
şu gitarla bu tarz yapılır , bu gitar bu tarza gider diye cümle kurmak çok mantıksız.genel olarak çoğu gitarla çoğu tarz yapılabilir.tabi tek hm aktif manyetikli bi esp ile pure jazz veya blues yapılmaz ama bu çok uç örnekler hariç genelde çoğu grup her gitarı kullanmaktadır.zaten orta halli ekipmanda gitar v.s. kendini belli etmez.forumda görüyorum bazen gülesim geliyor.jackson bilmemne modeli gitarımın manyetiklerine tb4 taktım perdelere dunlop çaktırdım gitarın tonu feci oldu.bakıyorsun ekipmana mg15 cd ve rp80 prosesör.istedildiği kadar iddia edilsin böyle bir ekipmanda bu farkı verdiğiniz para ölçüsünde yaşayamazsınız.müzik mağzasında çalışırken gelenlere genelde büyük amfilerde denettirilirdi gitarlar ve mg15 veya asaudio amfi satılıp eve yollanırdı müşteri tabi evde büyük hüsran.öncelikle gitarda tonu yaratan gitardan önce amfi ve ses çıkış ekipmanlarıdır.bu yüzden gitardan çok ses sistemine masraf yapmak daha mantıklıdır.iyi bir amfi alamıyorsanız prosesör her zaman iyi bir tercihtir.analog ekipmanlar alltube amfiler dışında performans vermediklerini hepimiz iyi biliyoruz.denemek isteyenler 60 liralık sd1-ds1- bad monkey gibi ucuz pedalları sağlam bir amfide denesinler.(bknz zakk wyld -sd1) özetle kısa zamanda pek çok ton elde etmek istiyorsan prosesör en iyi tercih.ikinci el temiz bir pod x3 live(800 lira) veya xt live (600 lira) artı ibanez rg350 veya washburn n1 tarzı her yola gelen fiyat performansı yüksek gitarların ikinci elini alabilirsin.epiler güzel gitarlar ama verdiklerine göre fiyatlarının yüksek olduğu kanısındayım.illaha amfi alacağım diyorsan cube30x her yola gelen ve tonları çok güzel bir çalışma amfisi.mg15veya 30dan uzak dur tek tonu olan çok cılız amfiler.cube serisi birçok modelleme yapıyor ve çok başarılı.ibanez daha iyidir jackson ibanezi döver muhabbetine girmiyorum ama Türkiyede fiyat performans olarak en çok verim sağlayan gitarlar ibanezler.çünkü hemen hemen avrupa satış fiyatına yakın fiyatlarla satılıyolar.(bir gibson ve fender gibi değil) iyi bir jackson veya gibsona sahip olmak için güzel rakamlar ödemeniz gerekiyor.floyd meselesine gelince çoğu gitarist floydlu roselu gitar kullanıyor ama kaç tanesi vai yada satriani gibi floyd rosea ihtiyaç duyuyor tartışılır.floydun götürüsü getirisinden daha fazla.petrucci bile sabit köprüye geçti :D tabi bu tercih meselesi.
 
Geri
Üst