İbanez ve Cort gitarların benzerlikleri/farkları

Her gitarcı için değişir bu . Tartışma çok saçma . X adlı gitarcı Ibanez'le çalarken mutludur , onun için en iyi gitar Ibanez'dir . Y adlı kişi Cort ile mutludur , onun için de en iyi gitar cort'tur . Olaya böyle bakmak lazım . Sen hangi gitarı çalarken zevk alıyorsan onu al bence arkadaşım . Dinleme kimseyi . Başarılar dilerim .
 
vileshome demiş ki:
ibanezleri cort üretiyor diye bir afra tafradır gidiyor.. anladık üretiyor olabilir ama bu hiçbirşeyi değiştirmez, cort fiyat/performans olarak iyi bir marka ama sadece okadar.. misal vermek gerekirse x-th kesinlikle rtg42 den iyi bir gitar değil ama aynı fiyat aralığındalar, şimdi biri çıkıpta ama üstünde emg var demesin hiç enterese etmez çünkü.. emg kullanmak isteyen alır kullanır zaten olay manyetikde bitmiyor ki kişisel olarak şuan inf2 yi emg81 e tercih ederim + ettimde zaten.. :)

ibanez prestigeleri korede üretecekse gereğini yapacaktır heralde, itibar diye birşey sözkonusu.. x11'i rg370 ile sidik yarışına sokanlar şimdi prestige ile yarıştırmaya başlar.. ee nede olsa aynı yerde üretiliyor öyle değilmi.. cort ibanezi üretiyorsa ibanezden çatır çatırda parasını alıyor hayrına yapmıyor heralde, ibanez çeksin bakalım üretimini cort diye bişey kalıyormu.. ibanezin piyasada çok büyük payı var gerekirse parasını verir x11'in üretimini bile durdurur kendi önüne geçmesini engeller, ibanezden iyi gitar üretmek cortunda işine gelmez çünkü parayı ibanezden kazanıyor.. cort senelerdir fason üretim yapan bi marka işi dramatize edipte "arkadaşlar birzamanlar ucuz ama gururlu bir gitar vardı.." modeline sokmayın.. ama ibanez şeytan icadı cort'un sahipleri babamızın oğlu nede olsa.. allah akıl versin..

Burak bu saçma tartışmaya girmen ve bu yorumu senden okumak beni açıkçası çok üzdü. Çünkü büyük bilgi eksikliklerin olduğunu farkettim, bunu doğuran da bilgi sahibi olarak değil de mantık yürüterek yazmış olman.

Firma bazında Cort, Ibanez den çok daha büyük dev bir firma. Her yıl Dünya gitar üretiminin üçte birini Cort karşılıyor. Ürettiği tek marka Ibanez değil. Onlarca büyük markanın gitarlarını üretiyor. Bunların arasında ilk aklıma gelenler; Fender, PRS, Brian Moore, Ibanez, Conklin, ESP, BC Rich ve aklıma gelmeyen bir çoğu.

Dolayısıyla "ibanez çeksin bakalım üretimini cort diye bişey kalıyormu.. ibanezin piyasada çok büyük payı var gerekirse parasını verir x11'in üretimini bile durdurur kendi önüne geçmesini engeller, ibanezden iyi gitar üretmek cortunda işine gelmez çünkü parayı ibanezden kazanıyor" beni baya güldürdü çünkü burada Cort zaten tam kapasite 24 saat çalışırken ve bu yüzden habire yeni fabrikalar açmak zorunda kalırken Ibanez için fason üretim yapmaya hiç mi hiç muhtaç değil inan ki. Tam tersine Cort'a muhtaç olan Ibanez çünkü bu kadar üstün kalitede bu maaliyete üretim yapabilen alternatif bir fabrika Dünya'da mevcut değil.

Örneğin tüm Giger Serileri ve tüm Ibanez Bassların Cort tarafından üretilmesi için çok büyük meblalar teklif eden Ibanezin ta kendisidir, Cort değildir taleb eden taraf. Ve anlaşma da sağlanmıştır. Gigerler de Tüm İbanez basslar da artık "Made in Cort". Bunda anlaşılması güç olan nedir? Gayet açık değil mi? :)

Bu arada infler ile EMG yi kıyaslaman da bir o kadar komik doğrusu. İsteyerek veya zorunda olarak inf kullanıyor olabilirsin ancak bunu genellemen yanlış.

Cort'un ürettiği gitarlar da ortada. Yani X-TH ye EVL-K6 vs. ye çamur atacağım diye kasmaya gerek yok. Adamlar yapıyor işte gitarlar ortada biraz rahat olun :) Bu Cort düşmanlığı nedendir anlamam. Kendinizi kaybediyorsunuz adeta hiç gerek yok. Biraz profesyonel yaklaşmaya çalışalım lütfen.
 
lafı pek uzatmak istemiyorum çünkü bu konuyu artık görmek bile rahatsızlık verici olurken içinde olmak dahada sıkıcı..

bu bahsettiklerin firmaların ticari ilişkileridir ve son kullanıcıyı alakadar etmez.. ve sürekli sanki maarifetmiş gibi ibanezi cort üretiyor hikayeleri dinlemekde çok saçma olmaya başladı.. fender ibanez esp v.s. istediği zaman korede yada başkabir ülkede kendi fabrikalarını açabilir ama bu işi düzenini kurmuş cort a yaptırmak maliyet açısından daha karlı oluyor yani kimsenin kimseye muhtaçlığı yok, işte bunlar ticari ilişkilerdir ve bizi alakadar etmez çünkü bizim için hiçbirşeyi değiştirmez, bizi belki ilgilendirecek olan satış ve pazarlama politikalarıdır bunuda görüyoruzki dünyaya pazarlanan ürünler ibanez fender esp v.s..

ibanez giger serisini cort üretsin istiyorsa bunda ticari karını üretim maliyetini düşünüyordur "aman abi ocağınıza düştük siz yapmazsanız açıkta kalıcaz batarız walla.." durumu değil..

ısrarla anlatmak istediğin ama anlamamak için büyük çaba harcanan şey ise bu markaların cort fabrikasında üretiliyor olması gitarları karşılaştırırken dikkate alınması gereken birşey değil, ama işin içinden çıkamayınca hemen "ne var olm bunlarda cort fabrikasında üretiliyo nabeeer.." olayına geliyor muhabbet.. cort fabrikasında üretilen bütün gitarların aynı kalite standardında olması gibi birşey bu söylenen..

emg konusu ise tamamen şahsi görüşümdür kimseyi bağlamaz zira 5 sene emg kullandım..

"Cort'un ürettiği gitarlar da ortada. Yani X-TH ye EVL-K6 vs. ye çamur atacağım diye kasmaya gerek yok. Adamlar yapıyor işte gitarlar ortada biraz rahat olun" bak buda nekadar kişisel bir yorum olarak kalıyor, şimdi bunun üstüne bende şöyle desem nasıl çıkıcaz işin içinden "evet ortada rgt kadar iyi yapamamışlar.."

artık bu cort'a küçük emrah muamelesi yapılması cansıkıcı bir hal aldı ki arda artık senin bu konuya objektif yaklaşamadığın konusunda pekçok kişi hemfikirdir, işi artık fanatizm saplantı düzeyine getirdin.. emin ol ben jackson dan tahmin ettiğinden çok daha fazla nefret ederim ama bu konuyla ilgili kimseyle tartışmam özellikle net üzerinden, çünkü bu çok saçma..

rg diyoruz x11 diyorsun rgt diyoruz x-th diyorsun fender diyoruz G diyorsun gibson M.. schecter katana.. cortdan başka bi gitar duymadık ağzından sonra bilgisizlikten bahsediyorsun, işbuhaldeyken objektif yorum yaptığına nasıl itimat edilebilir.. bende pekçok arkadaşıma cort aldırdım ama yeri geldi icap etti tavsiye ettim, bunu yaparkende ne cortun başka markaların üretimini yaptığını düşündüm nede cortun başka gitarların muadili olduğunu, çünkü ben alınacak gitarı düşünürken hangi cort diye düşünmüyorum hangi gitar diye düşünüyorum.. bu sebepten gereksiz ayrıntılar ve bilgilerle gitar alma konusunda kararsız arkadaşları boğmayalım..

uzun zamandır süren bu saçmasapan tartışmanın artık birdaha hortlamaması temennisi ile saygılar sevgiler iyi geceler engüzel günler en güzel geceler sizlerin olsun hoşçakalın allahaısmarladık esenkalın.. bizimle kalın.. :p
 
cort'un dünya gitar üretiminin 3te 1 ini karşıladığına dair cort firmasından bağımsız somut bir kanıt görmek istiyorum. nitelik mi nicelik mi konusuna da hiç girmiyorum. vileshome'un da çok doğru ve mantıklı konuştuğunu düşünüyorum.
 
Burak kendi cevaplarını kendin vermişsin zaten. Bence de uzatmanın manası yok. "son kullanıcıyı alakadar etmez" dediğin başlığı da muhabbeti de ben başlatmadım ancak bilir bilmez atılan yanıltıcı mesajlara da cevap veririm.

Senin ortaya attıklarına da gereken cevapları verdim ki senin ortamı ortasından deşen mesajına kadar da ortam durgunlaştırmayı başarmıştım zaten :) . Yoksa ben bu tür karşılaştırmalara nasıl baktığımı, sen ortaya o tür bir mesaj atmadan evvel defalarca belirttim, bu başlıkta olsun (biraz incelerseniz), geçmişte olsun. Yani dikkatli okursan senin son mesajında söylediklerini, sen ilk mesajını atmadan evvel benim söylediğimi göreceksin. Bu yüzden senin bu saçma tartışmaya girmen bende hayal kırıklığı yarattı zaten.

Cort onu üretiyor bunu üretiyor vs. bence de bunlar gereksiz ancak bu başlıkta atılan mesajlara biraz bakarsan milletin marka olayına nasıl bir ilkellikle baktığını göreceksin. Bu anektotlar onların at gözlüklerini çıkarmaları için gerekli çünkü bir Ibanez ile bir Cort'un aynı fabrikada aynı işçi ve luthierin elinden çıktığını bilmeleri, bu dar bakışlarını değiştirmelerine yardımcı olacaktır. Bu muhabbet onlara yönelik, sana ve senin gibilere değil.


Yoksa 100000000000 defa dediğim gibi, gitar vardır, alırsın özelliklerine bakarsın, kalitesine balkarsın, fiyatına bakarsın ona göre karşılaştırırsın, sana uyarsa-kendine yakın hissedersen alırsın. Olay budur. Ve aynı zamanda teknik tarafının yanında biraz da göreceli bir olaydır.

Mesela kişisel olarak Jackson'dan nefret edebilirsin ancak orada burada Jackson kakadır öcüdür Ibanez döver demen saçma olur, en azından buradaki %99 çoğunluğu oluşturan henüz ergen olmamış çoğunluğun dışındaki sen ben gibilere bunları söylemek yakışmaz. (yapıyorsun demiyorum)

Bu yönden bu başlığın 2. sayfasındaki AllexStone'nun mesajını okursan(ki bence bu forumdaki en profesyonel ve tecrübeli insanların başında gelmektedir) ne demek istediğimi ve gerçek profesyonel bakış açısının ne demek olduğunu anlayacaksın. Adam marka vs. den kurtulmuş artık, onları ergenlik çağında bırakmış ve bir enstrumana, profesyonel bir müzisyenin bakması gerektiği şekilde bakıyor.

Bana göre marka tartışması çoluk çocuk tartışmasıdır ve bu yüzden de kurduğum forumda bunu yapmak yasak zaten. :D

Dolayısıyla bunlar gereksiz saçma sapan şeyler ancak bu forumda kesinlikle haftada bir olacaktır :) Tek ricam Cort olsun başka bir marka olsun veya başka herhangi bir konu olsun, iyice bilgi ve tecrübe sahibi olmadan atılıp tutulmasın.

Selamlarımla.
 
KaRaBaSH demiş ki:
cort'un dünya gitar üretiminin 3te 1 ini karşıladığına dair cort firmasından bağımsız somut bir kanıt görmek istiyorum. nitelik mi nicelik mi konusuna da hiç girmiyorum. vileshome'un da çok doğru ve mantıklı konuştuğunu düşünüyorum.

Hemen gönderiyorum canım :LOL: Alemsiniz gerçekten. Benden bu kadar. Bye.
 
var ya bu tartışma bitmez ve bir o kadar da sacma yerlere cekilir ben sölim yarın bi gün cıkışa gel de denir kavga da cıkar ne için 6 telli bi müzik aleti için...

ilk geldiğim gunden beri bitmedi bu konu bitmezde keşke senin gitarın benim gitarım deil de senin müziğin benim müziğim daha kaliteli tartışması olsa zaten o zaman ilerlemiş olurduk...

bilgiden teknikten bahsedip de burda 2 marka icin birbirinizi üzüyorsunuz iyi müzik yapanın gitarı iyidir...

bu tartışmanın bi başka etkiside kişisel bi olay olarak hem ibanezden hem de cort dan tiksinmiş olmamdır ki parker almama sebep olmuştur...

yeni başlayan bi kişinin durumu ise bence yukarıda yazılanları okuyunca şu olacaktır ya ben ibanez istiyorum ama aldığımda cort daha ii diyecekler cort aldığımda ibanez den vazgecilir mi diyecekler en iyisi gideyim washburn alayım mesela bole olur arkadaslar bitirin şu işi ya...

cortsa cort ibanezse ibanez k7 si olup da calamadıktan sonra 100 milyonluk prince la baş edemez ondan sonrada olm arkadasda var adam calıo prince, k7 den daha iyi der budur yani bu işin özü tartışmayın müzik konusun müziğiniz tartışsın besteleriniz tartışsın baktıımız zaman koca adamlarsınız ki öğretmen bile olanınız var yani ayıp beyler ya....

vayy be ne yasdım aga...alınmaca darılmaca yok tamam mı???
 
sana kişiselleştiriyosun demedimki.. kimseyi üzmüyoruz diyorum, benim zaten ardayla buranın haricindede görüşmüşlüğüm vardır ama bu gereğinde kendisini eleştirmicem anlamına gelmez tabiki çocuk değiliz, bunada kırılırsa kendi ayıbı.. :)

beni eleştirmek için forumda başlık var be, bak ben darılıyormuyum.. :D
 
valla bu durumu ben zamanında amerikada satılan "aşşağılık, ucuz" japon arabaları ile amerikanların sidik yarışına benzetiyorum tamam belki amerikan arabalarının tadı farklıydı ancak şu an birçoğunun yerinde yeller esiyor. olaya geniş açıdan bakacak olursak cort markası birkaç 10 yıl içerisinde dünyaya yayılacak gibi geliyor bana. tartışmayın kırmayın birbirinizi ayıp, yazık.


şunu da eklemek isterim burada cortların kalite fiyat oranı çok sağlam
ancak amerikadan alacağın bir ltd, ibanez, schecter vsvs kadar değil belki de bu yüzden tam anlamıyla "cort"u duyamıyoruz pek fazla dünya piyasasında.
 
[quote="rastansagaIbanez için fason üretim yapmaya hiç mi hiç muhtaç değil inan ki. Tam tersine Cort'a muhtaç olan Ibanez çünkü bu kadar üstün kalitede bu maaliyete üretim yapabilen alternatif bir fabrika Dünya'da mevcut değil.

[/quote]



tamam da şöyle birşey var.cort sadece üretici.yani markalara son derece ihtiyacı var.çünkü kendi markasının değeri düşük.diğer markalar ucuza geliyor diye cort'a üretim yaptırıyorlardır.yoksa imkansız değil kendilerinin üretmeleri.ancak diyelim ki onlar kendileri üremeye karar verdiler,o zaman cort batar ya da çok küçülmek zorunda kalır şirket olarak.yani kesinlikle markalara ihrtiyacı var cort'un.
 
Sonucta Ibanezin kendi fabrikalarinda japonyada nasil bir kalite ürettikleri ortada yani cort yapmasa sadece daha az kar ederler.
Zaten dünyayida hicbir hissi olmayan gözünü para ve kar bürümüs kafasinda ben nasil daha üretebilimden cok ben nasil daha cok kar ederim mantigi olan MANAGER ler batiracak
 
ben daha kaliteli üretebilirim demek istemistim, daha cok degil. Mutlaka herkez daha cok kar ister ama kar etmek icin üretimini hep bir ücüncü dünya ülkesinden digerine kaydirirsan vede haliylen kaliteyi düsürürsen, bu ne kadar saglikli olur tartisilir.
 
Adamlar üretimi ucuz olan yere gittikleri halde fiyatlarda bariz bir düşüş olmuyor yani kalite aynımıki anlamadım. Madem öyle senelerce ne diye japonyada kastılar :D
 
Geri
Üst