Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

biskuwi_etu demiş ki:
gitar-1
jackson wrxt (sapı değişik ama) warrior...tonları çok hoşuma gidiyor açıkcası.bununla genellikle sert takılıyorum ama cleanler.i ayrıyetten bi seviyorum. bi jackson.dan bu gusel tatlı bir clean beklemezdim ama çıkıyomuş.çokta rahat bir çalımı var.

gitar-2
sb dreams les paul.elime takasla geçti. ilk dikkatimi çeken işçiliğimim kalitesi işlemeler fln oldu. zaten bir gitarın iş.iliği güzelse o gitarda emek vardır. emek oluncada gitar markasına rağmen çok güzel tonlar verebilir. bridge manyetiği çok kotuydu yerine bir jackson manyetik taktım. şu anda elimden düşmüyo bu gitar.

pedal
mt-2 kullanıyorum dist için. bana göre ilerde efsane olcak bi pedal. bence çok kaliteli bir drive.i var.

amfi
mershall vs230 var elimde. stereo bir amfi. tam iş goren cinsinden bu amfi. 60 watt.lık bişi..

böyle demişim zamanında şimdiki ekipmanımın ise nerdeyse alaksı yok :D

gitar

epiphone g-400 custom kullanıyorum. bildiğimiz maun tonu var gitarın.gitarın ilginç yanı ise 3 humbucker olması ve 3 humbucker.inda kendine özgü volume podu bulunması

amfi

behringer vintager. amfi 20 wattlık bir amfi. preamp katı tüplü. ev için kullanmalık tam.

pedal

boss mt-2 , boss ge-7 , boss nf-1 , marshall compressor ,
bunları zaten anlatmaya gerek yok sanırım...
 
tabiki...
behringer vintager 20 cm hoporlere sahip preamp.ı tüplü bir amfi. benim kullandığım 20 watt şu anda. neyse karşılaştırarak anlatayım.

--vintager dolgun cleanlere sahip bas ağırlıklı bir amfi. cleanlerde oldukça başarılı. gitarın karakterini olduğu gibi yansıtıyor. vs230 ise parlak ve daha mid.li clean.lere sahip. açıkcası marshall gitarın karakterinin üstene kendi karakterini de koyuyo. yani hangi gitarla çalarsanız çalın o sesin yuzde 30.u falan rahat marshall.ın tonu diyebilirim...

--vs230 stereo bir amfi ki bu benim en çok sevdiğim özelliğiydi. efeklerde stereo ses alabiliyorsunuz ve stereo olması sizi her zaman daha hoş bir tonu almanızı sağlıyor.

--behringer adı üstünde vintage bir amfi. yani asıl derdi sert distortion.dan çok crunch ve blues tonları vermek. blues vari tonlarda ben başarılı buldum. yani fiyatına göre performansı oldukça iyi ama bir blıes junior falan değil yani hatta uzaktan yakındn alakası yok. ben mt-2 kullandım 2 amfidide. ama marshall ile kullanırken alder jackson ve tb-4 ikilisiyle kullandım. ben çok başarılı bulmuştum açıkcası yani çok iyi uyuşmuşlardı bu üçlü ve bol gain.li dist.de çok başarılıydı. vintager.de ise tb-4 ve maun epiphone ile kullandım. bunda ise gain.i fazla açınca ses çamurlaşıyor yani o marshall.ın kadar berrak bir bol gain.liğ dist alamıyorsunuz. ama bunun blues vari distlerde marshala göre biraz daha başarılı diyebilirim. yani o çatlak dist.i alabiliyorsunuz.

--- yani bu 2 amfi birbirleriyle baya zıt amfiler. farklı zevklere hitap ediyorlar. alırken çalım tarzınızı düşünmek lazım. eğer daha çok ton yelpazesi diyorsanız marshall.ı öneririm. ama bütcem kısık ev için güzel bir amfi alıcam diyorsanız vintager.i oneririm. ama tarz ve istek olayını düşünün almadan önce..

umarım yardımcı olabilmişimdir. kafana takılan soru varsa orayı daha detaylıca açıklayabilirim.
 
benim marshall.ı istemeyerekte satmam gerekti. sonra jackson.u satıp epiphone g-400 custom.ı aldım. ondan sonrada bu amfi elime bir takasla geçti. gitarla iyi uyum sağlar diye düşünüp almıştım. yani tamamen bir tarz değişikliği oldu. can sıkıntısı da denebilir. tekrar tamamen bir değişiklik yapmayı düşünüyorum bu aralar zaten.

--- bence behringerde fiyatına göre çok uygun bir amfi. o fiyata en fazla mg 15 falan alınır sanırım bana göre de mg 15.ten daha üstün vintager. çünkü ben mg 10 da kullandım. yani mg15 ile aralarında çok buyuk fark yoksa benim kendi kişisel tercihim vintager.dan yana olurdu.
 
b15.jpg

Fender USA Strat (*****)
MARSHALL MG 100 (****)
VOX TONELAB SE (*****)
BOSS MD-2,HM-2 (***),(***)
CRYBABY JİMİ WAH (***)
SANSAMP GT2 (*****)
 
gitar:fender highway tele maple 2003 yapımı sunburst ama yer yer kazındı boyalar.

bir de jazz kasa washburn var. teomanın gemiler klibindeki gitar. evet yazarken utandım :)

amfi: marshall jcm900 kombo 2x12 sanırım. bir de fender frontman 25r

cok sık değişmesine ragmen pedalların şimdiki halini de.

boss xt-2:xtortion diye bir pedal. üretimden kalkmış sanırım. çok başarılı shoegaze tonları veriyor. gürültü amaçlı harika bir alet

rat 2: sene basında almıstım ant muzikten. klasik blues tonundan tutunda da acaip gürültülü sert tonlara kadar giden bir yelpazesi var. yine
shoegaze için başarılı bir alet

big muff:bildigimiz big muff. fuzz dist karışımı hoş alet. sololar için pek ideal.

el yapımı phaser: mxr phase 90 kopyası. ama daha yerli tonu var. nasıl desem. kemal sunal filmlerindeki değişik gitar ve saz tonlarının benzerlerini cıkarmama yardımcı oluyor baya. voiv voiv şeklinde :)

boss tr-2: ilk aldıgım modulasyon pedali. çok başarılı bence. tremoloyu hakkıyla veriyor alet:)

boss dd-3: ilk delay pedalim. hala kullanıyorum. rahat kullanım ve güzel sound. basit ama başarılı bir alet bence.

digitech whammy 2: bildigimiz whammy. pek şahane

1971 korg multiwah: ahım şahım bi wah pedali değil. bu forumdan almıstım ama bana göre en şahane wah pedal. crybaby sattırdı bana yani öyle diyeyim. transparan değişik bir wah tonu veriyor. ayrıca otomatik wah olarak kullanılabiliyor. double wah ve phaser diye 2 ayrı modu daha
var. onlar da otomatik kullanılabiliyor.

www.dusmacunu.net ten şarkılardan dinleyebilirsin sonucları.
 
Gitarlar:

Schecter C1 Plus Papa Roach-Jerry Horton Signature

Ibanez RG7420 (Japon)

1978' Yamaha SF700

Amfiler:

1974-77 Music Man 212-HD One Thirty,Lambalı (2*12'') 130W/65W

Crate 20W (1x10'')

Park 10 W (1x10'')

Pedal vs

Zoom3000-S multi effect prosesör

Zoom GM-200 amp modeler

Boss BE-5 Analog pedal (5 in one)

CryBaby GCB95
 
Gibson LTD Les Paul Studio Faded: Gibson'un orta sınıf gitarları arasında Studio'nun her zaman yeri ayrıdır, bu gitarı seçmemin sebebi ne mi?... Bakınız Jerry Cantrell'in elleri:

http://www.youtube.com/watch?v=i3FnQMSD4Zg :D

Epiphone LTD Les Paul Standart Plus: Bunun hakkında daha önce uzunca bi yazı yazmıştım. :)

Electro-Harmonix Big Muff Pi: Alalı iki gün oldu, inşallah bu mali kriz dönemimde satmazsam baya bi kullanmayı düşünüyorum. Pedalı dün stüdyoda denedim, aceleye geldi biraz fazla inceleyemedim ama BOSS PS-3'ün detuned chorus ayarıyla Big Muff'un gaininin köklenmiş hali Incubus - Love Hurts şarkısındaki soloya çok yakıştı. Bu pedalı sololar için elimde tutmak isterim, ama şu an satılıklarım arasında. :(

BOSS BD-2 Blues Driver: Pedal bugüne kadar kullandığım en iyi iki drive pedalından biri, ilk kez 6 sene önce BD-2 almıştım, satıp satıp alıyorum aynı pedaldan paso töbe töbe... :LOL: Gitarın üzerindeki volume/ton ayarlarına bu kadar iyi cevap veren başka bi pedal kullanmadım, genelde pedalın gaini sonuna kadar açıp gitardan ayarlıyorum volumeu tüplü amfi gibi ton değişiyo, bence bu en önemli kriter bi drive pedalı için. Kaldı ki sesi istendiğinde çok yumuşakken, sinirlendiğinde gayet sert ve yırtıcı olabiliyo. :) Çok yönlü bi pedal, hatta ikinci BD-2yi booster olarak almayı da düşünüyodum bi ara :mrgreen:

BOSS PS-3 Digital Pitch Shifter/Delay: Geçen bi tane almıştım, sonra o pedalı sattım ertesi gün parayla ne alsam diye düşünürken gene aynısından almış buldum kendimi. :D Bunun tek sebebi tabi ki içinde asıl fonksiyonları olan pitch shifter ve delayın yanında zorlandığında chorus, phaser gibi efektlere de ulaşılabilmesi değil, pitch shifter+sadece 2000 Ms standart delay özellikli bi pedal bile olsa bu yine almak isterdim. Pedalı sattığımda paraya bakıp hemen PS-3 satanlara mesaj atmaya başladım. :D

SansAmp TRI-A.C.: Daha önce söylenmiş olanlardan fazlasını söyleyemem bu pedal için, şu kadarını diyim tam anlamıyla bi süper pedal, daha iyisi varsa bile bu varken gerek yok başka bi tanesine. ;)

Marshall MG10CDx2: sondaki "x2" iki tane var demek. benim amfi olayına bakış açım ses çıkarsa yeter yönünde olduğu için rakipsiz bi amfi. :D
 
Bimiyorum, bir üretiyorlar bir üretmiyorlar. Bu heriflerin aklını pek anlamıyorum ben açıkçası. Misler gibi amfi.

Ama salaklıkları var. Herifler bu amfinin üzerine çok güzel bir kabin çıkışı koymuşlar hem de 16 ohm, 8 ohmluk kolon için değil. Yani epey sesi var keratanın. Ama reverb koymamışlar! :roll:

Cidden iyi bir amfi. Koyacaksın bir reverb tank içine, olur fender blues jr.'ın en büyük ve dişli rakibi. Aslında master/vol ikilisi blues jr.'a göre çok daha verimli bu keratanın üstünde, yani drive yelpazesi (blues jr.'a göre) çok yüksek olmayan ses seviyelerinde dahi daha geniş.

B
 
Geri
Üst