Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Adamın birinin eşi İstanbul danmış Türk mü bilmiyorum, 2 kere göndermiş ve kaybolmuş hem de tracking number varken 2000 doları da iç olmuş.Ağzım yandı yurtdışına gönderirirm Tr ye göndermem diyor. Zaten paypal yurtdışı gönderimlerine ekstra ücret alıyor (hep böyle diyolar ne alaka çözemedim ben) falan filan deve hendek... daha kolay ....
 
Vanhalen kusura bakma ama atıyorsun. Yeni iki adet V30 hoparlör aldım, e bayden sayısız alışveriş yaptım, göndermem diyen şu ana kadar bana denk gelmedi. Adam gibi vergilerini ödersen kargoda sigortada yapılıyor ürününe kaybolsa da paranı alıyorsun. Ama çakallık yapıp az vergi ödemek için düşük ücret gösterirsen ozaman paranı alamazsın.. Bütün işlemler paypal üzerinden ayrıca olası bir durumda paypal paranı geri ödüyor.

Hem Mert bütün bu alternatiflerden daha ucuz zira 350 $.. Topla bakalım 1150 $ + 350 $ = 1500 $ x 1,76 = 2640 TL

Bu meblağa, Gibson Custom Shop ayarında bir gitara sahip olacaksın... Bir başkası o linkteki gitarı buraya getirse 5.000 den aşağı satmaz, belki bir süre bekler ama eninde sonunda da alıcısı çıkar..

Ben kolay demiyorum bu şekilde denk getirmek. Sadece 3000 - 4000 TL ye Gibson Standart alacağıma, bekler, düşürür işi bitiririm diyorum.
 
vallaha atan tutan yok adam sigortalatmış ve 2 tanesi(gitar) yolda yalan olmuş. 2 adet v30 su Tr ye göndertip de shipping ve kargosu ile kaça aldın? totalde 300 tl yi bulmuştur adet başına.. ee zaten 250 tl ye sıfır gibi 2. eli bulunuyor bir de niye gümrüğe girme riskine gireyim ki..

Abd ye giden 10 tane gitar getiremiyor ne yazık ki senin elinde paran yokken kontenjan açık oluyor paran varken gitar siparişim doldu diyor :( özetle abd den nazın geçecek tanıdığın yoksa risk almayı da sevmiyorsan komisyonculara bayılacaksın kontejan da bu arada açık olacak? Çoğu gitarda abd içi shipping de ödüyorsun o da senden 50 dolar da ona koy.. gitarın fiyatı zaten 1150 $.. 400 $ bu işe vermek benim bütçemi fazlasıyla zorlar. Zaten o paraları biriktirmek aylarımı alıyor.
 
vallaha atan tutan yok adam sigortalatmış ve 2 tanesi(gitar) yolda yalan olmuş. 2 adet v30 su Tr ye göndertip de shipping ve kargosu ile kaça aldın? totalde 300 tl yi bulmuştur adet başına.. ee zaten 250 tl ye sıfır gibi 2. eli bulunuyor bir de niye gümrüğe girme riskine gireyim ki..

Abd ye giden 10 tane gitar getiremiyor ne yazık ki senin elinde paran yokken kontenjan açık oluyor paran varken gitar siparişim doldu diyor :( özetle abd den nazın geçecek tanıdığın yoksa risk almayı da sevmiyorsan komisyonculara bayılacaksın kontejan da bu arada açık olacak? Çoğu gitarda abd içi shipping de ödüyorsun o da senden 50 dolar da ona koy.. gitarın fiyatı zaten 1150 $.. 400 $ bu işe vermek benim bütçemi fazlasıyla zorlar. Zaten o paraları biriktirmek aylarımı alıyor.
Hocam sen bunlara kendin inanmaya devam et... Hangi adam sigortalatmışta alamamış ? Sigorta'nın amacı bu zaten , isim versen kim alamamış, hatta bana yönlendir yardımcı olayım almasına.
V30ları Marshall forumlarından tekini 50$ a aldım kargosu da 50$ tuttu. Yalnız benim aldıklarım İngiliz yapımı, yeni seri Çin yapımı olanlardan değil. Bir aksilik olmaz ise G12 T80 de alacağım tanesi 35$ dan.
Sen istediğine inanıp hayali adamlar ile istediğin senaryoyu kurabilirsin. Atı alan Üsküdar'ı geçer.

Yazdıklarında okadar anlamsızki. Ben TR de 4000 - 5000 vereceğine aklını kullan 2500 - 3000 e bitir diyorum sen cebinde paran olmadığından, hayali adamlardan bahsediyorsun. Bunu yoldaki çocuğa söylesen güler. Paket sigortalıymış, ama adam parasını alamamış. :D
 
Amerikadan getirtemeyeceğim ürün yoktur. Yeri geldikçe yazıyorum: Kredi kartınız varsa amerikada birkaç türk firmasının posta adresleri var ve oraya malı göndertip, kargo ve gerekiyorsa gümrük işlemlerini yaptırtıp eve teslim ettirebilirsiniz. Firma ismi vermiyorum, internetten araşıtırın.
 
o gitarı Tr de 5000 tl ye satmak da bir o kadar anlamsız.. forumda 3500 tl ye satan vardı en sonunda 3000 e indirdi sonra pes etmişti yanlış hatırlamıyorsam.Hem de çok aranan bir renkti üstünde bir ton upgrade ile beraber.. linki forumda varsa buraya koyarım.Heritage tamam iyi gitardır ben de lp alırsam tercih ederim ama kimse 5000 tl vermez. koleksiyon değeri taşıyan 80 öncesi iyi kondüsyonda bir gibson black beauty bile 3000 dolardan aylarca makina muzikte bekledi.Her sene değerleri artıyor biliyorsunuz. heritage gibson kadar değerlenmiyor ne yazık ki.. 5000 tl niz varsa linkteki heritage mi alırdınız Türkiye den yoksa o gibson ı mı?

v30 ları 50 dolara alabildiyseniz şanlıysınız demektir her zaman o düşmez. ebay de hep açık arttırmayla 60-75 dolar arası gördüm kargosu da 60 dolar.. gümrüğe de takılıp takılmaması tamamen memura bağlı bir v 30 un ambalajının büyüklüğünün ne kadar olduğu belli.. herkes biliyor neyin ne olduğunu yoksa kimse v30 a Tr de 250 tl vermez.
 
Şöyle bir yazdıklarımı okudum acaba dedim gece geç vakit diye ben mi hata yaptım ? Yok, yanlış bir şey yok. Aşağıda uzun uzun yazacağım fakat bu yazdıklarımdan sonra da kim ne yazarsa yazsın cevap vermek gibi bir niyetim yok.

Öncelikle Van Halen, bence bu forum senin gibi cahiller yüzünden bilgi açısından ilerlemiyor, bilgi paylaşım platformu olamıyor. Bak ben bütün yazdıklarımı yaptım, uyguladım, denedim, gerçekleştirdim. Seninse bütün yazdıkların 3. şahıslardan duydukların ve konu ile alakasız attığın tuttuğun ürünler hakkında. Hiçbirşey bilmiyorsun sadece atıyorsun, birinden kulaktan duyduğun şeyleri burada gerçekmiş gibi anlatıyorsun. Ve ne acı ki senin gibi cahilce konuşanları dikkate alıp dinleyen ve zarar gören insanlar oluyor.

Genel olarak yazdıklarını irdelersek; '' Sigorta '' yaptırılmış bir kargo kaybolduğunda sigorta gösterdiğin bedel üzerinden paranı alamama gibi bir durum olması söz konusu değil. E baydeki satıcıların % 90 ı senin Amerikadan Alışveriş sitelerindeki adresine kargo yapıyor, bu durumun dışında bu siteler % 5 - 10 komisyonla senin adına alabiliyorlar. Senin cebinde paran olmaması durumu senin özel durumun. Türkiyede sağlam ( sapı kırık olmayan vs ), orjinal bir Gibson Custom ı 5.000 TL ye satanı ben daha görmedim. Belki 3 - 4 yıl önce. Kaldı ki bir gitara o parayı vereceksem denerim. 5000 TL den az bir rakama The Heritage H 150 yi şu anda sıfır olarak alabilirsin. Pluton music stoklarında 25. yıl modelleri 2600 $. Makina müzik ne sattığını bilmeyen bir firma hemen örnek vereyim ;

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...hall-jcm-slash-signature-kafa-107125015/detay

Ne kadar 3970 $,

http://www.marshallforum.com/member-classifieds/52047-jcm-slash-2555sl-1550-shipped-us.html

En son satılan, 15 gün Marshall forumlarında kaldı.

Fiyat 1500 $, Amerikadan alışveriş sitesine aldırıyorsun, % 10 komisyon alıyorlar 150 $, Amerika Kargo + Türkiye Kapıya kadar kargo 262 $ + Vergi 300 $ = 2212 $

Bu fiyat kapıya kadar olan ve '' sigortalı '' olarak paypal üzerinden aldığınız, paranızı kaybetme riskinizin olmadığı fiyat. Risk yok yani risk sıfır. Amerikadan alışveriş firmasına paypal üzerinden ödeme yapıyorsunuz, açıklama kısmına şu ürün için ödeme yaptım yazıyorsunuz, alışveriş firması ürünü size getiremez ise paypal a atacağınız mail ile paranızı geri alıyorsunuz. Simple.

Bu ağır kar marjı Makina Müziğin bütün ürünleri için geçerli. Bu sebeple Makina müzik 3000 $ a Gibson Custom satıyorsa ya ağır hasarlıdır yada Gibson değildir.

Ben kendi gitarımı yaklaşık 1 yıl önce satın aldım ve 1 yılda bu şekilde uygun bir gitar düşmesi için bekledim, ben aldıktan sonra internette satışı olan başka bir Deluxe görmedim. Şu anda da Heritage forumlarında 2000 $ civarından satışa koysam sanırım en fazla 1 - 2 aya satarım. Bu sebeple senin ne düşündüğünü bilemem ama dünyanın kalanı seninle aynı şeyleri düşünmüyor.

Senin yazdıklarının cevabı burada Van Halen, bundan sonra cahilce yazdığın şeylere ben cevap vermeyeceğim.

İkinci olarak diğer yazdıklarımı toparlamam gerekirse,

Yabancı forumlarda ve e bay de çok güzel uygun fiyatlı ürünler denk geliyor, takip edilirse istenilen ekipmana çok uygun fiyatlara ulaşılabilir. Tabiki benim aldığım ekipmanlar size hitap etmeyebilir. Ben genellikle kolleksiyon sınıfında, en uç noktalardaki ürünleri, standartları fiyatına bulup denk getirdiğimde alıyorum. Benim söylemek isteidğim şey, Türkiyede satılanlardan çok daha ucuza, şu anda üretimleri olmayan ürünlere sahip olabilirsiniz.

The Heritage, Gibson konusunda da yabancı forumlarda bile tartışmalar sürmekte. Ama herkesin genel olarak kabul ettiği şey, 2003 üretimi sonrası Gibsonlar ile Heritagelerin kalite konusunda kıyaslanamayacağı. Bir Heritage i ancak Gibson Custom Shop bir gitarla veyahut eski üretim Gibsonlar ile kıyaslayabilirsiniz. Çok iddialı bir yargı olabilir. Ama hem kendi denediklerimde bunu gördüm hemde bu kadar insan yanılıyor olamaz.

Konu ile ilgili yurtdışından alışveriş konusunda sorusu olan arkadaşlar özel mesaj yolu ile ulaşabilir, topiğin amacının dışına çıkmadan yazacaklarımı noktalıyorum.
 
" Bu ağır kar marjı Makina Müziğin bütün ürünleri için geçerli. Bu sebeple Makina müzik 3000 $ a Gibson Custom satıyorsa ya ağır hasarlıdır yada Gibson değildir. "

hayatta başarılar dilerim.
 
vox_zpsffb3ff5c.jpg
 
Beyaz knoblar ve beyaz neck manyetiğinin yanına beyaz bir köprü manyetiği ya da krom kapaklı bir manyetik daha güzel olabilir bence.

Bu hali de çok sadece ve çok güzel. Tebrikler.

Bi de ilk çizimde köprü manyetiğinin çerçevesi var fakat çerçevesiz hali çok daha güzel olmuş
 
Tuşe; hindistan gül ağacı
Sap; akça, gül, venge, gül, akça
Gövde; iki parça maun
Sap ölçüsü; 24,75"
Single; dimarzio hs3
Humbucker; duncan sh4 (ilk olarak dimarzio steve's special vardı)
telecaster 3 yol switch 2volume 1 ton

Yorumlar için teşekkürler.
 
Bugüne kadar en sevdiğim gitarım. Cort KX-5, beyaz. Köprüde Seymour Duncan Custom Custom, sapta Seymour Duncan Alnico II Pro ile daha da bayılır oldum gitarıma ve mutluluktan paylaşasım geldi :)

DSCF4136.JPGDSCF4137.JPGDSCF4138.JPGDSCF4139.JPGDSCF4142.JPG
 
Muharrem Nalbant özel yapım... Açıkçası Ant Balcı'nın paylaştığı resimlerden sonra paylaşmadan duramadım.

Çok güzelmiş.

Ben de gitar yaptıracak olsam aşağı yukarı böyle bir şey yaptırırdım herhalde. Muhtemelen volüm potunu diğerlerinden biraz uzaklaştırır ve LP tipi toggle switch kullanırdım ancak.

Allah sahibine bağışlasın diyelim.
 
Tuşe; hindistan gül ağacı
Sap; akça, gül, venge, gül, akça
Gövde; iki parça maun
Sap ölçüsü; 24,75"
Single; dimarzio hs3
Humbucker; duncan sh4 (ilk olarak dimarzio steve's special vardı)
telecaster 3 yol switch 2volume 1 ton

Yorumlar için teşekkürler.

Ben ton potansını push/pull yapmadan duramazdım doğrusu. Hatta ton potansı yerine switch şeklinde de olabilirdi eğer bu gitar bende olsaydı.
Gayet hoş bir gitar ki ben beyaz gitarlara bayılıyorum. Güle güle kullanın.
 
Geri
Üst