Basgitarını Göster Ey Türkrokçılar :)

Hazır forumdaki bassistleri bulmuşken sorayım. Jacksonların elektro gitarları bu kadar tutulurken bass gitarları neden son derece az ilgi görüyor?
Gitarlar Jackson beş para etmez rezil malzemeler ile bunu yapmaya çalışıyor , ama yapılmış çok çok iyi bass gitarları da var onların da üretimi yok.Bunlardan birini de ben kullanıyorum. Jackson c5A diye geçiyor bendeki modelin ismi 2011 den beri de kullanıyorum, bir dizi bass gitar serisi çıkarttı Jackson c ile başlayan bu gitarın üretildiği senelerde.Bu serilerin hepsi Türkiye'ye gelmedi tabi ki .Elinde bulunduran kimseler de kolay kolay elden çıkartmıyor bu gitarı.
 
Abi kazıklamışlar seni :D Bassın kafasını vermemişler
Şaka bir yana elektro gitarda büyük headstock olunca sustain artar derler :D Siz yok ediyorsunuz .
Maalesef bu konuda sana katılamıyorum. Eğer review videolarımı izlersen bu aletlerin sustainleri hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Büyük headstocklardan ziyade sustaini artıracak daha önemli birçok etken var. Bütün etkenler bir araya geldiği zaman maximum sustain e ulaşılabilir. Bütün bunları yaptığım reviewlerden takip edebilirsin. Ayrıca bassın sustaini ile ilgileniyorsan aşağıdaki linkten tonlarını dinlemeni tavsiye ederim.
 
11749604_10153499710207787_2038155707_n.jpg
 
Alleva Coppolo'lar.
Hiç nasip olmadı denemek. Sadece kullananların söyledikleri ve youtube videoları ile biliyorum. Ama kullananlar da hani başka bas gitara geçse bile satmıyor elindeki Alleva Coppolo'u.
 
Orada da satılıyordu sanırım paylaştığınız gitarlar ona istinaden sordum sadece.Paylaşımlarınız çok güzel, devamını da bekliyoruz :)
Selamlar tekrar sanırım karıştırdınız, bu gitarları Türkiyede sadece benden temin edebilirsiniz. Ayrıca butik ve el yapımı basgitarlar olduğu için fabrikasyon aletler gibi herzaman heryerde bulunan enstrümanlar değiller.
 
Teller pahalı onun dışında gayet uygun geldi bana. Ercan Usta her şeyini 200e yaptı. Arkadan bir şeyler kesti aldı, sapı arkaya yatırdı. Araları doldurdu falan filan. Çok bilmiyorum detayları. Fazla gitarınız varsa kenarda bekleyen ve perdesizi denemek istiyorsanız bu fiyata kaybedecek bir şey yok bence.
 
O konu açıkçası üzüyor beni biraz çünkü teller pahalı onun dışında gayet uygun geldi bana. Ercan Usta her şeyini 200e yaptı. Arkadan bir şeyler kesti aldı, sapı arkaya yatırdı. Araları doldurdu falan filan. Çok bilmiyorum detayları. Fazla gitarınız varsa kenarda bekleyen ve perdesizi denemek istiyorsanız bu fiyata kaybedecek bir şey yok bence.
Ya bas gitar telleri dolar yüzünden de uçtu dolar uçmadan önce 60 lira civarındaydı şimdi kaç oldu bakmıyorum korkudan.
 
Ben minimum 100 liraya buldum flatwoundları hocam o da stokta yokmuş. 200 liralık şeye 140 liralık tel takmak koydu biraz. Ki bu 4 tel, bir de 5 olsa uuuuu 180e falan çıkacak.
 
Her gün kenara 80 kuruş atın. Ayda 24 TL eder. Telleriniz eskimeye başladığında (minimum 4 ay) 96+ TL paranız olur. :D Teller değişebilir böylece kolaylıkla.
 
Geri
Üst