300

efektlerin güzelliğine diyecek yok, olağanüstü, şahane, harikulade fakat bu filmi yapanlar bilgisayar oyunu sığlığında bişey ortaya çıkaracaklarına, bi iki sene daha düşünüp içini de doldursalarmış, bu film bu kadar negatif eleştri almazdı sanırım, ben de bu açıdan bakıyorum...
 
Darius_Miles demiş ki:
arkadaşlar bunun bir çizgi roman uyarlaması olduğunu unutuyoruz sanki.
unutmuyoruz sayın arkadaşım ama filmin içini doldursaymış demiş purpleMonkey evet aynen dediği gibi keşke bunu da yapsaydılar
çizgi roman uyarlaması olduğu için böyle mi olması lazımdı bana göre konu çok eksik ve boş olmuş
 
her açıdan berbat bir film
fazlasıyla overrated imdb de bile 8.1 yuh dedim ya
sürekli tekrarlanan efektleriyle (örn: kılıcı jııjt diye salayıp vujj diye yavaşlatıp pıçırk diye öldürmek) düşük seviyeli izleyiciyi etkilemek amaçlanmış kanımca.
Çizgi roman ı okumadım frank abiyi fazla tanımam ama olsun çok kızdım :p
 
Dün çizgiromanı da bitirdim (5 sayı zaten) kraliçe diye bişey yok nerdeyse çizgiromanda hele o kolye hiç yok :D
Gene çizgiromanda jııj bıj vuj hızlanma-yavaşlama efektleri de yok :D
Aman ya sandman e de film yapmaya çalışır bunlar o zaman katil olurum efenim
 
şimdi öncelikle şunu belirteyim.filmi izledim.millet ''300 ulaayn'' diye bağırırken benim i<zlememem abes kaçardı :LOL:

filmi beğendim.çekim teknikleri efektler süper.ama bu filmi kesinlikle tarihsel olarak değerlendirmeyin.bu film fantastik bir filmdir.çünkü ne öyle pers kralı olur,ne öyle immortal savaşçıları olur.burda bunu en iyi darius_miles bilir.sanırım barbarian invansion oynamışsınıdr.ordaki cibriiani immortals ile filmdekiler arasında dağ kadar fark var.zaten karşılarında gerçekten 1 milyonluk ordu olsa 300 kişiyi tükürükleriyle boğarlar.

burdada yunanlıların ünlü atışlarından birine şahit oluyoruz.zira truvada da 50000 yunanlı 30000 truvalı savaşıyorud.halbuki gerçek sayı 5000(5bin) yunanlı 3000(3bin) truvalı imiş.yani uzmanlar bunu söylüyor.haa birde zaten o zamanlarda bütün pers nüfusu 1 milyondır ancak.napptı bu kral bütün pers ahalisini mi topladı??sanırım gerçek rakam 300 spartalı ile 3000 kişilik bir pers ordusu arasında geçiyor.eh tabi body building salonundan yeni çıkmış gibin duran spartalıların 3000 persliyi durdurması normaldir.

yalnız filmde adamları öyle görünce aklıma manowar'ın hali and kill parçası geldi :LOL:(manowar sevmem) harbi spartalılar savaşırken o parça çalsa tam süper olamazmıydı??
 
purpleMonkey demiş ki:
truva ve 300??? mukayese edemedim nedense...
neyse :)

zaten ikisi farklı filmler.biri tarihi diğeri fantastik film.mesajımı düzgün okusan ne demek istediğimi anlardın.mesajda yunanlıların abartma huyundan söz ettim.yani kim olursa olsun 1 milyonluk bir orduyu 300 kişiyle durduramaz.(yada 120bin kişilik bir ordu)

truva filminde de 50bin kişilik yunan ordusundan sözediliyorudu.ama uzmanlara göre o zamanlar böyle bir ordu yapmak imkansız.olsa olsa 10'da biri kadar bir ordu toplanabiliyor.300 spartalıda muhtemelen en fazla 5-6bin kişilk bir orduyu durdurmuıştur.yani kıyaslama yada mukayase etme yok
 
evet arkadaşlar filmin tarihsel film bazında değil fantastik film bazında bakılması gerektiğinin en büyük örneğini aktüel dergisi yazarı mehmet ail kılıçbay'ın yazısında görebilirsiniz.film fantastik bir filmdir ve tarihle alakası sadece böyle bir savaşın olmasından ileri geliyor.filmde anlatılanların tarihle uzaktan yakından alakası yoktur.

''Frank Miller, 1957 doğumlu Amerikalı bir çizgi roman desinatörü ve senaristi. İlk ününü Daredevil adlı çizgi romanla yaptı, sonra Batman'i ve Robocop'u yarattı. Lanse ettiği sayısız süper kahraman arasında Elektra ile Kaptan Amerika'nın da yeri var. Sin City adlı romanı ve çizgi kahramanları sinemada çok iş yaptı.
Frank Miller, 1998'de 300 adlı, beş bölümlü bir dizi çizgi roman oluşturmaya başladı. Dizinin tümü 1999'da tek cilt halinde yayımlanarak tamamlandı. Miller, bu beş bölüme, Şeref, Ödev, Şan, Çarpışma ve Zafer adlarını vermişti. Bu çizgi roman, yönetmen Zack Snyder tarafından, gerçek oyuncular ve sanal sahnelerle bir sinema filmi haline getirildi ve bizim basın her zaman olduğu gibi sapla samanı karıştırdı, hiçbir araştırma yapmadan konuştu.
300 adlı film, Cumartesi Hürriyet'te "İlk demokrasi deneyinin hikâyesi" başlığıyla "tanıtılıyor". "Haber"de şunlar okunuyor: "MÖ 480 yılında Kral Leonidas önderliğinde 300 Spartalının 1 milyon Persli ile yaptığı Termopil savaşı tüm Yunanistan'ın Perslere karşı birlik olmasını sağlar(Bu savaş) dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır".
Aynı cümlenin içinde hem Pers hem de Persli denmesini fazla alışık olduğumuz bir Türk medyası tavrı olduğu için bir kenara bırakıyorum. Burada söylenenlerin hepsi yanlış, hem de tamamen yanlış. Zaten aynı yazıda filmin yönetmeninden aktarılarak verildiği gibi, "Frank, mitolojik bir olayı alıp onu gerçek bir olaya dönüştürmedi, gerçek bir olayı alıp onu mitolojiye dönüştürdü". Nitekim Frank Miller'in çizgi romanlarına ve senaryolarına bakıldığında, onun her zaman süper bir kahraman yaratmanın peşinde olduğu görülecektir.
Basınımızda bu filmle ilgili çok yazı çıktı. Emre Aköz'le olan tartışmasında kendini "duayen" ilân eden Hıncal Uluç ise şunları söyledi: "300 Spartalı, tarih kitaplarında okuduğumuz Termofil (yazım Hıncal Uluç'a ait) savaşının çizgi romanı. Tarihe tıpatıp paralel bir belgesel sanki. Bir yanda istilacı yüz binler. Öte yanda, öleceklerini bile bile eşleri, çocukları, vatanları uğruna yola düşen 300 kahraman. Bizim entele göre faşist bu 300 vatansever. İstilacı imparator değil."
Med Savaşları adı verilen Yunan-İran savaşları, MÖ 480'de meydana gelen kesitlerinden biri olan Thermopylai çarpışmasında, Leonidas'ın ordusunda 10 bin kişi vardır. Ancak Leonidas ihanete uğrayıp arkadan kuşatılınca, Yunan ordusunun kurtulması için 1000 kişiyle, çok dar bir geçit olan Thermopylai'yi tutar. Burası adını civardaki sıcak su kaynaklarından almakta ve "Sıcak Kapılar" anlamına gelmektedir. Eğer Hıncal Uluç'un yaptığı gibi yazılırsa, "sıcak seven" anlamına gelir.
Leonidas'ın, genişliği yer yer dört metreye düşen bu geçidi savunması aslında abartıldığı kadar büyük bir iş değildir. Pers ordusu burada sıkışmış ve ölülerle geçit daha da aşılamaz hale gelmiştir. Ayrıca Leonidas geçidi 300 kişiyle değil, 1000 kişiyle savunmuştur. Bunun 300'ü hippeis denilen kralın özel muhafızları, 700'ü de Thespiai kent devletinden gelen savaşçılardır.
İran ordusuna gelince, modern hesaplamalar bu ordunun savaşçı mevcudunun 150 bini geçemeyeceğini ortaya koymaktadır. Ve sıkı durun, bunun en az 50 bini İyonyalı, Trakyalı ve diğer Yunan sitelerinden müttefiklerdir. Yani bu savaşta "tüm Yunanistan İran'a karşı tek cephe" filan değildir. Nitekim Sparta'nın Peloponez'deki en büyük rakibi Argos sitesi bile, İran imparatoru Khshayaisha (bizimkiler bu adın Yunancalaşmış hali olan Xerxes'i veya onun okunuşu olan Kserkses'i kullansalar da adamın asıl adı böyle, daha sonra Farsça'da Keyhüsrev haline gelecek) ile anlaşıp, onun müttefiki olmuştur. Ayrıca filme bakıldığında, Sparta'nın diğer kralının (evet Sparta'da iki kral vardır) üzerinden İran altını çıktığı görülür.
Leonidas'ın karşısına İran ordusunun elitleri olan 10 bin kadar "ölümsüz" ile 20 bin kadar diğer asker çıkmıştır. Pers güçleri 20 binden fazla kayıp vermiş, Spartalılar'ın tamamı ölmüştür.
Sparta'nın "dünyanın ilk demokrasisini kurduğu"nu söyleyebilmek için geniş, hem de çok geniş bir hayal gücü gerekir. Sparta'da insanlar kastlara bölünmüş durumdaydı. Bu kent devletin nüfusunun çok küçük bir bölümünü meydana getiren homoioi (eşdeğerliler), astoi (kenttaş) adıyla anılan ve tüm siyasal ve ekonomik hakları elinde tutan egemen kasttır. MÖ 480'de Kral Demarates bunların sayısını 8 bin olarak veriyor. Bu sayı MÖ 5. yüzyıl boyunca süreli azalmış, MÖ 371 Leuches çarpışmasında 1200'e düşmüş, bunların 400'ü de burada ölmüştür.''
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği Forum Kurallarına aykırı üslubunuz sebebi ile silinmiştir. Forum Kuralları'nın ilk maddesi yeterince açıktır;

Bir sanatçıyla ilgili başlığa:

"muhteşemm, süper olmuşşş", "bende alcam yarın", "+1", "5 para etmez", "Berbat", "kesinlikle!", "sana katılıyorum", "anlamamışsın dediğimi" vs. gibi kısa ve okuyana hiçbir şey vermeyen mesajlar atmak yasaktır. Sadece yazmak için yazılmış 1-2 kelimeden oluşan yorum cümleleriyle forumu sabote etmeyiniz. Böyle sohbetler için Turkrock.com Chat odasını kullanınız.


Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
yanlız o pers kralı etilerde sahne alan topoşlara benziyo :LOL:

onun dışında film 10 numara olmuş.fillerin boyutlarını abartmasalardı daha iyi olurdu.son zamanlarda gittiğim en kaliteli film diyebilirim
 
marzaleka demiş ki:
yanlız o pers kralı etilerde sahne alan topoşlara benziyo :LOL:

onun dışında film 10 numara olmuş.fillerin boyutlarını abartmasalardı daha iyi olurdu.son zamanlarda gittiğim en kaliteli film diyebilirim

burda kaç kere anlattım bilmiyorum , filmi fantastik kurgu tarzında izlerseniz bu tip sorularla karşılaşmayacaksınız.bu film tarihsel değildir , bir şeyi ispat etme amacı da yoktur.siz sanıyor musunuz bir mızrak ile kocaman yaratığı mükemmel bir vuruş ile alt etmek bu kadar kolay? lotr tarzı ya da ne bileyim final fantasy gibi fantastik öğelere yer verilmiş.
 
Geri
Üst