Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

peki boss lardan yada korg dan onerebileceğiniz bi alternatifiniz war mı sonucta pop ve blues bunlar yumusak ton ısteyen turler bıkac kısı demişti ama ben yine kararsız kaldım
 
Sonuçta prosesör alıyorsun.Binlerce ton elde etme imkanın var.Bu yüzden gt-8 seni yarı yolda bırakmaz.Pod xt bu aralar çok meşhur ama denemediğim için bir şey söyleyemem.Onu da bi araştır istersen.Ama dediğim gibi gt-8 hakkaten kaliteli bir alet.
 
Vallahi dostum bence Line 6 Pocket Pod al. Hem ucuz hem 2. el daha da ucuza bulursun. Icinde envai cesit ton var. Dual Ton ve spesifik milyon tane pedal/amfi/kabin simulasyonu istemiyorsan ki bunlarin %80'ini kullanmayacaksin bile, cok pahali processorlere para yatirma derim. Pocket Pod bomba bir alet. Bilgisayar yazilimi da var. Pc uzerinden ayarlarsin her olayini. 200 TL'ye isin icinden cikarsin. Tavsiyem budur. Ben X3 Live kullaniyorum. Dual Ton olayindan baya bir faydalaniyorum ama su an elimde Pocket Pod olsa belki de X3 Live'i satarim.. Maksat iyi tonlar kullanmak. Pocket pod cok cok iyi bir alet... Buyuk processor istiyorsan ve soft ton diyorsan da, Vox Tonelab Le , Boss GT-10 , Pod X3 veya Xt live. Hicbiri seni yari yolda birakmaz. Bomba gibi Drive diyorsan ama bence Zoom G9.2tt veya X3 Live...... Son nokta bunlar. Sahsen su an G9.2tt yi o kadar merak ediyorum ki anlatamam. Bu Allahin cezasi X3 Live'da da oyle iyi amfi/kabin simulasyonu ayarlamislar ki, tuseyi olduruyor dogru ama tonlar muazzam be abi... Ben elimdeki urunleri surekli alan satan biriyim sabit urun tutmayi pek sevmem surekli degisik tat ararim ama, bu X3 Live beklentilerimin baya baya baya baya bir ustunde cikti.. Onu soyleyeyim.. Cok pahali gerci ben 1 milyara almistim simdi artti fiyati fakat, uzun sure degistirmem diyorsan denemeye deger.. Gitarin ne bilmiyorum tabii.. Cok pahali ekipmanlar kullanan biri degilsen dedigim gibi Pocket Pod al. Bunlar harici de yine daha ucuz ve ust duzey processor olarak Zoom G7.1ut tavsiye ederim. Lambalarin cok buyuk olayi yok gercekten processorlerde. X3 Live bunu kanitladi. Lamba hadisesi amfi gibi trafo destekli degil cok daha ufak capli bir sistem. Ama G9.2tt ve G7.1ut gibi profesyonel aletlerde belki verim alirsin istedigin seviyede. Devir cok degismis.. Ne alet alirsan al inan bana hepsini ayri seversin.. O kadar guzel bir donemdeyiz bence processor olarak.. Benim cocuklugumdaki o berbat sistemlerden kurtulunmus.. O donemin en iyisi GT-8'di.. Artik cok daha iyi aletler var. Ve hemen hepsi de ayni sayilir. Kullanmayi bilenin elinde her aletin bir degeri vardir. Eski processorlerde bile cok iyi isler cikaran adamlar var.. O yuzden cok stres yapma ben yaptim zamaninda didik didik ettim buradaki tum ustatlarin basini agrittim. Ama maksat muzik yapmak olunca. Bence hicbirinden de pisman olmazsin. Isin icinden dusuk butceyle siyrilacaksan tek tavsiyem Pocket Pod'dur. Line 6'i tebrik etmek lazim. Ust seviyede secimi sana birakiyorum. Hepsi cok iyi aletler. Bir tek Tonelab Le'de 4-5 ayri fonksiyon ust uste kullanamiyorsun. Ona dikkat et.. Onemli degil dersen tonlari cok iyi. Fender veya turevi gitar meraklisiysan daha da iyi sonuc alacagindan eminim. Youtube'un altini ustune getir derim.
 
Pocket pod ben önermiyorum.Kullandığım ilk prosesörlerden biriydi ve gerçek anlamda hata yaptığımı düşünüyorum.O zamanlar duyduğum tonlara çok anlam veremiyordum ama zaman geçtikçe ve daha çok ekipman deneme fırsatı buldukça inanılmaz dijital bi alet kullandığımın farkına vardım.Bence orta şekerli arıyorsan aradığın alet 2.el bi gt-8 dir.Forumda çok temiz gt-8 satan arkadaşlar var.Bu arada x3 live ve g92tt deneme fırsatım hiç olmadı ama gt-10 denemiştim.Kaç kişi katılır bu yargıma bilmem ama gt-8 gt-10'a ton bakımından bin basar.
 
öncelikle progressiva gercekten doğru seyler solemişin ama soyle bir sorunumuzda war mesala prowadayız ve şarkıda baska bir atağa geçerken başka bir tona ıhtıyacımız war diyelim we pocket pod da bu biraz sorunlu geldi bana sonucta elimizle deiştiriicez we bu bize zaman kaybı olur yaptığımız parçada mort olur...bu sorun çözulemiycek gibi geliyor bnce line-6 pocket pod ta
 
Dostum o zaman pahali bir sey alacaksin. Pod Xt Live gibi.. Boss Gt-8 gibi.. Butcen ne bilemedigim icin bir sey de diyemiyorum. Floor pros lazim sana en kisa yoldan. Ben ev kullanimi diye dusunmustum. Footswitch fln da alirsin ama wah li mahli falan istiyorsan floor model alinir. Ust seviyelerde secimi sana birakiyorum. Orta sinif fiyat araligindaki aletleri hic denemedim. bir tek g7.1ut teknik olarak ayni ses islemcisine sahip g9.2tt ile. Bence onu bir dene derim.. 600 liraya falan alinabliyordu magazadan.
 
ms pozitron gt2 de bakabilirsin hocam drivelarında istediğin tonu yakalarsın sanıyorum ben miniamp kullanıyorum biraz daha sıcak geliyor bana british tonları ms pozitrona göre daha cok hosuma gidiyor.
 
anladım ama işte gt-8 de bana çok pahalı geliyor 2.elede guvenemiyorum.Bugunlerde su prosesör sorunumu cozmem lazım.bide youtubede ızlediğim prosesor videolarının çoğu metal demolardan olusmakta ama benım caldığım müzik türü arasında pop'ta olucak bu olaydada kafam karısmakta ve metal müziktende nefret ederım acıkcası...
 
Söylenenlere sırayla bakıyorum ve tam olarak istediğim gibi şeyler var, kafam çok karıştı. Ancak Boss mt-2 diyen arkadaşlara sormak istiyorum, fazla çiğ değil mi tonlar? Arkadaşlarımdan kullananlar var; ama çok hedefe kitlenmiş gibi geldi bana. Biraz daha ayrıntılı konuşabilir misiniz o konuda?
 
Kesinlikle çok çiğ.
Ben hiç tat alamadım o pedaldan.
Sadece Boss markası ve metal zone ismiyle satış yapan bir pedal işte.
Fenerbahçe'nin transferlerine benziyor.
(not: ben fenerliyim)
 
Hahaha fenerbache'nin transferleri cok iyi benzetme, tuttum bunu bayagi hahaha, helal.

MT-2, gitara ilk basladigimda almistim, 2-3 gun sonra falan satmistim, o derece sevemedim hicbir zaman.

Benim zamaninda en sevdigim solid state distortion pedali kesinlikle MXR Dime Distortion idi, gercekten memnundum solid state kullandigim donemler, kesinlikle tavsiye ederim maddi durumun yetecekse.

Olmadi Krank Distortus Maximus da bayagi iyi, ML-2 de aslinda MT-2'nin daha adam edilmis versiyonu gibi, yine tonlarini pek sevmedim ben ama.
 
mt2 bende bi süre kullandıktan sonra sattım param olsaydı baska pedal için daha önce satardım :D ancak ton aralığı genişti ritimlerde iyi tonlar yakalanmıyo değil ama genel anlamda bana cok fuzz lı gelen cart bi tonu vardı şimdi add+ miniamp üzerine ts9 acıyorum ya da amfimle boost ediyorum gayet götürüyor beni
 
Çok soru sordum biliyorum ama Metal Muff hakkında ne diyorsunuz? Boost'u olması beni çok etkiledi; ancak daha önce forumlardan bu pedalı çok isteyip, aldıktan sonra nefret eden insanlar gördüm. Thrash Metalde nasıl gider bu pedal sizce? Ayrıca boostu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben gidip denedim ama çok iyi bir amfide çok iyi bir gitarla denedim; o yüzden emin olamıyorum stüdyoda, konserde nasıl olacak.
 
GT8 sıkıntılı o da şu ki amfi modellemeleri evde direkt kayıt açısından uygun değil. Yani evde amfiniz yada preamp'ınız yoksa bu aleti direkt girip güzel ton alıp kayıt yapmak pek mümkün değil. Yoksa modülasyon konusunda süperdir o alet. Amaç bu kayıt yönünde ise GNX, Pod XTLive, RP 500,1000, Zoom G9.2 daha uygun aletler.
 
walla boss mt2 benim ilk göz agrı o arada setupuma ozellikle boss markasından md2,ds1,ds2,overdrive distortion falan gecti fıyat performans olarak hala ıyı bı pedal oldugunu dusunuyorum özellikle solo tonları icin(tarz ve zevk konusuna gore degıskenlık gosterebılır)buda benim gorusum konuya donmek gerekirse bence birde mxr'a goz at derim trde varmı bilmiyorum yani forumdada muhabbetine pek rastlamadım mesela fullbore metal diye birsey var ancak deneme fırsatın varsa onada bi bak derim.kücük bir hatırlatma bahsettigin tarzda tel kalınlıgı ve tunıngıde gozden gecir cunku pedaldan alınan tansiyonuda cok etkiliyor takım oyunu sonucta:)
not. fullbore metalin noisele ilgili farklı bir de olayı var youtubeta bakabilirsin.birde denersen falan bir özel msj atarsan sevinirim.benimde daha deneme fırsatım olmadı ama alınıcaklar lıstesınde onlerde baya:)
son olarak basarilar umarım aradıgını bulursun.
 
arkadaşlar bende 5 pedallık bir setup var setupımda mt-2 var ama istediğim tona yaklaşmakla beraber distortionu dist. yapan o inceliği bulamıyorum... bana bunu sağlayacak bi pedal lazım analog olacak... görüş tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşmanızı merakla bekliyorum...

Saygılarımla
 
bi ara mt2 kullandığım olmustu ancak benide fazla sarmadı gerci ritimlerde iyi tonlar yakalanmıyoda değildi ancak kendi adıma bossun drivelarını pek sevmiyorum.Prof. demeyeyimde add+ miniamp dene aslında tarz belirtsen daha cok yardımcı oluruz ama uzun zamandır kullanıyorum ton aralığı gayet geniş ve özellikle british driveları cok güzel bi pedal (metal muff almaktan vazgeçmiştim) bide ms pozitron var daha sert tonlar almak istersen mustafa abinin yaptıklarıda cok iyi sahsen ben sert ton için ts9 ile destekliyorum gayet memnunum bu pedalları deneme şansın varsa dene derim.
 
Geri
Üst