Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

tek başına değerlendirecek olursak pedal güzel.ama klasik olarak denebilecek tek şey güzellik görecelidir.ben deathcore grubunda gitaristim,param olsa alırım.hem sıcak hem soğuk tonları rahat rahat almak isterim bende.ha birde dime distortion var biliyorsundur.o pedalda güzel,malum Dime'ın tonları yeterince soğuk.en iyisi dostum kendine bi liste belirle.kesin almaya karar verdiğin paran cebinde olduğu zaman al gitarını yanına,varsa dukkanda kendi amfinle dene tek tek.almazsan sonra çok laf yersin ama olsun.bu bütün ince eleyip sık dokuyan alışverişçilerin ortak kaderi :D
 
Bulabilirseniz Hughes Kettner Warp Factor diyorum. İsmi geçen pedalların çoğundan daha kalite bir pedal olduğunu düşünüyorum. Pedaldan pedal tonu alınır. Bu, denediklerim arasında en çok amfi tonuna benzeyen pedaldı.
 
Selamlar...
Başlığın yeri burasımıdır bilemiyorum ama başka yer bulamadığım için burda açtım. Eğer yanlışsa kirlilik için şimdiden herkesten özür ;)

Gelelim konumuza; başlıktada belirttiğim gibi bir prosesöre ihtaycım var. Efektleri iyi olan ve çoklu kombinasyonlara olanak veren bir prosesör düşünüyorum. Bu zamana kadar tek kullandığım prosesör Tonelab LE. Başarılı bulduğum fakat pek fazla efekt.i bir arada kullanmaya imkan vermeyen bir prosesördü (en azından benim becerebildiğim kadarıyla çünkü sadece 15 gün bende kaldı). Amfi sim.leri okadar sorun değil, sonuç olarak ses dijital olacağı için istediğim drive tonunu bir şekilde yakalarım diye düşünüyorum(harici pedal). Bunları şunun için yazıyorum; aslında biraz araştırdım ve bazılarının efekt, bazılarının amfi sim.lerinin güzel olduğunu öğrendim. Ama yinede tam bir bilgi sahibi olamadım. Kullanıcı olarak sizler öneride bulunursanız sevinim.
Diğer bir husus canlı performanslarda evde ayarladığım tonu stüdyoda veya mixer.de alabilmem. Bunu tonelab.de yapabilmiştim ama bir çok prosesörde ciddi farklar olabileceği söyleniyor. Özellikle bildiğiniz XLR çıkışa sahip bir prosesör varsa veya kullananlardan sorun yaşamayanların önerileri olursa süper olur.

Şimdiden teşekkürler...
 
Pod X3 live mixerde çok güzel sonuçlar veriyor. Zoom g9.2 tt hiç mixer e girmedim direk ama güzel sonuç vereceğini tahmin ediyorum. Boss GT8 mixere girdiğimde hoşm gitmemişti yani biraz daha kötü. Gt 10 da mixerde hiç denemedim.
 
alisami, dahili XLR çıkışna sahip sadece iki model biliyorum; Pod X3 Live ve Digitech GNX4 workstation (tam model isminden emin değilim).

Bir süre Pod X3 Live kullanmış birisi olarak efekt kombinasyonlarının çokluğu ve bağlantı imkanları (variax, gitar, bass gitar, mikrofon girişi, line in, usb, midi, fx loop, spd/f, balanced xlr ve trs çıkışlar, dual ton yeteneği) ile üst düzeyde bir cihaz.
Wah/volume pedalı da şahsi görüşüm; processorler içerisindeki en rahat ergonomiye ve kullanım imkanına sahip olan cihazdır.

Miksere direkt girişte de evde yazdığın tondan pek farklı ses almazsın...

Olumsuz olarak; bu kadar çok imkan bir yerde yaratıcılığı köreltiyor; Cihaz ton konusunda çok baskın, manyetik farklılıkları ve tuşe nüanslarını bile bastırıyor.

Ben sadelik arayışına geçtiğim için X3 Live'ı elden çıkarmıştım.
Şu sıralar analog sistemlere sardım ama pratiklik için yine processor düşünmüyor değilim.
Bu sefer de aklımdaki cihaz vox tonelab le.
Satmayı düşünürsen haberdar edersin ;)
 
Digitech gnx4 ciddi anlamda amfi simülatörü olarak fena değil boss un yeni processorlerinden daha iyi, efekt konusunda zaten digitech benim boss, vox ve pod dan daha çok güvendiğim bir marka, farklı birsürü kombinasyonlarla farklı şeyler yapılabilir, dahili xlr çıkışı zaten çok fazla processor de yok, gnx 3 ve 4 gitara,manyetiğe,tuşeye tepki olarak oldukça iyi ancak şu da var, hatırladığım kadarıyla ton yazarken nasıl bir sisteme gireceğimizi de seçiyoruz miksere gireceksen mikser şeklinde, amfiye gireceksen amfi şeklinde ayar yapılıyor.Ha şu da var, siz siz olun digitech in wah ını kullanmayın :) Hatta hiçbir processor ün wah ını kullanmayın :)
 
Pod X3 Live'in eksilerini sayabiliriz ama ben de mesela elden cikartabilirim sirf Girnata'nin verdigi sebepler icin. Bir kere alet inanilmaz detayli. Yani oturup saatlerini vermen lazim adam akilli isler cikarabilmek icin. Bunlari sevmiyorsan bence yaklasma derim. Vox Tonelab Le'de 4-5 ayri fonksiyonu ayni anda kullanamama sorunu var. Pod'da ac acabildigin kadar.. Mixer basarimi konusunda oldukca iyi oldugunu soyleyebilirim. Neden dersen ben Technics hifi sistemde kullaniyorum bass response jamo kabinlerle beraber. Yillarca marshall vs serilerinin ust modellerinden kullanmis biri olarak boyle de aldigim sonuctan memnunum.

Pod X3'un hepsinden onemli ozelligi , Dual Tone yazabilme hadisesi.. Gerisini salla gitsin yani.. Tum processorler iyi is cikarir her turlu kullananin elinde. Ama Dual Tone muhabbeti apayri. 1. Ton'da Temiz bir clean sound ayarliyorum ben, loop gibi delay ayarlayip feedback 100luyorum. Ustune 2. tonda da guzel soft bir dist ayarliyorum. Ufak bir loop kaydetmis gibi takilip ustune solo calabiliyorum. Boyle guzellikleri var iste aletin..
 
Dual tone olayi gt 10 da da var galiba direk loop ozelligi yani dogru anladiysam eger soylediginizi...

Fiyat araliginiza bakar bence onu soylerseniz dah saglikli olur.Benim tavsiyem kullanilmis bir gt8 alin genel anlamda processor deneyimini size yasatir ve 450-500 lira piyasasi temizligine gore cok asiri da para bayilmamis olursunuz denemek goze alindiginda...
 
Söylemeyi unuttuğum bir şey var, oda aletin kullanılabilirliği. Şimdiye kadar yazılanlardan anladığım kadarıyla baya bir kurcalamam gerekecek öneliren prosesörleri. Ben daha çok analog gibi çalışan bişeyler düşünüyorum, kullanımı kolay olsun. Kullandığım tek prosesör Tonelab LE ve analog pedalla oynuyorsunuz gibi rahat yapıyorsunuz ayarlarınızı ama onunda eksisi çoklu efekt kullanımına izin vermemesi :(... Yani aradığım bu tarz bişey.
En iyisi tünele gidip tek tek denemek olucak galba...
Herkese teşekkürler...
 
Digitech in yeni RP serisine de bakabilirsin.Özellikle Rp1000.Yeni Audio2 işlemci kullanmışlar.Amfi modellemeleri ve efectlerinin iyi olduğunu duydum.Analog sistem gibi de kullanabiliyosun galiba.
 
Gt 8 o kadar pratik bir alet ki anlatamam.Assignmentlar ile her yere ayaginiz uzaniyor.Yanliz ingilizce bilmekte fayda var.Bir processor e karisik diyenler zannedersem ya bu dertten muzdarip yada manual ini acip okumayacak kadar usengec diye dusunuyorum...
 
selam...ben gitar calmaya 7 sene önce basladım fakat bazı aksilikler benbi gitardan 4 sene kadar uzak bıraktı.Şimdi ise yeniden bir elektro alıp kaldığım yerden başlıyorum.Haliyle prosesorler hakkındaki bir çok bilgimi unuttum ama sizlerin bana yardımcı olacağını düşünüyorum.Ben pop-rock-blues tarzı müziklerden hoşlanan ve çalan birisiyim şimdi ise bir prosesor alıcam ve hiçbir fikrim yok...şiöyle fiyatı orta şekerli olan ve üstte yazdığım müzik türlerleriyle kullanabileceğim ve beni uzun süre idare edebilecek prosesörler biliyorsanız lütfen bana acil olarak yorum yazın şimdiden teşekkür ederim...
 
fiyat fazla gelmezse pod x3 her yola gelir hocam..mis gibi kayıt ta alırsın..

kendim de pod xt pro kullanıyorum..çok memnunum..bulablrsen tavsiye ederim..
 
Geri
Üst