Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

bluescaster hocam distortion tonları çok önemli benim için ya. malum metal çalıyorum konserlerde filan. :)

mnsth,hotamis arkadaşlar sağolun sizde :)

dün ve bu gün full araştırma yaptım arkadaşlar. çevrem olsun, turkrock olsun, youtube olsun hep araştırdım.
pod x3 live , pod xt live ve boss gt-10 arasında kaldım. çok kötü bir durumdayım acaba hangisi işimi görecek çok merak ediyorum
 
Hocan xt live hi gain ton arayanları hayal kırıklığına uğratacaktır.Metal pack ile bi nebze olsun hi gain tonlar elde edilebiliyor.Fakat xt live alıp üzerine metal pack için para vermektense,bunların hepsini bünyesinde bulunan x3 live alman daha mantıklı duruyor.Xt live ile x3 live kullanan birisi olarak tercihini x3 live dan yapmanı tavsiye ediyorum.
 
Hocam o paralı metal pack falan dedinya kafamı kurcalayan şeyler arasında o dediğin. Yani her pedal yükleyişimde para vermek istemem. x3te'de aynı değilmi? line 6'nın tüm markalarında aynı diyorlar?
 
line6 pod live serisi de boss gt serisi de iyi bir piyasaya sahip. Zaten 2. el alacağını düşündüğümden, sen bunlardan birini al, memnun etmezse seni satışı da kolay nasıl olsa, hem deneyip kendi tecrübelerini de geliştirmiş olursun. Ben o mantıkla önce gt-8 aldım, hiç de pişman olmadım. Hemen hemen her gt-8 sahibi gibi başlarda zorlandım ayar yapmakta. Ama usanmadım ter döktüm üzerine ve bana yetecek tonlara yaklaştım, sonra phrase loop ihtiyacımdan dolayı GT-10 aldım. İlk 1 ay her gün satmak geçti aklımdan. Ama yabancı forumlardaki gt-8 global eq ayarlarını falan bir takip et, çok güzel sonuclar alırsın. tabi line 6 olsun boss olsun mutlaka 12" speaker ı olan bir amfi al ve yine mutlaka fx returnden gir amfiye. eğer gt 10 alırsan internetteki hazır patchlere güvenme dipnotunu da ekliyim :)
 
line6 pod live serisi de boss gt serisi de iyi bir piyasaya sahip. Zaten 2. el alacağını düşündüğümden, sen bunlardan birini al, memnun etmezse seni satışı da kolay nasıl olsa, hem deneyip kendi tecrübelerini de geliştirmiş olursun. Ben o mantıkla önce gt-8 aldım, hiç de pişman olmadım. Hemen hemen her gt-8 sahibi gibi başlarda zorlandım ayar yapmakta. Ama usanmadım ter döktüm üzerine ve bana yetecek tonlara yaklaştım, sonra phrase loop ihtiyacımdan dolayı GT-10 aldım. İlk 1 ay her gün satmak geçti aklımdan. Ama yabancı forumlardaki gt-8 global eq ayarlarını falan bir takip et, çok güzel sonuclar alırsın. tabi line 6 olsun boss olsun mutlaka 12" speaker ı olan bir amfi al ve yine mutlaka fx returnden gir amfiye. eğer gt 10 alırsan internetteki hazır patchlere güvenme dipnotunu da ekliyim :)
dostum uzun uzun yazmışsın çok sağol, kırmızıyla işaretlediğim yeri anlayamadım açıklarmısın :)
 
sen bir boss gt 10 al kafan rahat etsin. anlıyorum seni. cıka cıka parlak riff distortion lari da istiyorsun, güzel delayli reverbli solo tonlari da istiyorsun, vox tonelab modunda cleanler, overdrive lar da istiyorsun. boss gt 10 seni her açıdan tatmin edecektir..

+ lara değinecek olursam gt 10 fx floorboard adinda bir programla bütün işlemlerini pc den ayarlayabiliyorsun aklına ne geliyorsa..ve yine bu programın içerisinde bütün gt 10,gt 8 patchleri de mevcut. Ayrıca güzel bir ses kartı olarak kullanabiliyorsun gerekli driverlari yükledikten sonra. hem sahne, hem de evde kayıt için biçilmiş kaftan. bunun yanında input select diye bir özelliği var ki, bu özellikte de 4,5 tane amfi seçeneği, ve bir tane mixer/ kulaklık çıkışı seçeneği var. içerisinde bunlara ait preamp ler olsa gerek.. en karanlık ortamda bütün parametre özelliklerini ayarlayabiliyorsun v.s. v.s

- lerden bahsedecek olursam pek eksisi yok bu aletin. ama çok gitar ayirimi yapan bir pedal olduğunu biliyorum.. hemen hemen 2 aydir sahibim, bir çok özelliğini keşfedemedim ctl lere efekt atamak gibi, evde kulaklıkla yazdiğim tonlar, otel sahnesinde mixer e girildiği zaman bambaşka boktan tonlar olmuştu.

ama bunun nedeni de kulaklıktan kaynaklanan kandırmaca, ve mixer de 2 adet L/R dual input olduğu ve 2 sine de klavye bağli olduğu için phones ve output lari denemem olmuştu. yani problemlerim tamamen benimle alakalı..

fakat evde single coil tipi stratla dip gürültüsü ile (tamamen gitarla alakalı) megadeth in rust in peace albümündeki hi gain riff tonlarini yakaladiğimi da ifade etmeden geçemeyeceğim, humbucker bir hardrock, metal gitari ile harikalar yaratabilirsin..

ancak yine de single coil tonlari (clean, overdrive gibi) mükemmel.. wah ı çok çok tatlı ve yeterli.. gerek sololarda gerek cleanlerde, funk ritmlerde tamamen gerçek wah gibi ki 6-7 tane wah simulatörü var. crybaby den vox a, 7 string wah tan fat wah a kadar.
,
şahsi görüşüm pod lar da çok çok başarili olmasına nazaran özellikle sert tonlarda, iş duygusalliğa ve pratiğe gelince boss gt 10 daha başarili.

ve bir öneri daha.. sahne adamıyım ben, evde kayit mayit yapmam diyorsan, elindeki ekipman ne var ne yok sat, bir marshall amfi en az 30 wat, ve BOSS ME 70 al.. boss me 70 analog tadında üretilen bir stomb box modellemesi gibidir. boss me 70 i de kullandım. marshall amfi ile. çook çok başarili idi.. hatta benim takaslık ilanım bile mevcut marshall + me 70 veriyorum gt 10 u.. bence senin sahnede en iyi tonlari elde etmeni sağlayacak yol budur. en gerçeğe yakın tonlari bu yolla elde eder, bana da dua edersin bol bol.:whistle:
 
dostum uzun uzun yazmışsın çok sağol, kırmızıyla işaretlediğim yeri anlayamadım açıklarmısın :)

steviedai arkadaşımızın kırmızı ile yazdiği yeri de açıklayayım. alet usb olduğu için midi kablolari gerekmeksizin internette onlarca patch e ulaşabiliyorsun.. Fakat o patchlerin hepsi bambaşka gitarlarla inşaa edildiği için %80 sonuç hüsran oluyor. binlerce patch var ama eninde sonunda oturup kendin yazacaksın.
 
hocam şimdiden başladım sana dua etmeye yani o derece. yazdıklarının hepsini okudum çok güzel anlatmışsın kimse senin kadar uzunca anlatmadı böyle. tam olarak ne istediğimide açıklayım. benim amatör bir grubum var antalyada konserlere çıkıyoruz, konserlerde iyi tonlar elde edebilmek istiyorum ama ton konusunda, analog konusunda ve prosesör konusunda çok cahilim. hayatımda en iyi kullandığım analog boss mt2'idi. tonları çok iyi ayarlayabiliyordum ama prosesör alma zamanı geldi şimdi prosesörü nasıl kullanacığımı bilmiyorum verdiğim paranın burnumdan gelmesinide istemiyorum. hani internette bir cover dinlersinya gitarın tonu şarkıdakiyle tıpa tıp aynı olur işte ben öyle bir şey istiyorum. boss gt 10 bunu karşılayabilirmi sence? bunlara rağmen şiddetle tavsiye ediyorsan boss gt 10 alacağım :)
 
Pod X3 Live derim, hem daha çok amfi modellemesini kapsamakta hemde daha üstün güzel özellikleri var XT'ye göre. Tavsiyem sadece alıp evde direk kayıt falan yapacaksan yada direk sahnede sisteme amfisiz vs. gireceksen. Pod en ideal çözüm olacaktır.
 
Boss gt 10 içinde sen bir preamp seçiyorsun sonra amfinin direct inputundan giriyorsun, 2 preamp çakışıyor ve çamur bir ses çıkıyor genelde ortaya. işte o sebepten FX send return girişleri olan bir amfi gerekli. fx returnden girince amfinin preamp katını bypass edip power amp katına girmiş oluyorsun, bi çeşit kabin gibi düşün o zaman amfini. 12" speaker olmasını neden istemelisin ? düşünsene 10w amfiye gir (8"). sonra git 12" speaker a gir. tamam aletin içinde kabin modellemeleri var belki. 8X12 " bile modelleyebilirsin ama sesin nereden çıktığı bu noktada önemli ! yani hacimli dolgun ses istiyorsan, palm mutingleri diyaframında hissetmek istiyorsan biraz çapı büyük bir amfi gerekli. zaten kulaklıkla ayarladığınız tonlar bu yüzden uymaz başka yere. hatta mixer e giriyorsan mixerin eq ları flat olsun ve hatta pedalın outputunu ve ayarlarını bile değiştirmek zorundasın. aslında ukalalık gibi görünecek yazdığım fakat ama anlamaya pek gerek yok :) tecrübe ile sabit şeyleri en net haliyle ifade ediyorum. zaten sen aslında biraz araştırsan bu prosesör işini , 4 kablo metodu falan var. neden var nasıl oluyor bu işler ? yabancılarda şu ara moda 5w tüplü blackstar ht5r amfiye sadece effeckler için boss gt10 u 4cm bağlıyorlar.ama ben gt10 u preamp olarak kullanmayı daha ekonomik buldum şimdilik , power amp olarak kullanmak için de en ucuz ibanez tb50r modelini bulmuştum. preamp katıyla hiç işim yok zaten amfinin. bluescaster gt 10 gitar seçer demiş, ben bunu transparan diyerek acıklamamıştım :) iyi gitarı tanır bu alet, tuşene iyi cevap verir. asla tüplü amfi mantığını da düşünme. ben gt 10 da 5150 amfi modellemesi kullanıyorum, humbucker lı bir gitarla onu bir dene. ve yineliyorum bu saydığın aletlerin piyasası iyi. al pod x3 live, beğenmezsen satarsın. gt10 al, yine beğenmezsen satarsın. zoom gibi ölü alet değil bunlar . takılma fazla. tecrübe de edinirsin hem.
 
pardon bluescaster arkadaşın bahsetmediği eksi yönünü açıklayayım. mavi aydınlatmalı ekranı var ! gece gece gözümü alıyor. hele altındaki kırmızı kocaman tuşlar !! gece lambasını aratmıyor. rengi gri ama rengine takılmasam da GT8 gece kullanımı daha kolay bir aletti. bunları da eklemeden geçmeyeyim dedim.
 
Boss gt 10 içinde sen bir preamp seçiyorsun sonra amfinin direct inputundan giriyorsun, 2 preamp çakışıyor ve çamur bir ses çıkıyor genelde ortaya. işte o sebepten FX send return girişleri olan bir amfi gerekli. fx returnden girince amfinin preamp katını bypass edip power amp katına girmiş oluyorsun, bi çeşit kabin gibi düşün o zaman amfini. 12" speaker olmasını neden istemelisin ? düşünsene 10w amfiye gir (8"). sonra git 12" speaker a gir. tamam aletin içinde kabin modellemeleri var belki. 8X12 " bile modelleyebilirsin ama sesin nereden çıktığı bu noktada önemli ! yani hacimli dolgun ses istiyorsan, palm mutingleri diyaframında hissetmek istiyorsan biraz çapı büyük bir amfi gerekli. zaten kulaklıkla ayarladığınız tonlar bu yüzden uymaz başka yere. hatta mixer e giriyorsan mixerin eq ları flat olsun ve hatta pedalın outputunu ve ayarlarını bile değiştirmek zorundasın. aslında ukalalık gibi görünecek yazdığım fakat ama anlamaya pek gerek yok :) tecrübe ile sabit şeyleri en net haliyle ifade ediyorum. zaten sen aslında biraz araştırsan bu prosesör işini , 4 kablo metodu falan var. neden var nasıl oluyor bu işler ? yabancılarda şu ara moda 5w tüplü blackstar ht5r amfiye sadece effeckler için boss gt10 u 4cm bağlıyorlar.ama ben gt10 u preamp olarak kullanmayı daha ekonomik buldum şimdilik , power amp olarak kullanmak için de en ucuz ibanez tb50r modelini bulmuştum. preamp katıyla hiç işim yok zaten amfinin. bluescaster gt 10 gitar seçer demiş, ben bunu transparan diyerek acıklamamıştım :) iyi gitarı tanır bu alet, tuşene iyi cevap verir. asla tüplü amfi mantığını da düşünme. ben gt 10 da 5150 amfi modellemesi kullanıyorum, humbucker lı bir gitarla onu bir dene. ve yineliyorum bu saydığın aletlerin piyasası iyi. al pod x3 live, beğenmezsen satarsın. gt10 al, yine beğenmezsen satarsın. zoom gibi ölü alet değil bunlar . takılma fazla. tecrübe de edinirsin hem.


iyi gitari yakalar kısmına kadar katılmakla beraber buraya katilamayacağim.. çünkü her gitarin kendine has bir karakteristiği vardir.. fender deluxe den ibanezin orta sınıf gitarlarinda yakalayacağin hi-gain sound unu yakalayamazsın. ibanez jam series bir gitarla da fender deluxe overdrive, clean i yakalayamazsın çünkü tamamen karakter. ama bu fender deluxe ya da diğerleri kötü gitar demek olmuyor. Mantık çok basit. single coil, humbucker manyetik farkı ve bridge, neck pozisyonlari ile alakalı tamamen. ayrica bahsettiğim preampler amfi preampleri değil, output select e girdiğimizde bir sürü dibox görevi gören preamp mevcut. combo amfiden, roland jazz chorus larin fx looplarina kadar ki bunlarin içinde small combo amfi çıkış seçeneği de mevcut.
 
Geri
Üst