Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

yanlış anlaşılmışım, kalkıp fender deluxe veya ibanez jem serisini gayet ayırt edebilen bir cihazdır demek istedim ben. ayrıca ucuz bir squire alıp herşeyi yaparım mantığına kapalı buradaki kastım . yine de içinde manyetik modellemeleri de gayet başarılı. bir vg99 kadar olmasa da tabii ki. preamp ve dibox bahsimde sizin yorumunuzdan ziyade bu aleti nerde nasıl kullanmak gerektiğine dair yorumlamıştım. ouptput select kısmı kadar global eq da yapmak gerekiyor. ama sanırım prosesörü alacak arkadaş bu prosesör işine uzak, ivediyetle alıp tecribe etmesi gerekecek. ben zoom 505 den gt8 e geçmiştim. baya bi zorladı açıkçası. günlerimi yabancı forumları okuyarak geçirdim desem abartmış olmam. ama şahsi tecrübem boss serilerine göre pod serilerinin gitarlar arasındaki karakteristiği örttüğü yönünde. çok pod kullanıcısı driveların boss dan iyi olduğunu da söyler, buna da tamamen karşıyım. unutmadan ekleyeyim ki fender için yazdığım tonlarımla jackson için yazdığım tonlarım bile farklı bu alette. taktım jack ı hazır tonlarla günü geçireyim demek oldukça güç. istediğini elde etmek için gerçekten araştırma ve çaba istiyor ki bu hobi zaten sonu olmayan bir hobi.
 
konu sapıyor ancak; şahsi fikrim şudur ki pod un gitarlar arasi farkları kapatması iyi bir özellik değil kanımca. bu konuyu sizden duydum ilk defa. hakim de değilim ne kadar doğru ne kadar yanlış ama düz mantık düşünürsek her gitar ağacindan tut ta potanslarına kadar farklı karakterleri yansıtır. gt 10 da farklılıklar çıkması çok normal bence. olması gereken durum bu diyebilirim hatta bana göre.
 
POD x3 live çok fonksiyoneldir. Efektleri tatmin eder. Drive kanalı etmez.
Güçlü Ditortion veya metal soundu alamazsın. 2 yıl kullandım. Yanına güçlü bir drive pedalı alman gerekir.

Drive açısından Vox ve Zoom daha güçlü prosesörler..
 
yıllarca prosesörlerle uğraştım ... yıllar onu anlamak eğilip bükülmeye geçti gitti :D :D belli bir karakterde kendime has ton yakalayamadım hiç bi zaman :/ beceriksizliğimden mi bilmiyorum, ama şu blackstar ile tanıştığım günden beri kendimi gitardan alamıyorum :D benim görüşüm boşverin prosesörü cartu curtu alın bi amfi önerim Blackstar ht serisi , koyun önüne ts9 eq chorus delay , keyfinize bakın bu amfiler evde de gidiyor stüdyoda baterist haşin değilsede gidiyo haşin isede kabin çıkışı var öylede gidiyor böylede :D :D lafın kısası prosesörler çöpe !! :D

Procs kullanan arkadaşlar lütfen kızmayın benim görüşlerim herkezin görüşünede saygım sonsuzdur efenim iyi forumlar :)

Bencede ihtiyacı en güzel bu karşılayacak.
 
Arkadaşlar bu ikisi arasında kaldım v-amp3 pek bilinmiyor gördüğüm kadarıyla ama arada ne gibi farklar var deneyen var mı ne yapmalı fikir verir misiniz?
 
vamp-2 enteresan bir alet. Evde orta ve biraz üstü kalitelerdeki kayıtlar için canavar, tonları fena olmayan, distortion modelleri başarılı olan bir cihaz. Amacı bu yönde tasarlanmış. Ancak sahnede durum da tam tersi. Evde düşünülüyorsa Her türlü kullanılır. Bu tabi benim fikirim. Alacaksanız tabi ki 3 ü alın.
 
Evdeyim hocam sahneye çıkacak kadar aşmadım kulaklığım da var takılırım diye düşündüm.V-amp 3 ü merak ediyroum sadece.. v-amp2 yi çok övüyorlar zaten.
 
evet beni çok şaşırtmıştı alet. v-amp 3 ün tanınmamasının nedeni ise tamamen behringer markasının yetersizliği v.s. popüler bir marka değil. v-amp 3 ü gözün kapalı alabilirsin.
 
bu konu daha önce binlerce kez açılmıştır ama kişisel zevk tabi :) öneri almak istedim.
öncelikle belirmtek isterimki gt-8 dışında büyün boss prosesörleri
ve rp-7 dışında neredeyse tüm digitechleri denedim ama hiç pod denemeidm..
istediğim başlıca özellikler kullanım kolaylığı tona katkı ve entegre wahın başarısı.. doğal olsun vs diye saçmalamıyorum prosesör bu ne bekliyoruz :) ama bosstaki şu farklı mekanlara gittiğinde saatlerce tonlamaya uğraşmak ve digitechlerdeki aşırı digitallik yıldırdı beni. analog sistemede maddi durumum el vermiyor ve açıkçası becerememekten korkuyorum sıralama olsun pedal seçimi olsun vs.
önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
benim son 3 prosesörüm pod xt live-me70-vox tonelab st şeklinde.pod un drive tonları çok iyidir,metal vs düşünürsen onu ön planda tutmak lazım.me 70 in tonları da güzel,msela ritm çalıp kaydediyorsun prosesörde,sonra üstüne solo atıyorsun.Bu şekilde evde pratik yapmak için çok eğlenceli.suan elimde bulunan vox a gelince.2 pedallı olduğundan kullanımı diğerlerine göre daha zor canlı performanslar için.Ama tonların sıcaklığı bakımından kesinlikle en çok bu prosesörü sevdim ben.modern metal tonları almak zor.ton yazmak çok kolay,herşey üzerinde belli zaten.

wah hakkında verebilceğim pek bilgim yok,çünkü pek kullanmam ben.Ama pod a hendrix tonu atmıştım netten,ozaman hoşuma gitmişti vodoo child taki o tona çk yakındı:)
 
Flames arkadaşıma katılıyorum. Drive tonları için pod, efectler için boss, sıcak ama çok sert ton beklentin yok ise vox. Butçen nasıldır bilemiyorum ama Tc electronic nova system artı drive pedal da olabilir. Analog düşünürsen. Verimli olması için amfiyle desteklemen iyi olur.
 
online destek ve kullanılabilirlik açısından pod x3 veya xt live tek geçerim. fiyat performans olarak zoom g2 serisi başarılı. beklenmedik tonlar çıkıyor. tabi pahalı uç prosesörler de var ama çok pahalı :D uzun süre proser kullandıktan sonra şahsi kanaatim. jmp-1 tarzı rack preamp + palmer kabin simulatörü hem analog hem mobil olarak çok iyi sonuç veriyor.prosesörlerin gereksiz detaylarından da kurtuluyorsunuz.
 
online destek ve kullanılabilirlik açısından pod x3 veya xt live tek geçerim. fiyat performans olarak zoom g2 serisi başarılı. beklenmedik tonlar çıkıyor. tabi pahalı uç prosesörler de var ama çok pahalı :D uzun süre proser kullandıktan sonra şahsi kanaatim. jmp-1 tarzı rack preamp + palmer kabin simulatörü hem analog hem mobil olarak çok iyi sonuç veriyor.prosesörlerin gereksiz detaylarından da kurtuluyorsunuz.

en mantıklısı rack preamp sistem ama dediğim gibi maddi durum el vermiyor ama vox kafama yatmaya başladı ...
 
Metal yapmiyorsaniz bence processor sevdasindan vazgecin.Isin basindan baslamak gerek neticede analog sistem kurarken cekinerek bir yere varamazsiniz.Metal muzikteki gibi sert tonlar ariyorsaniz ben processor kullaniminda bir blues caliminda oldugu kadar eksi goremiyorum kullanilabilir.Fasulye yeter hatta artar bile derim.Sahsi fikrim hic x3mus hd500mus gt10 mus gerek yok para vermeye.
 
rp-7 yi dene. Custom bc-rich, lambalı bi amfi (bağlama amfisiydi sanırım :D) ve digitech rp7 ile ev ortamında alınabilecek en iyi COB soundu alınabilir mesela. Trash metale pek uymuyor yalnız. Ya da gitardan kaynaklı ben uyduramadım. Onun dışında melodik death, death, heavy gibi soundlarda çok başarılı.

Kullanımı inanılmaz zordur yalnız. Önünde saatlerce kafa patlatabilirsin. Wah berbat. Ama inanılmaz doğal seslere sahip.

Elimdede bir tane var satılık :)
 
Geri
Üst