Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ben lambalı amfi ve pedal olayına yeni girmiş biri olarak ht5 e joyo vintage aldım.Soloları çok zevkli hale getirdi,harmonikler çoğaldı.ton derli toplu oldu felan ama pedal ritmlerde ht5 in o tok ve dolu dolu olan distortionunu sanki daraltıp azalttı gibi, o gümbür gümbür ton sanki sıkıştı gibi.ben bir yerde hata mı yapıyorum.hani tubescream pedalları az da olsa driveyi arttırırdı deniyordu.ayarlar ise pedalda drive 9 yönünde volume sonda ton flad ; amfide drive 9 yönünde,ses 9 yönünde
 
Tamamen kapa bence drive'ı, Mooer'le Joyo'yu kıyasladığım yazıda belirtmiştim; joyo biraz daha gain'li. Ton'u da 10 yönüne falan getiriyorum ben genelde, tercih meselesidir tabi hep. Ayrıca evet kompresyon artacak her şekilde ama 'distortion' azalmaz diğer bahsettiklerin ışığında. Belki sende de bendeki gibi low-end'i biraz yiyordur, yani en alt bas frekanslarını cut ediyordur o yüzden öyle gelmiş olabilir ama distortion azalması hiçbir şekilde olamaz.

Nette izlediğin videolarda çıkan sonuçtan memnun musun? Boost videolarında mesela? Ondan çok daha farklı bir sonuçla mı karşı karşıyasın ki?
 
Distortion azalmasi yok sanırım dediginiz gibi baslar biraz azaliyor.kompresyon artiyor.boost olayi iyi.kapatip acinca
Cok fark var ikisi arasinda.harmoniler cok yogun oluyor seste artis gibi bise oluyor. Peki dediginiz gibi driveyi iyice kisip gaini amfiden mi vermek daha verimli yoksa amfiden gaini az acip pedalin driveni kullanmak mi.siz birincisini mi yapiyonuz.tesekkurler.kusura bakmayin yeniyim bu işlerde. .yukaridaki yazınızı tekrar okuyacagim
Dikkatlice.sagolun
 
Öncelikle soruya cevap, booster'ı mümkün olduğunca düşük tutarsanız ton daha tight olur daha böyle ip gibi olur onun için amfiyi açıp pedalı en düşükte tutmak en iyisi. Artık amfinin gain'i ne kadar doyuruyorsa sizi. Ben şahsen drive'dan ziyade, kompresyon az gelirse ritm gitarda booster açıyorum yalnızca. Yani Palm Muting'lerde böyle ton daha bir vurucu olsun isterim. Ancak sanmıyorum ki Blackstar zaten bu ortamı sağlamasın, hiç çalmadım ama bilemem. Sözün özü, hele hele kayıtlarda ritm gitarda booster illa ki kullanacaksanız -çeşit olsun diye de olabilir- amfi drive'ını düşün ancak hiçbir şekilde Joyo'nun drive'ını biraz olsun açmayın, hep en kısıkta olsun.

Şu da var, amfideki drive ne kadar az ise, ses clean'e yatkın olur, kompresyon azalır. Bu da Joyo'yu booster ayarlarıyla (min gain max vol) açtığınızda volume'un ciddi farkedilir şekilde artmasına sebep olur. Ancak drive'ı sonlarsanız, Joyo yalnızca gain boost* vazifesi görür volume'u belki çok çok az yukarı çeker, yalnızca mid'leri o da.

Hatta bu bu sıra benim derdim :D Canlı çalımda, gain boost işi tamam ama, soloda öne çıkmak için bu şekilde kullanım tek başına yeterli değil gibi duruyor. Bi çaresine bakacağız artık.
 
forbidden_city dediğiniz gibi yaptım drive 0 volüme sonda ton ortada; amfiden de gaini sonladım, bu şekilde daha sıkı daha güzel oldu ton,ht5 koyu tonlu bir amfi; amfinin tonu canlandırdı ses parladı.zaten sololarda da çığlıklar çok ön plana geliyor joyo ile .Teşekkürler
 
Hehe, işinizin görülmesine sevindim. Ben denemedim ancak Tubeman gibiyse neler hissettiğinizi biliyorum. Ancak malesef bir süre sonra booster'sız çalamaz hale geliyorsunuz ona dikkat :) Ben yine de bir maximizer öneririm, fiyatı da uygun hem. Amfinizin Fx Loop'undaki ilk sıraya. Ayrıca her ne kadar Blackstar'a önyargılı yaklaşsam da üstündeki ISF'i İngiliz yerine Amerikan'a getirirseniz ton daha açık olablir sanki yine de koyu diyorsanız koyudur tabi o ayrı.
 
Amfiyi yeni aldım şuan tüm ayarlar fladde kullanıyorum, kulağım iyice alıştıktan sonra ısf ve eq ayarlarını kurcalamağım:) tek pedalım var onu da bir pedalım olsun nasıl bir şeymiş diye aldım, joyo ile başladım işe :) amfideki koyuluk rahatsız etmiyor ,zaten joyo ile bayağı parlaklaştı ve keskinleşti,çayır çayır oldu :)
 
merhaba zoom g5 veya g7 almayı düşünüyorum tonları nasıldır analog a yakınmı bilgilendirirseniz sevinirim 2 hafta içinde alıcam hem bu yorumlar benden sonrakilerede yol gösterir
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
G5 kullaniyorum.Tonlari bence tatmin edici.Ev ve ufak capli sahneler icin fiyat ve islev olarak cok guzel.Blackstar ht1 amfim var ve artik kullanmiyorum.Aksam eve gidince kayit atarim fikir versin.
 
G5 ve G7 tümüyle farklı cihazlar. G7 daha eski bir seriden ve bence daha iyi bir cihaz.
G5 daha yeni bir seriden, ama tonları kötü. Aynı mimariye sahip olan G3'ü kullandım, tonları berbattı.

Not: Lütfen Türkçeyi daha özenli kullanın. Cep telefonundan mesaj yazar gibi yazmıyoruz mesajları forumda.
 
Analog ton arayışındaysanız önermem şahsen. Bu pedalların en güzel yanı efektler ve tonlama konusunda fikirler edinmek ve pratik öğrenme sağlamasıdır.
 
Geri
Üst