Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

slm dostlar.ben gitar almayı dusunuyomda ne marka alim karar veremedim.gerci simdiye kadar okudugum msjlara gore biseyler ogrenebildim ama hala kararsizim.ben uzun vadeli bana yararı olacak bisey istiyorum. siz yeni baslayanlar icin cort yada washburn demissiniz ama benim malesef washburne butcem yetmez.en fazla bi 400 450 mil.lik bisey alabilirim.cortun fiyatları uygun ama ben cort almak istemiyorum.bilmiyoum neden.aynı fiyat yelpazesinde bana onereceginiz bi gitar varmi.yardimci olursaniz sevinirim.
 
EMG Pickusp hakkında biraz bilgi vermek istiyorum ben yaklaşık iki yıldır Gibson Les Paul Custom gitarimda EMG 81 ve 85 kullanıyorum.. EMG ler biraz daha farklı yani Seymour Duncan ve DiMarzio lara göre kıyasalama yaparsak karaterleri birbirine yakın olan pickupslara göre biraz daha aradan sıyrılıyor diye düşünüyorum...
Gitara yeni başlayıpda EMG kullanmak isteyenlere bir kaç tavsiyede bulunmak isytorum ben EMG kullanırken bunun yanında Ibanez gitarimda DiMarzio kullanıyorum yani EMG de bazı soundları almanız biraz daha zor sadece tek bir tarz a yönelik oldugu için bu tür bir sıkıntısı var diger bir sorun da öreneğin Bridege ye EMG 81 taktınız Neck için takacagınız pickups'ı da çok seçmeniz gerekemekte eger sıradan bir sey varsa Neck de çok fazla ses düşmesi yaşayacaksınız EMG 81 için Neck de EMG 65 veya 85 en idaldir yada DiMarzio x2n (denemedim)..


Resonant Frequency (kHz)= 2.25
RMS Output Voltage=1.25
Peak Output Voltage =1.75
Output Noise (dBV) =-91
Output Impedance (Kohm)= 10
Current @ 9V (Microamps) =80
Battery Life (Hours)=3000



Yukarıda EMG 81 in çıkışını yazdım(copy-paste) bu değerlere göre diger pickupslarla karşılaştırma yapabilirsiniz. EMG yi eger ikinci el filan alıp gitarınıza takmışsanız pickupsdan tam performans alamassınız söyleki potansiyometre yani volume ve tone pot larını da değiştirmiz gerekecektir 500 k_ohm 550 k_ohm gibi..

Birde EMG nin yi gitariniza takarken pickupsdan üç adet uc çıkmatadır bunlar; Kırmızı (+) VCC , Beyaz toprak şase, diger uc ise canlı uçtur.. İsteyen olursa bununla ilgili şema gönderebilirim..

Son olarakda EMG nin belli aralıklarla pilini değiştirmeniz gerekmektedir active bir pickups oldugu için +VCC ile çalışır (9v) pilin ömrü 3000 saattir tabi bu pili dogru takmışsanız şöyleki Pili takarken +Vcc gerilimi önce dişi jack a gider ordanda Pickups a gider burdaki olay siz jack ı gitara taktıgınız zaman +Vcc gerilimini EMG gönderir ve jack takılı değilse gerilimi keser bu şartlarda 3000 saatdir pilin ömrü eger +Vcc yi direk EMG ye baglarsanınız sürekli pil harcayacaktır ve ömrü 1 ay dan daha az bir süreye düşecektir ve siz belli aralıklarla çaldıgınız için gitarınızı bu süreç ilerlerken pilin azaldıgını anlamayacaksınız çünkü kulagınız alışacak ve %40-60 gibi bir performansla kullanacaksınız Pickups'ı .EMG Pickupslar için bu konu gerçekten önemli isteyenlere bunların baglantısı için hazırlanmış Fotolar gönderebilirim. 1 Humbu. 1Single, 2 Humbu. 1 sigle, 2Humbucker gibi baglantı şemaları..

Ayrıca ikinci el aldıgınız EMG leri kontrol etmenizi öneririm active oldukları için nemden ve dış ortamlardan diger pickupslara göre çok daha fazla etkilenmekdedirler ve Pickups zarar görmekde bunun kontrolünü yapmanız gerekir gitar anfiye takılınca dış ortamdan gelen sesleri anfiden duyuyorsanız ne bileyim cep telefonun sesi veya kendi sesinizi o Pickups da sorun var diyebilirim....
Bu konuda bir çok defa Ö.M aldım ayrıntılı olarak yazmak istedim...
 
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bide pedal konusu var pedal almak istiyorum aklımda zoom gfx8 var yoksa analogmu toplayayım ama anolog konusunda bilgimyok biraz aydınlatırsanız iyi olur. (melodik death metal yapıyorum ona göre)
 
Vedat, Les Paul Custom'a EMG takmissin, o zaman tam Zakk Wylde tonlari oluyordur 8)
Bende Standard var, orjinal pikuplari ile caliyorum, ben fazla sert takilmadigim icin :)
 
IBANEZ RG420 FA<<<modeli hakkinda yorumlariniz

merhaba arkadaslar ben ikinci el ibanez rg 420 fa modelinden aldim gayet temiz hic biryerinde cizik bile yok tonlarida cok hosuma gitti kore mali. birde sizinle paylasayim, dusuncelerinizi aliyim dedim. ikinci eline 550$ verdim 2 ay taksitli fiyati. gitarin resminide bu linkten ulasabilirsiniz linkteki resimler benim gitar degil ama aynisindan (yanlis anlasilmasin diye soyluyorum) azene.free.fr/ibanez.htm sizce bu fiyata gore normalmidir performansi size gore nasildir. ve bu gitarda kullanilan agaclari soylermisiniz govde sap vs. bileniniz varsa. herkese tesekur ediyorum.
 
Vamp2?

Vamp 2 için dayanıksızdır diyenler var. Behringer'e güvenilmez diyenler var. ama ben tonlarını gayet iyi buluyorum. Fiyatına göre en iyi alet bu gibi geldi bana, siz ne dersiniz?
 
playmaker demiş ki:
Vedat, Les Paul Custom'a EMG takmissin, o zaman tam Zakk Wylde tonlari oluyordur 8)
Bende Standard var, orjinal pikuplari ile caliyorum, ben fazla sert takilmadigim icin :)


Burak abi selamlar
EMG leri ben takmadım gitarin originalinde var yani özetle Gibson Les Paul Custom Zakk Wylde Signature serisi gitar :D :D :D

Bu arada sana Ö.M yazmıştım bakabildin mi??

gibson_lespaul_wylde.gif
 
herkese merhaba,
ben de 3 hafta kadar önce 93 model Japanese '52 custom Telecaster gitarıma Fender Custom Shop Texas Special manyetikleri taktırdım. belki ilgilenen arkadaşlar vardır, Tele'sini upgrada etmek isteyen vardır diye düşünerek kısa bir review yazmak istedim.

öncelikle upgrade'in nedenlerinden bahsedeyim. ilk olarak standart tele ile gelen stok manyetiklerin output unun düşük olduğu bilinen bir gerçek ve bu bende rahatsızlık yaratmaya başlamıştı. hemen konu ile ilgili araştırmaları yapıp bir çok yerde zaten stok tele manyetiklerinin upgrade edilmesinin tavsiye edildiğini gördüm. orjinal Fender manyetikler içinde karşıma 2 seçenek çıktıyordu: bunlar: Vintage Noieless ve Texas Special idi. bunlardan noiseless serisinin outputunun düşük olduğunu okudum ve bu seçenekten vazgeçtim. Vintage ve Texas Special arasında düşünürken zaten Texas Special için sıkça kullanılan SRV tonu deyimi beni oldukça cezbetmişti. araştırmalara devam ettim ve bu manyetiklerde kullanılan alinico 5 mıknatısların benimki gibi rosewood klavyelere uygun olduğunu öğrendim. karar aşamasını böylece hallettim.

şimdi gelelim sound'a; öncelikle output GERÇEKTEN çok farkediyor, gitarın bir anda sesi çıkmaya başladı ve sustain arttı (ki ben tercih olarak ve entonasyon sorunu yaşamamak için manyetikleri alçak kullanmayı severim). ikinci büyük değişim ise gitarın sesinin parlamasıydı, bunu anlatmak için gerçekten de SRV (ya da texas) tonundan daha iyi bir yol olmadığını gördüm. Özellikle neck manyetiğinin sesinin karakteri çok az değişti, zaten bu manyetikleri alırken bu göze aldığım bir seçimdi. midler arttı ama tizler biraz altta kaldı. bu manyetkleri almayı düşünenlere ÖNEMLİ UYARI!! Texas Special manyetikler Telecaster'in standart soundunu ÖZELLİKLE BRIDGE MANYEİÐİNDE oldukça değiştiriyor. dediğim gibi tizlerin azalması neck'te çok fark yaratmıyor ama bridge'de sesin parlamasıyla beraber "tele twang" denen telcastere özgü ses özelliği (Burak abi yardım et) tamamen gitmese de azalıyor ve sound strat sounduna yaklaşıyor. bu aklınızda bulunsun.

Specs:
-Bridge-
DC Resistance 10.5K
Inductance 3.95 Henries
-Neck-
DC Resistance 9.5K
Inductance 3.3 Henrie


301620.jpg
 
Jumping Cat, burada bir iki arkadas daha Texas special kullaniyor, onlar da memnunlar; daha blues ve rock calmak icin kullaniyorlar. Bendeki Tele'lerden biri eski tarz (country stili, demir kopru eski pickup) onu country calarken, twang icin, oburu P90 stili kalin single-coil o da rock, blues olaylari icin guzel oluyor :) Gule gule kullan texas speciallari, Telecaster hala en sevdigim gitarlardan biri.
 
Ben pedal sormuştum ama cevap gelmedi. Ben bu multi pedal olayına taktım ama fazla bir bilgimyok. Melodik death metal grubum var ve bu tarza uygun pedallar nelerdir hangi markalar yada pedallar alınır en ucuza nerden hallede bilirim tek tekmi toplayayım yoksa hazır setler var boss un falan onlara gireyim.

Yada gene bilgim olmayan bir konu olan rocktronlar var. Bunlar nasıl kullanılır. Kaç paradır çeşitleri nelerdir işlevi nedir. yada buna benzer ne olabilir.
 
slmlar...

ritm gitarim, washburn wr-150 Q gitarim var 2-1-1 ve ritm gitar almak istiorum, bir de islemci. isin duayenlerine danisiym dedim. trash/death turum soyle sert biseyler lazim.

2. el icin acemiyim riske giremem.

Jackson: aldimmi 1000 den hatta 1500 den yukari almak lazim.
b.c. rich: tonlari cartlak diorlar ayrica goruntusu irench
ESP : en uygun secenek?
Kramer : benim favorim (bulabilirsem)

baska bildiginiz? gorusleriniz/onerileriniz?

pedalida ya sahne icin soyle en az 5 basmali(hazir ses) temiz ses veren(analog demeyin sizde) ya da kayit ( yeni com aliorum ses karti da soyleyebilirsiniz) ve ev icin ( MARSHALL AVT 275 im WaR ) calismak icin.
2 tane de alabilirm .
boss digitech almicam (ilerde) alcam zaman 1000 e yakin para bulup boss vs digi forumu acarim mrk etmeyin .

waitin...

FORUM YÖNETİCİSİNDEN UYARI: FORUM KURALLARINI OKUYUN
 
Melkor_666 demiş ki:
Ben pedal sormuştum ama cevap gelmedi. Ben bu multi pedal olayına taktım ama fazla bir bilgimyok. Melodik death metal grubum var ve bu tarza uygun pedallar nelerdir hangi markalar yada pedallar alınır en ucuza nerden hallede bilirim tek tekmi toplayayım yoksa hazır setler var boss un falan onlara gireyim.

Yada gene bilgim olmayan bir konu olan rocktronlar var. Bunlar nasıl kullanılır. Kaç paradır çeşitleri nelerdir işlevi nedir. yada buna benzer ne olabilir.


Melkor, processor, pedal, preamp seçerken gitar ve pickupslarıda önemli yani sen trash death çalıyorsan öncelikle pickups ını iyi seçmeni tavsiye ederim yani işe bence burdan başla çok sert tonlar arıyorsan bol kazançlı (Resonant Frequency) yüksek bir pickups al derim örnegin EMG-81, DiMarzio x2n, DiMArzio Super Distortion, Seymour Duncan TB4 gibi işe burdan başlaman istediğin soundları yakalamnda kolaylık saglayacaktır.
Pedal konusunda ise; şu an ne kullandıgını bilmiyorum ama sana direk Line6 POD II veya POD xt öneririm www.line6.com adresinden bu ürünlerin Specifications larını inceleyip sample larını dinleyebilirsin ben POD ları çok başarılı buluyorum bayaa bir zaman bende kullandım ve bu forumda POD kullanan çok kişi var onlarında düşüncelerini alabilirsin Jeff_Loomis (POD XT) , Burak abi (POD II), Mahcem abi (Bass POD II) ..... yukarıdaki yazdıgım Pickupsları kullandıgın taktirde POD ile istediğin soundları kolayca yakalayabilecegine emin olabilirsin. Sana tavsiyem özellikle Dimarzio x2n...
Kolay gelsin
 
Melkor_666 demiş ki:
Ben pedal sormuştum ama cevap gelmedi. Ben bu multi pedal olayına taktım ama fazla bir bilgimyok. Melodik death metal grubum var ve bu tarza uygun pedallar nelerdir hangi markalar yada pedallar alınır en ucuza nerden hallede bilirim tek tekmi toplayayım yoksa hazır setler var boss un falan onlara gireyim.

Yada gene bilgim olmayan bir konu olan rocktronlar var. Bunlar nasıl kullanılır. Kaç paradır çeşitleri nelerdir işlevi nedir. yada buna benzer ne olabilir.

Buna çok cevap vermiştik önceleri. tarzın ne olursa olsun ya boss gider. Hangi modelini alırsan al farketmez. Rack prosesörler daha pahalı ama daha detaylıdır. Ucuz olsun diyorsan 100 dolara BOss un birçok modeli var. Çok fazla kafaya takma bence modelleri. Baıları MIDI girişli, yok efendim CD bağlanıyormuş vb. uyduruk şeyleri var ekstradan. Önemli olan bir multiprosesörde, efektlerdir. Boss ve digitech in orta ve üst modelleri sana çok uzun süre yeter.
 
Geri
Üst