Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

O ebatta bir amfi için böyle bir modifikasyona girmen çok mantıksız.. Gidip yeni adam gibi bir elektro amfisi alman en makul çözümdür... Hem 30 Watt civarı amfilerin kendi üzerinde overdrive'ları da vardır.. İstediğin karakteristikte bir şey bulursun....
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Herkese selamlar,
Piyasada elektrogitar fiyatlarına bakıldığında orijinal menşei olanlarla aynı gitarların uzakdoğu yapımlarının fiyatları arasında inanılmaz büyük farklar görülebiliyor ve sanıyorum aynı materyallerle yapılıyorlar. O zaman bu fiyat farkının nedeni nedir? Ve aynı gitarın orijinali ve uzakdoğu yapımı modeli arasında alacağımız kalite ve ton farkı ne kadar değişiklik gösterir? Kendimi TRT spikeri gibi hissetmeye başladım, kesiyorum artık... Yardımcı olan ve / veya olamayan herkese teşekkür... :mrgreen:
 
Sevgili deadmeat bilgim ölçüsünde cavaplayayım...
1-İşçilik farkı var. Orjinal menşeiden kastın sanırım USA, Japan ya da Mexico olmalı. Buralarda üretim kısıtlı miktarda yapılıyor. Böylece daha yıllanmış/kuru ağaçlarla daha fazla emek verilerek çalışılıyor.
2-İşçilik ücretleri. Uzakdoğuda işçilik ücretleri çok ucuz. Bazı sektörlerde Çin'li işçilerin 1$ yevmiye ile çalıştıklarını duymuşsundur. Oysa Amerika'da kişi başına GSMH yıllık bin dolarlarla ifade ediliyor. Bu yüzden fiyat farkı var.
3-Bazen metal aksamda ciddi farklılıklar görülüyor. Kaplama farklılıkları vs.
4-Uzakdoğu gitarlarda markasız/fason/kalitesi düşük parçalar kullanılırken diğer yerlerde markalı ürünler üretiliyor...
Bunlar gibi birçok sebepten dolayı fiyat farkı ortaya çıkıyor. Bu arada şahsi kanaatim her uzak doğu gitarın kötü olmadığı yönündedir... :)
 
bu midi olayı hakkında bilgi sahibi olan var mı?
--şimdi ben podxtlive'ıma midiyle digitech gnx2 bağlasam, podxtlivedan kontrol etmek şartıyla presetlerime hem poddan hem de gnx2'den drive,efect vs. koyabilir miyim???
--gnx2'nin preset değiştirirken ufak da olsa gecikme yapıyo olması pod'a da yansır mı??
 
Yanlış bir şey dediğimi sanmıyorum, neden kilitlendi "gitarlar ve teknik bilgi" adlı forum?

Eğer açtığım folder o kadar ilgi gördüyse burada konuşan arkadaşların mesajları dağılıcak, öyle değil mi?
 
Yanlış bir şey yapmadın sadece yanlış yere saptı konu...
ilgili arkadaşlar yardım ederler burdan kısaca zaten herşey söylendi anlatıldı
kolay gelsin
 
Burası gitarla ilgili teknik bölüm. Başka bir benzer başlık altında konular dağılır. O yüzden kilitlendi orası. Burada devam edin.
 
Ya o amfi (JSX) sanırım Joe Satriani'nin Peavey marka signature amfisi.Çok pahalı bir amfidir.Kafa tipi.Bu arada Joe Satriani de bana ve birçoklarına göre dünyanın en iyi gitaristidir.

Efsu neredesin bilmiyorum ama Anadolu yakasındaysan eğer TNT müzikteki fiyatlar bayağı uygundur.Hatta bazı markalarda (ibanez, jackson gibi) tünele göre daha uygundur.Yine Kadıköy'deki SRV müzikte uygun fiyatlara sıfır ve ikinci el gitarlar var.SRV'de 1500 dolara sabit köprülü (tremolosuz) bir Ibanez S Classic var.Aşık oldum resmen.Alamıyorum o ayrı mesele :)

Tünelde ise Kıvılcımıdır, Laylaylomudur, Zuhalidir sürüsüyle müzik market var.Bence hepsine gir bir piyasa araştırması yap.Pazarlık yapmaktan çekinme, özellikle müzik piyasasında pazarlıksız almak bazen %50 daha fazla ödemekle eşdeğer olabilir.

Şu sitelere de bakabilirsin:

www.tntses.sistemleri.com
www.laylaylom.com.tr
www.srvmusic.com
www.senkop.com.tr
www.mydukkan.com
 
Eline sağlık dostum ama tnt müzik'de fiyatlar değişti bayaa haberiniz olsun artık tnt indirimli müzik aletleri''tnt biraz inirimli müzik aletleri oldu'' :D
En son gt-6'ya 550$ yazıyodu , tam buradan bir arkadaşa alacaktık bi sorduk 650 euro olmuş...
 
Tommasi, bunu bana hediye eden kişi aynen şöyle demişti "Bu anfi kafadır, yurtdışından geldi"
Bende anladım adam espirik olsun diye söyledi bu anfi kafadır diye,

Sen şimdi diyorsun ki bu anfi kafa iyidir, pahalıdır diyorsun, Les Paul verirler mi takas yaparlar mı peki onunla?

Yani ne kadar pahalıdır? Gerçi hediye vermek olmaz ama.. bi öğreneyimde.
 
Hmm hadi ya haberim yoktu ama bir arkadaş geçen sıfır JS1000'i 1500 dolara gördüğünü söylemişti.Neyse ben de eylülden beri müzik markete falan gitmedim zaten piyasa ne durumda pek bilmiyorum.Sadece mecburen önünden geçtiğimden SRV'nin vitrine bakıyoruz böyle, özeniyoruz :D
 
Efsu ben fiyatını bilmiyorum buradaki ama netten yabancı sitelere baktım şimdi, Amerika fiyatı 1200 dolarmış.Bu demektir ki Türkiye fiyatı 1800-2000 dolardan aşağı olmaz.Bu amfiyi verip üstüne de para verirsen Gibson Les Paul'un kralını üstüne de kral bir Marshall amfi alırsın.Kim hediye etmisşe parası bolmuş sanırım.İnsan 15 w mg hediye eder be :D
 
takas yapacaklarını sanmıyorum ben açıkçası bide bişi diycem bak elindeki gerçek peavey ise kıymetini bil onun gibi bi şi almak için 3 sene çalışmam ve avrupa ile temasa geçmem gerekli çoğu kişinin hayallerini süsleyen bir alettir eddie van halen gibi üstadların markası , değerini bilene
 
işe bak kızda amfi var modelini bilmiyor doğru dürüst ama dünyanın önde gelen amfilerinde joe satriani signature ya sen milletle dalga geçiyorsun yada doğuştan şanslı doğmak bu olsa gerek :!:
 
Geri
Üst