Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Bana ıhlamur ağacının tonu maun ve kızılağaç karışımı gelıyor sizce de oyle deilmi? Ihlamur ağacı kötü bir ağaçmı yoksa ibanez kullananların hepsi maun ağaçlı ibanez mi kullanıyor
 
Kaish demiş ki:
Bana ıhlamur ağacının tonu maun ve kızılağaç karışımı gelıyor sizce de oyle deilmi? Ihlamur ağacı kötü bir ağaçmı yoksa ibanez kullananların hepsi maun ağaçlı ibanez mi kullanıyor

Ihlamur kötü birağaç değil,aksine sağlam bir ağaçtır fakat,bu zevk meselesi.

Bende jem 7 uv ile jem 555 vardı -jem 555hala duruyor-7uv nin sesi daha kaliteydi.

Yani birazda zevk meselesi ,bana Baswood ses bakımından kalitesiz geliyor.Onun yerine bir maun u tercih ederim en azından güzel bir karakteri var.Tabi bir akçaağaç yada kızılağaç varken maun a yönelmekde saçmalıktrır bence.Böyle bir durumda var!

Al dene beğeniyorsan sorun yok.
 
tilion demiş ki:
tilion demiş ki:
peki bu arkadaş gibson les poul gitarı amerikadan aldı, gümrükten elini kolunu sallaya sallaya geçiyormu,, vergisi filan varmı? fatura istiyorlarmı? benim bu gitar derse, pasaportuna işliyolarmı vs....ayrıntılı biligilendirirseniz çok sevinirim...

gibsonun les poul hangi model öneririsiniz?

Gibson Les Paul Standard slim neck modeli bir harikadır bana sorarsan.Çaldığım les pauller arasında en hoşuma giden oydu, gerçekten güzel sapı var.
 
Gibsonlara görsel olarak benzediği için dikkatimi çeken Washburn WI 66V (isfendan.com 699$) almayı düşünüyorum.Kriterleri ne bilmem ama Washburn un bu serisinin 1000 $ altı sınıfta ödül aldığını okudum.Forum da ibanez ve gibsoncılar sayesinde teredütlerim var.İbanezlerde (rg serisi) kilt meanizmasının.akord etme ve tel değiştrmenin zor olduğunu duydum.Gibson ise hayal gibi bir şey.Genelde Gibson larda gördüğüm Washburn WI 66V de de benzer görünümlüleri bulunan tamamen krom görünümlü manyetiklerin humbeckerlardan farkı nedir.Ayrıca jumbo fret ne anlama geliyor.
 
selamlar.. "hamer californian" serisinin 1 humbucker 1 single olan modelleri hakkında bilginiz varsa ağacını, tonlarını, ne seviyede olduğunu vs. anlatırsanız sevinirim..
 
omersahin demiş ki:
Genelde Gibson larda gördüğüm Washburn WI 66V de de benzer görünümlüleri bulunan tamamen krom görünümlü manyetiklerin humbeckerlardan farkı nedir.Ayrıca jumbo fret ne anlama geliyor.

Bir fark yok sadece humbucker üzerine krom bir kapak takılıyor görüntü değişikliği bildiğim kadarıyla tona bir etkisi yok ama bir yerdede okuduğum ve hatırladığım kadarıyla açık humbucker tonu gibi birşeyden bahsediyordu ama zannetmem.Jumbo fret denilen şey gitardaki fretlerin yüksekliği ile ilgili jumbolarda oldukça yüsek ve haliyle büyük oluyor hızlı sololar legatolar çok daha rahat oluyor fakat slide çalımı biraz zorlaşıyor.budur fark.
 
arkadaslar, gitar ayeni baslayacak bir arkadas var. arastirmami istedi kendisi icin, bense bass calmaktayim gitar piyasasindan emin degilim. elektro gitar almak istiyor.

bu aralikta turkiye pazarindan en uygunu fiyat-performans olarak ne olur sizce ?

yada bi 100 dolar kargo parasi dersek 300 dolara kadar yurtdisi fiyatlarindan konusabilirsiniz, oyle de bir sans var.

ne yapmali sizce ?

2.el de olabilir kaliteli, bun uda goz onunde bulundurun

*lutfen biraz daha katsin sunu alsin demeyin, cikacak son para budur, tesekkurler
 
300 dolara yurtdışından getirtmeye kalmasın (firmadan yani) astarı yüzünden pahalıya gelebilir
illa yurtdışı çin Turkrock'a özel online store yazan başlığa tıkla Celephais yardımcı olur size
 
Geri
Üst